5 съвета как да превърнете апартамента си в таванско помещение

5 съвета как да превърнете апартамента си в таванско помещение
5 съвета как да превърнете апартамента си в таванско помещение
Anonim

Лофтовете се появяват в Ню Йорк през 50-те години на миналия век. В три от неговите квартали - Сохо, Трайбека и Уестсайд на града - индустриите са процъфтявали, които след фалит, напускане на изоставени фабрики и складове. Високите цени на жилищата накараха студенти и артисти да ги обитават. Малко след това това, което започна като подземно движение, се трансформира в интересен декоративен стил, базиран на адаптиране на празни кораби за домашна употреба.

Какво е таванско помещение?

Понастоящем таванското помещение се счита за изключително пространство, достъпно само при високи наеми. Характеристиките на този тип жилища обаче правят отлично решение за малки апартаменти. Причината? С премахването на стените пространството изглежда визуално по-голямо и светлината преминава през стаите, без да оставя тъмни ъгли.

Ако това е вашият случай и искате да превърнете апартамента си в таванско помещение,ще трябва да вземете под внимание някои точки.

  1. Проверете с професионалист кои стени могат да бъдат премахнати. Основните стени са елементи, които поддържат конструкцията на къщата и ако ги премахнете, има риск от срутване.
  2. Ако от съображения за структурна безопасносттрябва да поддържате колони и греди, изберете какво предпочитате да правите с тях. Можете да се опитате да ги замаскирате, като ги боядисате в същия тон като стените и таваните, или да ги превърнете в елементи с декоративен интерес, като ги покриете с контрастен материал: стомана, желязо, цимент, дърво, боя в поразителен тон…
  3. Може би, когато разрушите стените,ще намерите оригиналния строителен материал на къщата. В случай, че се появят тухли по стените или греди на тавана, не ги крийте. Изложете ги на показ и вашето таванско помещение ще привлече визуален интерес. Консултирайте се със специалист, ако се нуждаят от някакво лечение, за да ги подновите и поддържате в перфектно състояние.
  4. Анализирайте как искате да бъде новото разпределение на пространствата. При това планиране поръчайте електрическата инсталация: телефонни контакти, телевизионна антена, щепсели, осветителни точки по тавани и стени… За да избегнете грешки, помислете какви дейности извършвате и къде от събуждането до лягането: от изключване на будилника (електрически ли е?), изсушаване на косата, слушане на музика, зареждане на мобилния телефон, използване на тостер, кафемашина, микро, работа на компютър и др. Ако новото ви таванско помещение включва различно разположение на кухнята и банята, планирайте нова водопроводна, водопроводна и газова инсталация. Можете да скриете всички инсталации или да ги оставите видими, за да подобрите индустриалното усещане на къщата.
  5. Изчислете колко място искате да разпределите за всекидневната, трапезарията, кухнята, спалнята и банята. Измерете добре всяка площ, за да разберете колко мебели имате нужда и какъв размер. За да разграничи всяка среда, той използва декоративни ресурси. Ако искате да ги откриете, разгледайте тези 9 стилни тавани.

Популярна тема