20 Видове подови настилки в & хладно и удобно за лятото

20 Видове подови настилки в & хладно и удобно за лятото
20 Видове подови настилки в & хладно и удобно за лятото
Anonim

Лятото е синоним на топлина и хубаво време. Температурите се покачват до небесата и ние се опитваме да намерим свежест във всяка среда. Следователно възниква необходимостта от кондициониране на къщата, за да издържи по-добре на летния сезон и по този начин да се насладите на по-удобно пространство за живеене.

Когато става дума за намиране на алтернатива, която ни позволява да имаме по-хладна къща и да не прибягваме толкова много до климатизация, трябва да посочим възможността да имаме по-хладна и много повече удобни подове, отколкото по-приятни.

Защо да мечтаете за страхотно лято?

Свежите подове са тези, които поради своята материална природа осигуряват усещане за свежест, което по същество може да бъде приятно на допир и което предава свежест на нашето тяло От Разбира се, климатът, в който живеем, ориентацията на къщата и начинът, по който се движи въздухът вътре, оказват голямо влияние. В този смисъл възниква възможността за смяна на пода и търсене на алтернатива, която да превърне къщата в по-спокойно място за живеене.

Поставянето на хладен под у дома означава, че, от една страна, ще се радваме на хладна повърхност, която помага да не се повишава телесната температура; от друга страна, това ни позволява да се наслаждаваме повече на къщата си и да се чувстваме комфортно, нещо изключително важно, ако искаме да имаме жилищно и функционално пространство за горещи времена като лятото, особено за външни подове.

Видове свежи, меки и качествени почви

Преди да изберете под за дома, важно е да знаете видовете материали и да изхвърлите тези, които основно могат да бъдат податливи на топлина. Паркетът е един от най-често срещаните, тъй като не е много горещ през лятото и е много удобен, без да забравяме, че е ефективен, качествен и труден за надраскване.

Друг от най-интересните подове за охлаждане на среда е естественият камък: гранит, кварцит, теракота и т.н. В този случай говорим за устойчив материал, който не изисква твърде много грижи. Що се отнася до неплъзгащата се керамика, тя е лесна за почистване и е естетически много интересна; всъщност керамичните плочки имат място не само в банята, но и в цялата къща.

Във всеки случай трябва да посочим един от материалите, които все повече присъстват в домовете: PVC подови настилки Може да се намери в различни формати: плочки, като паркет или като микроциментово покритие.В крайна сметка той е универсален и предлага външния вид на други материали, тоест симулира друг тип под; обаче трябва да се отбележат две основни качества: ефективност и издръжливост.

Накратко, добрите и свежи подове са подходящи за всеки дом, независимо дали е градски апартамент или селска къща. Полезни са за осигуряване на свежест и комфорт; също така, ако искаме да декорираме с красиви подове, трябва да се каже, че те предлагат цветно и много красиво изображение.

1

Екологичен под

настилка за външна тераса

Гамата Natural, от фирмата Gres de Breda, представлява каменинови изделия, произведени с екологични и рециклируеми суровини. На открито дава отлични резултати край басейна, тъй като е не се хлъзга и е устойчив на вода, абразия и износване.В 20 x 50 см (4,26 €/бр.).

2

Комплект части

настилка на верандата

Подходящ за екстериори - не се хлъзга и е против замръзване - серията Provenzal, на фирмата Peronda, е порцеланова плочка, която симулира покритието на глина Парчетата, гладки, 33 x 33 cm (27,26 €/m²) и в 30 x 30 cm плочки, украсени с тесери (17,95 €/бр.), те могат да се редуват и нарязват диагонално, за да образуват композиции.

3

Комбинирани материали

кухня с трапезария с подова настилка дюшеме и керамика

Възможността за редуване на етажи ви позволява да разделяте среди в едно и също пространство. В кухнята серията Etnia от Diago е порцеланова плочка с покритие от естествен камък; на части от 31,6 x 60 cm (26,10 €/m²).В хола ламинат от серия Largo на Quick Step; в 2,05 x 0,20 м (30,90 €/м²).

