Външни подове: видове настилки и материали

Външни подове: видове настилки и материали
Външни подове: видове настилки и материали
Anonim

Външните зони са зони, в които трябва да се обърне специално внимание на избраните материали за облицовката, тъй като те са изложени на лошо време. Жорското слънце през летните месеци, студът, дъждът и сланата са фактори, които влияят пряко върху най-откритите повърхности. И сред тях земята е особено уязвима.

Подът, освен че е изложен на времето, издържа хиляди стъпки, обувки, токчета, петна от храна и напитки, игри и дори танци на летни партита. От съществено значение е да изберете подове, изработени от устойчиви материали, които издържат и издържат добър сезон, тъй като това не е лесна работа, която можем да вършим всяка година.Въпреки че ще се изненадате от някои подове като изкуствена трева и дървени плочки, които са много по-евтини варианти и дори можете да инсталирате сами, без да е необходимо да работите. И го променяйте всяка година.

Материали за подови настилки на открито

Без съмнение най-устойчиви са тези от камък и керамика. В момента на пазара ще намерите супер хубави опции, дори имитация на дърво. Супер устойчиви подове, които придават по-приветлива нотка на веранди и тераси.

Плочите от изпечена глина са вечна класика, защото са издръжливи и лесни за поддръжка.

Дървото е перфектно, тъй като е топло и приятно на допир с боси крака. Разбира се, те трябва да са добре обработени, за да не абсорбират петна.

Други материали, които можете да изберете, за да обновите пода на вашата тераса или веранда, са подове от смола и композитни подове. В магазини като Leroy Merlin можете да намерите много от тези опции за обновяване на подовата настилка във външните части на вашия дом, за да започнете да се наслаждавате на следобедите на открито тази идваща пролет.

Външни килими

И ако не сте доволни от пода на вашата тераса или веранда, добрият килим е идеалното решение. Има външни килими, също толкова красиви, колкото и тези на закрито и направени от устойчиви материали, които се почистват лесно.

1

Бяло терацо

тераса с бял теракот

В минималистични среди с външни мебели с прави линии те са перфектни. За да ги поддържате, почиствайте с препарати за премахване на котлен камък на базата на амоняк и поддържайте блясък с разкрасяващи масла.

2

Дървен

веранда с дюшеме

Дървените подови настилки за екстериор са едни от тези, които страдат най-много от лошото време.Можем да разберем дали имате нужда от спешен ремонт по цвета му. Ако е сивкав, ще има нужда от ремонт. За да го поддържате, третирайте го с масла, които го подхранват и отново подхранват дървото и се погрижете за него с акрилен протектор, устойчив на вода и слънчева светлина. Тези подове са особено привлекателни за създаване на модерна и съвременна среда.

3

Изкуствена трева

открити площи с изкуствена трева

Можете да засадите естествена трева… или да изберете изкуствената версия. Ако комбинирате последното с дървен ламиниран паркет, резултатът ще бъде идеален за тераси и балкони.

4

Дървени плочки

Не е нужно да се включвате в строителството или да се отказвате от настилката, която имате. Платформата Runnen от Ikea е изработена от масивна акация, но на парчета върху полипропиленова основа, която улеснява монтажа й върху стария под. Толкова е лесен за управление, че можете да го отрежете, за да пасне около ъгъл или колона, дори да го повдигнете, за да почистите настилката отдолу, когато пожелаете. Трябва да се лакира веднъж годишно или веднага щом се открият промени в цвета или пукнатини. На парчета 30 x 30 cm (20 €/9 единици).

5

Сиво терацо

Идеално за ограждане на плувен басейн или комбиниране с дървени подове. Те ще се нуждаят от постоянна грижа, за да не се развалят (ще го знаете, защото стават белезникави). За да направите това, помогнете си с разтвори на базата на топла вода, течен сапун и специален восък за този тип под.

6

Камък

Този под е идеален за добавяне на селска нотка към селска къща. Поддържането му чисто с обикновен маркуч за премахване на мръсотията е повече от просто и евтино.

7

чакъл

Тези подове стават идеалният заместител на каменните подове. Те добавят селски и селски щрих към всяко външно пространство. Опитайте се да премахнете плевелите, които могат да растат поради ефекта от филтрирането на водата.

8

Цимент

За да създадете спокойна атмосфера на Ибиса, девствените бели циментови подове са идеални за големи балкони и определени зони за отдих в градината. Почистете с течен сапун и вода.

9

Тухла

Обичаме живите тухлени подове за стила на Ню Йорк, който те внасят и в стая на открито. Разбира се, опитайте се да ги поддържате чисти и да не изглеждат онзи бял тон, който придобиват поради вар и селитра. За да направите това, почистете със специфичен сапунен почистващ препарат за тухли и предотвратете повторното му появяване със защитни лакове.

Популярна тема