12 Идеи за оформление на кухнята: Примери с планове

12 Идеи за оформление на кухнята: Примери с планове
12 Идеи за оформление на кухнята: Примери с планове
Anonim

Добре организираната и подредена кухня е синоним на благополучие. Като цяло прекарваме много време в него, като е подходящото място да приготвим любимите си рецепти, да хапнем и закусим и дори да работим, ако имаме и офис. Поради тази причина направихме много пълна селекция от добри идеи за оформление на кухнята, с планове и изображения, за да изясните всичките си съмнения.

Правилното оформление на кухнята

Кухнята е пространство, в което функционалността трябва да бъде основната ос, която управлява декорацията. Всички мебели трябва да имат полезност, в допълнение към естетическия принос. За да постигнем добър вътрешен имидж, е удобно да работим с разпределението по последователен и прецизен начин, така че да можем да работим ежедневно с всички ресурси, които имаме под ръка.

На първо място е необходимо да се проучи наличното пространство. Чрез планове можем да знаем какви са възможните подходи за разпространение, които можем да направим. Имайте предвид, че когато обзавеждате кухнята ви трябва обзавеждане за ползване, тоест такова, което да има функция и да не пречи на преминаването. Важно е да можем да се движим свободно и удобно.

Кухня с остров и трапезария

Кухня с трапезария е добър залог, както декоративно, така и функционално. Приканва ни да се наслаждаваме повече на тази стая и да прекарваме повече време в нея. Въпреки това е важно да имате достатъчно място за поставяне на маса и столове, без да прекъсвате преминаването или да генерирате декоративно безпокойство. Идеята е трапезарията да участва в естетиката и да се съчетае с останалите мебели и аксесоари за модерна кухня.

В този смисъл можем да кажем същото за острова, практичен и елементарен ресурс, от който можем да се възползваме много всеки ден. Повърхността, която предоставя, без съмнение е привилегия и се превръща в основно ядро за ежедневна употреба. Поставянето на мебели до стената обаче улеснява използването на пространството, за да украсите кухня с място за работа.

Други неща, които трябва да имате предвид

За да работи разпределението добре, е препоръчително да се възползваме максимално от всички пространства, но винаги оставяйки място за проходи, така че да можем просто да се скитаме наоколо и да усещаме прозрачността чувство. За всичко това можем да извлечем максимума от всички повърхности. Особен случай са малките кухни с барплот.

В крайна сметка не е нужно да въвеждаме трапезария. Всъщност можем да се насладим на плота или да превърнем острова в място за хранене и работа. Всичко е въпрос на организиране на кухнята по практичен начин и без изобщо да губите ъгъл; За целта имаме възможност да изработим мебели по поръчка и да постигнем по-ефективна кухня.

Накратко, ако искате да получите добри идеи за вашата кухня, ние представяме поредица от примери, които заедно с техните планове ще ви дадат точката на вдъхновение трябва.

1

Кухня от 9, 80 м²

Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Кухненски уред, Плот, Таван, Кухня, Осветително тяло, Основен уред,
Стая, Етаж, Интериорен дизайн, Интериорен дизайн, Кухненски уред, Плот, Таван, Кухня, Осветително тяло, Основен уред,

Инсталирането на мебели на три от кухненските стени ще ви позволи да се възползвате максимално от пространството, което имате.

Ако подът показва неуспехи или неравности, най-добрият вариант е да прибегнете до индивидуални решения. В този случай, например, за да запазите колоната, която остава в в центъра на престоя, плотът беше разширен в бар за закуска. Освен това пространството между двете врати за достъп е използвано с шкафове, които разширяват площта за съхранение. Кухня, проектирана от студио SC 21 Interiorismo.

2

Кухня от 8,56 м²

стая, интериорен дизайн, маса, под, линия, оранжево, таван, осветително тяло, кухня, шперплат,
стая, интериорен дизайн, маса, под, линия, оранжево, таван, осветително тяло, кухня, шперплат,

Наличието на остров в центъра на стаята осигурява повърхност за допълнителна независима работа.

В тази кухня, 8,56 м², тя е особено ценна, тъй като само две от четирите стени на помещението могат да се използват с мебели: едната има огромен прозорец, а другата, неправилна, е запазена за поставяне на многофункционален трапезария. Неуспехът стана независим, за да се намери килер. Кухненски мебели модел Alfak, на Zelari de Nuzzi. Плот Silestone.