4

Хидравлична мозайка

Красивите пигментирани циментови плочки, станали модерни между 1880 и 1950 г., образуват подове с ефектен дизайн. Фирмата Mosaic del Sur е специализирана в този тип парчета, с плочи от различни форми (квадратни, правоъгълни, шестоъгълни и осмоъгълни) и палитра от 72 цвята. Плочките са симулирани от компютър и са планирани да бъдат мащабирани в стаята, където ще бъдат инсталирани, за да се види предварително резултатът. Мозайка, с три цвята (73 €/m² приблизително. Тази цена не включва транспортните разходи, които варират в зависимост от дестинацията).

5

Топлотата на дървото

Отлична топло- и звукоизолация, дървото създава гостоприемен интериор. Фирмата Quick Step произвежда многослоен паркет, защитен със седем слоя лак, които осигуряват оптимална устойчивост на избледняване от слънцето. Освен това сърцевината му от каучуково дърво осигурява стабилност при промени в температурата. Дъбов паркет Palazzo, в 1,80 x 0,19 m (от €80).

6

Художествена композиция

Серията 1900, от фирмата Vives, е остъклена каменна керамика, чиято декорирана повърхност напомня мотивите на хидравличния под. Функционална и с толкова ниска водопоглъщаемост, че е подходяща за кухня, серията позволява уникални дизайни. Каменинови изделия, на парчета 20 x 20 cm: в центъра модел Pedrera-3 Bas alto (22,73 €/m²) и външна рамка, направена с Güell-2 (17,57 €/m²).

7

Алтернатива на калта

Подовете, свързани с селски къщи, са били направени от глина, порест материал, който филтрира водата и петна и изисква запечатване за улесняване на ежедневната употреба. Фирмата Provenza възстанови външния вид на този красив материал в опора от порцеланов каменин, която е без влага и пръски от мазнини. Terre d’Italia, в 15 x 30 cm (100,45 €/m² в Gunni & Trentino).

8

За горещи райони

В къщи на плажа, където температурите са високи, е препоръчително да инсталирате под, който предава страхотно усещане за свежест. Освен това е важно повърхността да е устойчива и да не се надрасква от пясък. Порцелан с покритие Grigio, от фирмата Gunni &Trentino; на парчета 45 x 45 cm (80 €/m²).

9

Порцеланови подови настилки

Това е керамичен под, направен от бели глини, изпечени при много високи температури, които са смесени с оксиди и минерал фелдшпат Съставът му се превръща в под, който е изключително устойчив на износване и водоустойчив, поради което се препоръчва за озеленени площи с напояване. Моделът Tanzania Moss, от фирмата Grespania, е непроменим на влага, слънце, удари и драскотини; на парчета 22 x 90 cm (61,21 €/m2).

10

Кален изглеждащ под

Нарастващата тенденция е да се комбинират рустикални покрития с актуална декорация. Глинените подове, запазени преди за селски къщи, сега се редуват с дизайнерски мебели - или, в този случай, оборудване за баня. Тъй като е порест материал, той трябва да се третира с обработка, която предотвратява появата на селитра и влага и в същото време предпазва повърхността от възможни петна. Порцелановите плочки Duomo Arena изглеждат като глина, но порьозността им е нулева. В 40 x 40 cm (26,28 €/m2 приблизително). Това е от Vives Ceramica.

11

Мраморни подове

Макар и само на външен вид, защото това е ламинат, който възпроизвежда жилките и цвета на мрамора от Карара.Визуално външният му вид е идентичен с този на естествен камък, но с предимствата на ламинирания под: не е порьозен, устойчив е на надраскване и удари и е много лесен за поддръжка, основен детайл в области като кухнята. Освен това, когато се монтира със система Uniclic®, той се поставя без необходимост от дейности. Мраморен ламинат Carrara, на парчета от 62,4 x 62,4 x 9,5 cm (41,95 €/m2). Това е от фирмата Quick-Step.

