Как да поливаме растенията и колко често

Как да поливаме растенията и колко често
Как да поливаме растенията и колко често
Anonim

Да бъдеш или да не бъдеш. Вода или без вода. Това е въпросът. Що се отнася до грижите за растенията, отговорът е прост, винаги вода, но добре дозирана. Растенията се нуждаят от нея, за да живеят, като светлината. Но добре ли ги поливаш? Даваме ви някои основни съвети за ежедневно поливане и някои трикове, за да ги подготвите, когато отидете на почивка.

Съмнявате ли се дали поливате добре растенията си? Говорите им, глезите ги и те не изглеждат прекрасно. Може би не ги поливате правилно.

КАК ДА ПОЛИВАТЕ РАСТЕНИЯТА ЕЖЕДНЕВНО

На първо място, най-доброто време за поливане на външни растения е късният следобед,, когато слънцето е залязло.По този начин почвата остава влажна по-дълго. Също така се уверете, че ефектът на лупата не се получава, като въздействате на слънцето върху някои капки вода, които могат да останат по листата и да ги изгорят.

  • Ако имате програмируемо автоматично напояване,направете го призори.
  • Можете също така да поставите органично одеяло върху почвата в саксиите, така че влажността да остане по-дълго, особено при растения, които се нуждаят от повече вода.
  • Излейте водата с маркуч или лейка на земята, на няколко точки. Листата, по-добре е да ги охладите с пръскачка. Трябва да знаете спецификациите на всеки от сортовете, които се появяват в саксиите, за да знаете колко вода изискват. Някои оценяват водата в чинийката, под тенджерата, а други изобщо не я харесват.

ПОЛИВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА ПРЕЗ ПРАЗНИЦИТЕ

Ако заминавате за няколко дни, групирайте всичките си саксии и ги поливайте заедно, като по този начин създавате малка влажна среда. Те ще се държат по-добре.

Съставка, саксия, интериорен дизайн, билка, стайно растение, едногодишно растение, фини билки, керамика, ваза,
Подреждащи се саксии, за продажба в магазините на Akí
  • Една ефективна и домашна система за напояване за тези случаи е да запазите пластмасови бутилки, да направите дупка в капачката (значителна, за да не се запуши) и да забиете бутилката земята се пълни с вода, за да може растението да "пие" при нужда (Помните ли това откритие за поливане на растения?).
  • Друга система е да поставите контейнер с вода на височина по-висока от тази на саксията, която ще се напоява.Поставете нишка от връв, специален памучен фитил (който можете да намерите в магазините за градинарство или „Направи си сам“), в съда, а противоположният край, заровен в саксията. Така водата се отвежда от контейнера към земята, ако е необходимо.
  • Можете също да закупите специфични напоителни системи. Най-простите имат пореста основа, която се заравя в саксията, във всяка се поставя бутилка пълна с вода и водата Раздава се. Оттам толкова много системи, колкото можете да си представите: програмисти за маркуча, капково напояване, автоматични пръскачки, самополивни саксии…
Напоителна система, продава се в магазини Akí

Стайните растения не могат да бъдат пренебрегнати. За тях най-добре е да ги групирате в леген, в мивка или във вана и да поставите някоя от поливните системи, за които говорихме. Можете също така да оставите малко вода на дъното на съда (ако сортът го позволява) или да поставите напоени кърпи около саксиите, за да създадете влажност. Не ги оставяйте заключени, тъй като липсата на въздух може да бъде много вредна.

Relaxdays

8,99€

Gardena

249, €90

Популярна тема