12 Детайли за декориране на всекидневната с личен стил

12 Детайли за декориране на всекидневната с личен стил
12 Детайли за декориране на всекидневната с личен стил
Anonim

Липсват ви идеи за обновяване на имиджа на дома? Дойде време да извлечете максимума от декорацията и да работите повече върху интериорния дизайн. Целта е да можете да предадете повече индивидуалност. Ако наистина смятате, че на всекидневната ви липсва стил, тогава трябва да намерите правилните идеи, за да промените динамиката и да приложите други решения. Ние ви помагаме!

Това място в къщата вероятно е едно от най-оживените. Често се използва ежедневно, така че е добра идея да имате добре дефиниран стил, който е приятен. Всъщност това е място за срещи, където се приемат гости и се използва за празненства. Имайки предвид тези аспекти, не мислите ли, че заслужава повече внимание?

Определете свой собствен стил

Ако искате да знаете как да декорирате всекидневна, можете да работите върху множество възможности, но ви препоръчваме да решите какво харесвате и с какво можете да се идентифицирате; тоест, ако имате по-модерен и актуален дух, можете да изберете стилове като минималистичен или съвременен, докато ако предпочитате нещо по-алтернативно, има бохо шик, градски стил или бохемски.

Всичко е въпрос на наблюдение, анализиране и определяне на това, което ви харесва най-много. По същия начин можем да говорим за мебели, които трябва да бъдат функционални и удобни. Тези две предпоставки трябва да бъдат изпълнени, само тогава ще почувствате, че стаята е добре оборудвана. Въпреки това, естетиката е важна, следователно постигането на хармонична връзка, която определя вашата личност. и да помогнете за създаването на зона за събиране в хола.

Как да проектираме всекидневна

За да проектирате всекидневна със собствена индивидуалност, трябва предварително да визуализирате други примери. Това е начин да се отървете от съмненията и да откриете други интересни формули, които обновяват образа. По принцип е важно да изберете правилно цветовете, за да правите интересни комбинации и да прилагате шарки, с които да покажете по-любопитно изображение, за да имате красив хол.

По отношение на размерите на стаята, трябва да изберем онези ресурси, които отговарят на нашите нужди. Когато става дума за това как да декорираме малка, средна или голяма стая, важното важното е, че се фокусирате върху два основни аспекта: комфорт и функционалност. По този начин се постига приятен за ежедневно удоволствие дизайн.

Създайте спокойна среда

Основната цел е да създадете спокойна среда, където да се чувствате като да седнете и да се насладите на почивката си.Мебелите трябва да идентифицират начина ни на съществуване, затова избираме по-модерни ресурси или такива с класическа тенденция, точно както ако решим да поставим тапети, килими на пода, декорация на стена или лампи, за да декорираме елегантна всекидневна.

Няма значение с какво пространство разполагате. Всекидневните с трапезария или отворените апартаменти също могат да бъдат подхранвани от персонализирана естетика, където цари комфорт, приятна цветова комбинация и внимателен и прецизен дизайн.

В този смисъл ви препоръчваме да разгледате тези 12 идеи за декориране на стаята. По принцип те са добра възможност да разпределите стаята добре и да направите атрактивен дизайн, в който се чувствате комфортно; по този начин ще скъсате с липсата на стил и ще покажете повече индивидуалност.

1

Декорация за чифт

Дневна, Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Диван, Имот, Холна маса, Осветление, Маса, Таван,

Играта със симетрия и повторение е един от най-използваните ресурси от декораторите. В края на краищата обичайно е да намерите две лампи на бюфета, две картини, две вази… Какво се случва, когато не се злоупотребява? Е, веднага се привлича вниманието към парчетата, какъвто е случаят с дивана и масичката за кафе. В тази стая има две еднакви холни маси, които освен това не представляват пречка за циркулацията в жилищната част.

2

Добре облечен Windows

Стая, Мебели, Бяла, Хол, Интериорен дизайн, Имот, Завеса, Маса, Стена, Дом,

Пердета или щори? По-добри мрежести завеси? Трудно е да си представим как ще се окажат, нали? С малки изключения прозорците и големите прозорци са облечени и е по-добре да го направите добре. Те са уникални за повишаване на декоративното ниво на стаята и я правят по-приветлива.

Нашият съвет: вижте прозорците на къщите, които публикуваме, и ви позволяваме да посъветвате магазина, където се произвеждат. Дължината, падането му, прозрачността на тъканта, цветовете… Ако в стаята има няколко прозореца, по правило е удобно да направите красиви, декоративни и лесни завеси.

В тази стая те се облякоха в комбинация от щори с различна непрозрачност, за да контролират навлизането на светлина.

3

Ново настроение

Мебели, Тюркоазено, Розово, Маса, Стая, Интериорен дизайн, Оранжево, Трапезария, Стол, Магента,

Създайте сладко кътче, където преди имаше само бяла стена. Това ще бъде още една стая в стаята, която може да бъде декорирана в различен стил. Можете дори да подобрите тази стена с тапет, за да я подчертаете и да я направите фокусна точка. Новата среда може да бъде просто красива или красива и също функционална.

