20 Бели всекидневни, скучни или елегантни? Извлечете максимума от бялото

20 Бели всекидневни, скучни или елегантни? Извлечете максимума от бялото
20 Бели всекидневни, скучни или елегантни? Извлечете максимума от бялото
Anonim

Който каже, че пространството, декорирано изцяло в бяло, няма индивидуалност, греши. Осмелете се да направите това вече показва, че сте способни да поемате рискове и с наша помощ да успеете напълно във вашата декорация. Какъвто и стил на декорация да харесвате, със сигурност ще има всекидневна, декорирана в бяло, която да ви вдъхнови да декорирате своята.

Въпреки че това е типичен цвят за минималистични стилове, има много начини да ги адаптирате, за да създадете по-топли пространства и дори с селски вид. Ако сте от хората, които искат да придадат различен щрих на декорацията на стаите си, ето каква трябва да бъде вашата всекидневна.

Защо да декорирате хола си в бяло

Ако имате нужда от причини да се убедите в това, тук ги оставяме:

  • Тъй като са много светли стаи: бялото винаги ще бъде най-добрият ви съюзник, когато се стремите да осветите една стая. Представете си, ако всичко е декорирано в този цвят!
  • Можете да го адаптирате към всеки стил: скандинавски, романтичен, индустриален… Можете да адаптирате изцяло бялото към любимия си стил на декорация без проблем.
  • Това са пространства, които създават по-голяма визуална амплитуда: идеално е за по-малки стаи.
  • Можете да ги комбинирате с всеки елемент: винаги, когато искате да добавите малко цвят, можете да го направите без проблем, като запазите основата бяла.

Белият цвят винаги е тенденция, вечен цвят, който никога няма да излезе от мода и се поддава да бъде главен герой на всеки стил на декорация, от най-класическия до най-модерния и минималистичен.Избирайки го като основен цвят в декорацията на кралицата на къщата, всекидневната – започвайки от стените и тавана, дори пода и основните мебели – несъмнено ще внесе светлина и свежест в жилищната зона, създавайки усещане за простор и създавайки топла и спокойна бяла среда в хола.

Бялото не е плосък цвят

Бяло, да, но… какво бяло? Ще се изненадате колко много нюанси на бялото има. Направете прост тест: вземете няколко бели дрехи, които имате. Тениска, риза, чорап и дори чаршаф. И ги сложи заедно, една върху друга. Защо никой от тях няма същата белота, същата точка на светене? И не само заради употребата на дрехите, а защото има много бели. И същото се случва в декорацията. Много фирми за бои, например, в допълнение към класическата цветна диаграма, имат специфични бели диаграми. Разчупена бяла основа с щрихи от друг цвят, с което се постигат бели, съчетаващи се с пясъчните (с оттенък жълто), или с каменните (със сиви нюанси), игра на бяло и синьо…или някое от тях.И те също зависят от светлината, която получават, в зависимост от интензивността, времето на деня, дали е изкуствена или естествена и т.н. и всяка цел ще се държи по начин, показващ вариации.

Комбинирайте правилно

Това е основното предимство на бялото: то върви с всичко. И всичко е всичко. С всякакъв материал, като дърво, с което триумфира в това скандинавско съчетание бяло+дърво; с естествени влакна, толкова средиземноморски; с металните – винтидж ефектът със златни нотки е страхотен –… И, разбира се, с всички цветове. Независимо дали в силен контраст, например с черно, класическо, образцово и вечно черно-бяло дуо; или с блокови тонове, много в стила на Мондриан; с пастелни, земни, сини в моряшка визия… С всичко! Поставете светлина в хола си и започнете да завладявате бялото.

1

Бяло и дърво

бяла стая

Добър пример, че бялото допуска всички стилове, в този случай също и рустик. И далеч не изглежда като студена стая, създава топло и приветливо пространство.

2

Малки контрасти

бяла стая

Ясен пример за бяла основа с малки елементи в различни нюанси и материали за подчертаване. Ключът? Изберете модели, които също съдържат бяло, за да поддържате единство.

3

Общо бяло

бяла стая

Стая в индустриален стил, която излъчва характер с племенни нотки. Масичката за кафе е отговорна за представянето на контраста между пода, стената, тавана и дивана.

4

Стена на главния герой

Към бяла основа, създадена от стената, дивана и килима, е добавена стена с черно-бели картини, което несъмнено създава персоналния ефект, който търсим.

5

Ключът е в плъгините

В тази напълно бяла стая (не пропускайте ПРЕДИ), растенията, възглавниците и спомагателните мебели от дърво и влакна създават идеалния контраст, за да придадат динамика на декорация, която започва от абсолютно бяло.