12

Външни подови настилки

Ако подът на вашата тераса е остарял или захабен, има възможност да го скриете. Декингът Runnen на Ikea е направен от полипропилен и се поставя върху съществуваща подова настилка без сложни инсталации. Устойчив на износване,е лесен за поддръжка и се реже лесно, за да пасне на ъгли и ръбове. Тъй като сглобяването и разглобяването му е много лесно, можете да го повдигнете и да почистите пода, който е отдолу, когато имате нужда.На парчета 30 x 30 cm (14,99 €/9 броя).

13

Етаж с история

Комбинацията от флорални и геометрични дизайни на пода датира от Холандия през 17-ти век. След това италианските занаятчии, които са емигрирали в тази страна, стават известни, като използват върху пода на холандските дворци парчета, донесени от Китай, , щамповани с бели и сини мотиви. Известни като Делфтската керамика, тази прекрасна тенденция се завръща, също в сиво и бяло, с техники, които съчетават настояще и минало.

От поредицата World Parks, подова настилка Retiro от Vives Cerámica; на квадратни парчета от 31,6 x 31,6 cm (приблизително 21,03 €/m2).

14

Почва в светъл диапазон

Както в райони с високи температури къщите са боядисани в бяло, за да отразяват слънцето и да поддържат интериора хладен, същото се случва и с подовете. Под с покритие в светла гама ще постигне освежаваща атмосфера. Като ламинат Cerusa Light Beige Oak; в парчета 138,6 x 17,8 cm, техните v-образни ръбове подобряват ефекта на дървена дъска. Принадлежи към колекцията Livyn Essential от фирмата Quick-Step (€29,95/m2).

15

Хидравлични плочки

Плочките Semillas Girasol, проектирани от Jaime Hayón за Bisazza, са вдъхновени от цветовата палитра на испанския пейзаж.Всяко парче е направено ръчно с цимент и оксиди Декорацията му позволява множество композиции в зависимост от това как са поставени парчетата. В този случай те създават усещане за движение. В 20 x 20 cm (от €125/m2).

16

Дървен паркет за тераса

Обичате ли да правите слънчеви бани, но искате земята да не изгори босите ви крака? В този случай дървото е отличен вариант. Този модел е третиран да предлага висока толерантност към влажност и да издържа на лошо време. Ако искате да остане толкова красива, колкото първия ден, трябва да приложите процедура на открито няколко пъти в годината. В набраздено покритие се продава на плоскости с размери 240 x 9,6 cm (18,04 €/m2 в Leroy Merlin).

17

Подови настилки, повлияни от скандинавския стил

Очарованието към страните от Северна Европа се отразява и в настилката. Дъбовият модел Electric Light от финландската фирма Karelia е знак на почит към уникалната красота на скандинавската естествена светлина. Измита с камък и четка, всяка дъска предлага светеща повърхност, украсена с вени и възли. Предлага се в плоскости с размери 226,6 x 18,8 cm (71 €/m2).

18

Подова настилка с висока якост

Ако търсите устойчив на удар под, порцелановите каменинови изделия са сигурен залог. Имайки компактна структура, тя е устойчива и не се износва. С колекцията Newport, в естествено матово покритие,, фирмата Venis, от Porcelanosa Group, предизвиква красотата на санираните подове в исторически сгради.Неговият състарен вид и в същото време актуален, постига уютна среда, която пресъздава хода на времето. Предлага се в части с размери 44,3 x 44,3 cm или 59,6 x 59,6 cm (от €38,70/m2).

19

Подови настилки за тераси

Дървен под на открито? Покритието jatoba на порцелановата плочка Par-Ker на фирмата Porcelanosa е толкова успешно, че изглежда като платформа от този сорт. Въпреки това, тъй като е керамичен материал, той не се разваля от вода или кал, нито изисква обработка против влага. Тъй като не се хлъзга, той е подходящ за поставяне до басейна. На части от 1,20 x 0,14 m (93,78 €/m²).

20

Теракота

Теракотен под, който пасва идеално на селски къщи и селски пространства. Придава на дома натуралистичен щрих, отличаващ се и оригинален. Освен това осигурява комфорт, свежест и може лесно да се постави върху квадратни плочки.

Популярна тема