Тази стая е създадена с мини бюро с издадена конзола, с малка дълбочина и табуретка. Декорация на студио за интериорен дизайн Masfotogenic. Тапет Barcino, от Güell Lamadrid, придобит в La Mandrágora. Табуретка, от Mimub.

4

Възглавници, които се влюбват

Дневна без аксесоари е като градина без цветя. По-специално възглавниците могат лесно преобразуват външния вид на диван. Тонирани, контрастни, изчистени, шарени… Комбинацията от пастелни или живи цветове внася динамика в декорацията.По тази причина е важно да комбинирате възглавниците на дивана. Infallible: смесени възглавници в различни размери.

Гоблен от колекция Elveden, от английската фирма Villa Nova, от Grupo Romo.

5

Стени с по-голям визуален интерес

Невзрачните стени не добавят нищо към хола. Но с фотоколаж придобива известност. Предимството на този тип композиция, при която снимките са подредени на плитки рафтове, е, че можете да ги сменяте колкото пъти искате, да добавяте други аксесоари… В идеалния случай трябва да редувате снимки с различни размери.

6

Безупречна картина

Редът е задължително условие при декорирането на всекидневната. Може да се декорира, създавайки ефект на привиден безпорядък, който внася естественост, но винаги ще си личи. Всеки обект всъщност е аранжиран така, че да добави стил към околната среда. И ако има нещо за криене, то е скрито зад вратата на шкафа.

В случай на рафтове, пълни с книги, е необходимо те да бъдат внимателно подредени. Също така работи, за да остави някои празнини и да редува книгите с декоративни парчета и снимки, за да облекчи визуалната тежест.

В тази стая стената, пълна с книги, не е толкова богато украсена със средната част, празна, в която се намира камината. На преден план ратаново кресло от фирма Affari.

7

Оптимално осветление

Със сигурност общото осветление на стаята се решава с прожектори на тавана, но светлината, която те осигуряват, няма нищо общо със "създаване на сцени", в зависимост от дейността, която направи.

Би било грешка да осветите цялата стая. Ако просто ще четете или ако сте поканили приятели и си говорите на дивана. В първия случай, точна светлина с подова лампа, а във втория, околна светлина с настолни лампи.

Ако също искате да осветявате като декоратор, заложете на акцентно осветление. Помага за подчертаване на картина, произведение на изкуството, текстурирано покритие…

Архитект, Антонио Гусман.

8

Flower Power

Ясна тайна в декорацията:цветята винаги се събират, а не изваждат. Вижте средите, подписани от най-престижните интериорни дизайнери. Винаги има цветя.

В хола ви това може да бъде зашеметяваща цветна композиция или диво, естествено усещане. Може да стои в обикновена ваза и централен елемент или да изглежда също толкова красиво в импровизиран контейнер, като ретро стомна или кутия.

Ако са пресни, страхотно. Ако са изкуствени, залагайте само на качество и добър дизайн, защото някои имитации почти не допринасят, но могат да нарушат стила на стаята.

На снимката, като фон на цветята, тапетите от колекцията Clover на Coordonné

9

Създайте спокойна атмосфера

Дневната е място за срещи, където всеки се чувства комфортно.

Добре е да мислите за другите, но без да се отказвате от личността си и собствените си вкусове в декорацията, защото тогава няма да се чувствате като своя собствена всекидневна.

Декорирането с евокативни елементи, като лодката в тази стая, или със специално значение, винаги ни кара да се чувстваме добре. Мебели и аксесоари, от Лора Ашли.

10

Style Fusion

Залагане на смесване на мебели и аксесоари от вчера и днес. Без страх! Тенденция е да се комбинират актуални и скандинавски дизайни с ретро, ​​изтъркани и кънтри парчета.

За да го направите правилно, потърсете общи точки между тях, като в тази стая, където седалките с червена тапицерия хармонират сфотьойла Barcelona в кафява кожа. И ако не можете да ги намерите, винаги можете да придадете съгласуваност на цялото, като промените цвета на мебел или с възглавниците, детайлите на масичката за кафе или килима.

11

Впрегнете светлината

Модерната всекидневна трябва да се подхранва от естествена светлина. Тя ни позволява да се наслаждаваме на добро четене със светлина, идваща от прозореца и, ако стане тъмно, подови лампи за всекидневната е идеална за декориране и предлагане на светлина.В допълнение, цветът на дървото на пода, заедно със синьото на дивана и бялото на стената, създават фин и елегантен контраст в стаята.

12

Хроматична хармония

Тъмен диван с възглавници в светли и ярки тонове, с централна дървена маса и рафт отзад за поддържане на ред и по този начин създаване на малка библиотека. Не забравяйте, че в този случай естествената светлина помага за подобряване на естетиката на помещението.

Съвет: използвайте топли и меки тонове и понякога правете по-силен контраст в мебелите.

Популярна тема