Това лято не забравяйте цитронела: най-добрият естествен репелент против комари

Това лято не забравяйте цитронела: най-добрият естествен репелент против комари
Това лято не забравяйте цитронела: най-добрият естествен репелент против комари
Anonim

Citronella е растение, което може да допринесе положително за декорацията на дома. Тя осигурява зелена и свежа нотка на цялото, следователно може да бъде перфектен ресурс за обогатяване на атмосферата и че летните вечери са напълно релаксиращи. Следователно се превръща в идеалното допълнение към тераси и градини.

Понякога се съмняваме относно вида растения, които можем да използваме за разкрасяване на екстериора. Обикновено прибягваме до типичните видове, които предлагат интересен и поразителен външен вид, или защото на цвета или формата, но не трябва да забравяме, че има и други видове, които излъчват красота, жизненост и озаряват околната среда по по-дискретен начин и които освен това имат и други достойнства, които не са само декоративни.

Цитронела, естествен репелент

Citronella не само допринася естетически, но и има ефективна и качествена сила против комари. Ако планирате да прекарвате времето си на верандата или в градината през лятото, Добро решение е това растение, тъй като ви позволява да поддържате определено спокойствие, за да предотвратите комарите да се превърнат в истински проблем. Малко неща са толкова досадни, колкото да се насладите на тиха и спокойна нощ на терасата или в градината и да видите как светлината привлича множество насекоми. Много досадно неудобство, но има решение. А citronella може да бъде естествен и евтин начин за прогонване на насекоми. Позволява ви да се насладите на лека и свежа атмосфера. Освен това излъчва цитрусов аромат, който позволява да се създаде приятна атмосфера. От древни времена това растение се използва за тази цел, благодарение на факта, че принадлежи към рода Cymbop ogon, по-известен като лимонова трева. Като растителен вид това е растение, което лесно се приспособява към всякакви почви. Нуждае се, да, от добър дренаж. Не понася влага и има нужда от много слънце, затова е най-добре да го поставите на слънчево и сухо място.

Можете също така да изберете да оцветите свещи или микадо с този аромат – намират се лесно във всяко специализирано заведение или супермаркет – действат като репеленти. По същия начин той също служи като естествено лекарство в тялото ви. Просто трябва да нанесете няколко капки масло от цитронела върху глезените и китките. По същия начин някои части от къщата могат да бъдат изпарени, като нощната лампа, завесите или използваните по същество горелки. Въпреки това, най-добрият начин да го накарате да работи може да бъде чрез глинени свещи или етерични масла.

LA BELLEFÉE

19,99 €

Подходящ за градина

Най-важното нещо за това растение е визуалният ефект, който генерира. Придава онова усещане за разлистеност и естественост, по такъв начин, че се постига много интересно усещане за жизненост и елегантност. Листата му леко се издигат и след това падат, сякаш растението е източник на вода. По този начин може да се каже, че изглежда много привлекателно и се допълва много добре с останалите градински растения.

Освен това грижите, от които се нуждае са минимални. Трябва да го поливате редовно, но от друга страна, с дъждовна вода и свежестта на външната среда може да се развива перфектно. Осмелете се да поставите цитронела в градината, всички те са предимства!

Популярна тема