Светлини и лампи за летните нощи

Светлини и лампи за летните нощи
Светлини и лампи за летните нощи
Anonim

Добре планираното осветление за външното пространство на къщата ще я направи по-привлекателна и визуално качествена през нощта, както и ще бъде безопасно място. Идеалното е да създадете фина среда, която не заслепява и върви със стила на мебелите.

ОСВЕТЯВАНЕ НА ГРАДИНАТА ИЛИ ВЪТРЕШНИЯ ВЪТРЕШЕН ДЕН ПО ЗОНИ

И също така комбинирайте различни видове осветление според употребата. Периметровите осветителни тела ограничават много добре, а индиректните са по-интимни и по-малко притесняват съседите. Експертите съветват осветлението да не изпъква повече от изгледа към небето.

 • КЪДЕ ДА ГИ ПОСТАВИТЕ. В допълнение към стените и пода, тента, таван или дори дърво могат да служат като опора за висящи лампи, регулируеми стенни лампи, гирлянди. И без да е необходимо да имате електрически контакт наблизо. Има много соларни решения, които са друга алтернатива.
 • СЦЕНЕГРАФИЧНО ДОКРИВАНЕ. Фенерите и гирляндите осигуряват супер декоративно осветление, което е лесно за импровизация, за да се насладите на празнична атмосфера. Ако са избрани в ярки цветове, те заливат с радост тераси и градини.
 • МАТЕРИАЛ И НЕГОВИЯТ IP. Могат да бъдат направени от метал, пластмаса, керамика, полипропилен или естествени влакна. Тяхната степен на защита (IP) е ключова, за да разберете дали трябва да бъдат поставени под прикритие или да бъдат оставени на открито.
 • ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ИНСТАЛАЦИЯ. Когато тези лампи се захранват с електричество, е необходимо да се монтират водоустойчиви фасунги, които могат да бъдат вградени или на повърхността.
 • LED ТЕХНОЛОГИЯ. Залагането на нея е синоним на ефикасност на осветлението и енергийна ефективност, тъй като спестяванията са гарантирани. Като не използва живак или газове, които могат да благоприятстват парниковия ефект, той осигурява екологично осветление.

ЗАЛОЖЕТЕ НА СОЛАРНИ ЛАМПИ

 • Грижа за планетата. Тези лампи се възползват от слънчевите лъчи и излъчват чиста и по-екологична светлина, с спестяванията, които това води до спестявания.
 • Много версии. Плотове за маса, стойки за стена, като гирлянди и дори стълбове. Заложете на тези, които се изключват, когато не се засече движение и с променлива интензивност, за да регулирате светлината при поискване.
 • Без инсталация. Те дават голяма свобода за обновяване на осветлението на тези пространства по мимолетен начин. Автономността му може да бъде голяма, до 20 часа. Ако имат дистанционно са по-удобни.

Решетъчните екрани излъчват лъчи светлина с красиви сенки, които са релаксиращи за гледане.
 • Вдъхнете живот на градината си на тъмно. Разпределете светлинни точки, за да създадете атмосфера или да осветите зона. Казваме ви различни опции за осветяване на вашето външно пространство: градина, веранда, вътрешен двор или тераса и също така да им се наслаждавате през нощта.
 • Подовите лампи,точно като таванните лампи, са най-добрият вариант за среди, където се изисква общо осветление, като масата в трапезарията, всекидневната на верандата или кът за барбекю.
 • Създайте няколко светлинни точки. Когато планирате осветлението на вашата градина или тераса, опитайте се да комбинирате светлина, която очертава зоната с околни светлини през таванни или подови лампи.
 • Преносимите лампи ви позволяват да носите светлина там, където е най-необходима по всяко време. Има модели с много размери, стилове и размери, включително дизайни като този, който работи и като високоговорител.
 • Проследете осветена пътека до къщата си или пътеки, за да се разхождате през градината с поредица от стълбове, улични лампи или подови лампи. Разбира се, за да избегнете отблясъци, насочете светлината надолу или към растенията.

Изберете осветителни тела, които украсяват през деня и създайте уютни пространства през нощта.

Допълнителна точка

веранда с диван и висящ стол подова лампа

Подовите лампи са идеални за превръщане на градината или терасата в елегантно и приветливо пространство и в същото време осигуряват допълнителна светлина, когато е необходимо. Поставете го до дивана и изберете шарнирен, ако ще го използвате за четене. От La Redoute Interieurs.

Време за обяд

дървена трапезария със сламени лампи

Ако вечеряте навън, ще имате нужда от добро осветление, така че гостите да могат да видят какво ядат. Ако масата е на веранда или пергола, окачете една или две лампи, които да я осветяват напълно на височина около 70-75 см. Атмосферата на El Corte Inglés.

Енергийна ефективност

веранда с градински мебели от ikea

LED светлини, соларни лампи, сензори за движение и димери са елементи, които ще осветяват екстериора ви, като същевременно ще ви помогнат да намалите сметката си за електричество. Заложете на тях и се погрижете за планетата. От Ikea.