6

Неутрални

Играта на бяло, бежово и сиво създава ефект с огромна визуална амплитуда. Тук играем с черно, за да създадем контраст и дълбочина на стаята.

7

Бяло и тъмносиньо

Декорирането в морски стил е лесно, бялото и синьото дуо са от съществено значение. Така че направете малка промяна в текстила (възглавници, покривка за диван, свежи летни килими…) във вашата всекидневна и като по магия ще се почувствате като плавате из Средиземно море. С няколко морски декорации вече сте създали идеалната обстановка.

Диван, модел Färlöw, 649 €; стол от ратан, модел Agen, 40€, и синя витрина от стомана и стъкло, модел Fabrikör, 149€. Всичко от Ikea.

8

Комбинирайте бяло с интензивни цветове

За да противодействате на усещането за студенина и безличност, което понякога може да генерира пълното бяло, въведете едноцветно декоративно парче, като например картина в силни тонове, които контрастират с преобладаващото бяло. Изтънчено предложение с индивидуалност. Стая Alacre Interiorismo с помощни маси, модел Nuvola, проектирана от Piero Lissoni за фирма Porro; Диван Minotti и картина от художника Peter Halley.

9

Източник на светлина

С прозорците към градина, които тази къща има, зеленото се промъква в интериора, облечено в светли тонове, белязани от белия диван и килима в берберски стил. Плетените и оцветени в черно дървени кресла осигуряват точната точка на контраст.

10

Нотка изненада

В този случай оранжевото кресло, в тон с възглавниците, които оживяват дивана с калъф от бяло платно. И всичко останало, с девствена яснота като знаме: килимът, масичката за кафе, бюфетът. Това е среда на Ikea.

11

Толкова естествено и свежо

Тази среда, от Kave Home, отдава почит на средиземноморския стил. Всичко носи естественост и чар, с типичните работни мебели в стила на Ибиза, съчетани с постелките и възглавниците в бяла естествена материя, които изграждат диваните.Останалото, светло дърво и естествени влакна. Перфектно!

12

Празно парче като перфектна неутрална основа

Бялото пасва перфектно на всяка тенденция, материал и текстура. Белият диван като централен и неутрален елемент в хола е идеален и ако изберем дърво за останалите мебели, резултатът ще бъде много топъл. Дневна в скандинавски стил, от Três Studio.

13

Цвят по стените на бяла стая

Бялото е цвят, който може да се използва във всеки стил на декорация: класически, модерен, минималистичен и т.н. Комбинирайте парчета от различни стилове и използвайте нюанси на друг цвят за покритията. В този случай стената, която разделя дневната от стълбището, е покрита с шарена хартия от фирма Romo. Пластмасов страничен стол, от Vitra.

14

Светлина в хола

Бялото ще ви позволи да се възползвате максимално от пространството и ще гарантира мека среда, пълна със свежест, простота и елегантност. Всичко принадлежи на La Oca.

15

Бялото предава простор и чистота

Ако вашият хол е малък, изберете бяло за всички мебели: то осигурява по-голямо усещане за простор и светлина. Частите са от Ikea.

16

Различни нюанси на бялото за хола

Има различни нюанси на бялото: почти бяло, почти бяло, кремаво и др. Изберете един от тези тонове в някои части от хола; начупеното бяло, например, предава повече топлина и по-лесно се комбинира с други цветове, мебели или предмети. Цялата зала на Maisons du Monde.

17

Бялото е идеално за открити пространства

Бялото е добър вариант за отделяне на открити пространства, които интегрират няколко среди, както в случая с тази всекидневна, трапезария и кухня. Продава се в Ikea.

18

Бели мебели, които внасят светлина

Модулните мебели в бяло добавят нотка модерност към всекидневната благодарение на матовото лаково покритие, елегантно съчетано с детайли от дъбов фурнир. Колекция QU, за продажба на Portobello Street.

19

Атмосфера на спокойствие благодарение на бялото

Като релаксиращ цвят, който предава спокойствие, декорирането на всекидневната в бяло е силно препоръчителна опция за неспокойни хора, които търсят усещане за ред и баланс около себе си. Зала на Maisons du Monde.

20

Гъвкавостта на белия цвят

Колекцията Bauhaus, с изискана естетика, позволява перфектна комбинация от модерен дизайн и най-авангардната тенденция, с нотката на разграничение и оригиналност, която характеризира естетиката на едноименното артистично движение в време.Артикули за продажба на PortobelloStreet.es

Популярна тема