3

Кухня от 14 м²

Стая, Зелено, Етаж, Интериорен дизайн, Имот, Подови настилки, Таван, Недвижими имоти, Дом, Интериорен дизайн,
Стая, Зелено, Етаж, Интериорен дизайн, Имот, Подови настилки, Таван, Недвижими имоти, Дом, Интериорен дизайн,

На два успоредни фронта. Това разпределение е типично за правоъгълни подове, които са с ширина най-малко 2,20 m. Най-препоръчително е да монтирате зоната за готвене и мивката от едната и от другата страна, като ги запазите за работната зона, хладилника и килера. Това е направено в тази кухня, 14 м², проектирана от BADD. Между хладилника и вратата за достъп е монтиран барплот за закуска. Тази стена беше заменена от стъклена преграда, която гарантира уединение, без да намалява светлината, която влиза от залата.

4

Кухня от 11,2 м²

Ако планът на вашата кухня е продълговат, заложете на U-образно разпределение. Единственото, което трябва да вземете предвид е, че между двете лицеви части трябва да има свободно проходно пространство с минимална ширина 1,20 м. Освен това е препоръчително чинията да е в центъра, както е направено в тази кухня. Дневната трапезария беше прикрепена към една от стените. Кухня, проектирана от Mireia Garriga и Elena de Jaumar от CreaArquitectura, с мебели в базалтов тон от фирмата Doca и плот от Silestone. Аспиратор и фурна, от Bosch.

5

Кухня от 18 м²

С правоъгълна основа. В тази кухня е решено мебелите и уредите да бъдат разпределени на три фронта. Мивката и зоните за готвене бяха монтирани под ъгъл, а работният плот беше разширен в полуостров, който разграничава работната зона от ежедневната трапезария. В най-дългата стена е създаден килер; Редуваха се високи и ниски шкафове с фурни и хладилници. Кухня, проектирана от Mi Cocina. Бел, от Фрекан. Маса и столове от Sirvent.

6

Кухня от 14 м²

В тази кухня, с квадратен план, зоната за готвене и мивката са вградени в голям полуостров, който се използва и като бар за закуска. Вдясно от монтирани са входна врата, долни шкафове, две витрини и два практични модула с ролетно затваряне. Вдлъбнатината в стената е използвана с различни мебели по поръчка, хладилник и фризер. Мебели от Ана Рабанал. Плот от черен гранит от Antique. Табуретки от Икеа. Аспиратор, котлон и мивка Franke.

7

Кухня от 5 м²

Г-образната подредба на мебелите може да се адаптира към повечето кухни, но особено към тези с квадратен етаж. Това е случаят на тази кухня, чинията, мивката и хладилникът бяха поставени на стената на прозореца. След това беше създадено място за съхранение с витрина и три високи шкафа. На свободната от мебели стена беше разположен кът за закуска. Кухня, монтирана от Cocirama, с оранжеви лакирани мебели и бял плот Silestone.

8

Кухня от 5 м²

Групирането на мебелите и уредите на една стена е най-подходящият вариант, когато стаята е малка или много тясна, както е в тази кухня, около 5 м², разположена в транзитна зона. Важно е подът да е поне 2 м широк, така че между мебелите и отсрещната стена да има коридор от около 80 см. Най-логичното разпределение е показаното на този чертеж: хладилник, зона за готвене и мивка. Кухня, проектирана от Íñigo Echave.

9

Кухня от 6 м²

Когато кухнята е отворено пространство, решение за ограничаването й без загуба на светлина е поставянето на стъклена преграда. Така тази кухня с площ от около 6 м² стана независима от коридора, а барплот визуално я отделя от всекидневната. Що се отнася до разположението на мебелите и електроуредите, правоъгълното оформление предпочита и L разпределение, като зоната на мивката е от едната страна, а зоната за готвене и хладилникът от другата. Мебели от Esil & Alba.

10

Шкафове от пода до тавана

Те са чудесно решение за съхранение. Модулите от пода до тавана с дълбочина само 35 см имат голям капацитет за съхранение. Интересното е, че с тях получавате усещане за повече пространство от класическата комбинация от долен шкаф и висок шкаф.

11

Блайндовете

В кухнята обличайте прозореца с обикновена щора, а не със завеса. Използвайте тъкани, подобни на тези в останалата част от къщата - райета или текстурирани плетива - така че кухнята да не се чувства като отделно пространство.

12

Плот и дръжки

Поставете плота в тон с мебелите, така че да образуват едно цяло. Изберете мебели в светъл финиш, така че да отразяват светлината, с дискретни дръжки. Тези с две винтови точки са по-здрави от тези само с една.

Популярна тема