Гирлянди

Планирайте осветлението според това как използвате екстериора си. Поставете аплици на стената, за да придадете дълбочина, маяци за ограничаване и като защитен елемент и фенери и гирлянди като декоративни елементи. От Ела Джеймс.

Магия

Фенерите и свещите са в състояние да създадат уютна и романтична атмосфера. Изберете модели от същия материал или стил като останалите мебели и ги разпределете по пода и стените. Поставете свещи вътре в тях и поставете още няколко в свещници с различни размери на масата и пода. От Maisons du Monde.

Връзки от електрическа крушка

Придайте на градината си весела и безгрижна нотка. Просто се нуждаете от пръчка или тел, за да поддържате тежестта и да решите как искате да ги окачите. Можете да ги поставите във форма на ве, зигзаг или успоредно, като винаги оставяте 50 см разстояние между тях. Светлини от Lights4fun.

Низови светлини

Оплетени в парапет, в конструкцията на пергола, на стена… Капките светлина създават романтичен декоративен ефект. Този модел с открити крушки се продава в Leroy Merlin. Харесваме тези, които ви позволяват да видите светещите нишки, те имат винтидж стил, който съблазнява.

Вземам го!

Лампа с дръжка за поставяне в различни части на градината или на терасата. Вземете го вътре или го оставете навън. Това е моделът Candela от FARO Barcelona. Поради размера си, обикновено е идеален за поставяне в ъгъл на пода. Светва при допир и се зарежда с индуктивно зарядно. Продава се изключително на shop.faro.es.

Подови фенери

Причината да осветите правилно градината не е само естетическа, но имате нужда от адекватна видимост, за да избегнете падания и да се почувствате малко по-сигурни от натрапници. С подовите фенери можете да маркирате пътя например от входа на къщата. Продава се в Leroy Merlin.

Саксии с LED светлина

Добър начин за осветление е да се възползвате от саксиите. Тези дизайни включват собствено LED осветление. В цветовете ефектът е много весел. Подобно на Amazon.es

Плаващи водни светлини

Ако имате достатъчно късмет да имате басейн или езерце, поставете специални светлинни точки върху водата. Освен това осветеният интериор ще изглежда добре и ще помогне да се предотврати някой да се озове във водата, ако не иска. Но при липса на конкретна инсталация, той разпространява плаващи светлини. Можете да ги намерите на Manomano.es

Стълб или подова лампа

Стълбовете за лампи също са добър вариант, въпреки че вместо тях и без да е необходимо да ги фиксирате към земята, има външни подови лампи. Имат пластмасов корпус и много ефектно осветление. LED крушките винаги намаляват консумацията. Ще ги намерите в Leroy Merlin.

В саксиите

За създаване на привлекателно околно осветление. Залепете соларни фенери в саксиите, те се зареждат през деня и се включват автоматично през нощта. Водоустойчиви са. Поливайте без страх! На изображението, фенери, от Leroy Merlin.

Chill out: мебели, които изглеждат

Самите мебели могат да се превърнат в осветителна точка с маси, фотьойли или пуфове, които светят. Допълнете комплекта с топки като макси балони на земята. Потърсете още модели на lamps.es

На стълбите

Добре с гирлянд или LED лента на парапета добре с точка на всяко стъпало. Осветете стълбата, за да предотвратите падане. С мини лампи ще постигнете този ефект. Ще намерите този модел в Leroy Merlin.

LED ленти

Светлина с четка. Дискретно, но много полезно за разграничаване. Използвайте LED лентите, за да маркирате области. Тук той е монтиран на ръба на подова платформа. Светодиодите консумират малко и техният експлоатационен живот е дълъг. Лентите се продават на метри и в различни нюанси на светлината.

Нагоре и надолу

Стенни аплици, които разпределят лъча светлина към тавана и към пода. Продават се в Oliva Lighting и са идеални за фасади. Също и от двете страни на входната врата.

Като в хола

Всъщност става въпрос за създаване на малък салон на открито. В градината или на терасата поставете подова лампа в хола, която прожектира интересна игра на сенки и светлина. Докато зоната е защитена под веранда или пергола, можете да включите по-деликатни дизайни, като този с висящия влакнест абажур от Let's Pause.

Не безпокойте

Осветлението трябва да е интегрирано в околната среда, а не да смущава в тъмното. Внимавайте светлинните точки да излъчват приятен лъч. Дизайнът на тази стенна лампа с преден капак разпределя светлинния лъч нагоре и надолу и го предпазва от заслепяване. Продадено в Leroy Merlin.

Като маяци

Посочете пътя или границите на къщата с аплици, които насочват лъча светлина към земята. Не дразнят окото и сигнализират отлично. Ако нямате подходяща електрическа инсталация за вашата инсталация, можете да забиете тревата или да поставите в земята маяци, захранвани със слънчева енергия. В Leroy Merlin.

Фенери

Електрически, батериен или слънчев. Изглежда, че крият свещ, но са електрически крушки. обесете ги! Фенери, в Leroy Merlin.

Популярна тема