20-те най-добри висящи растения за украса на къщата

20-те най-добри висящи растения за украса на къщата
20-те най-добри висящи растения за украса на къщата
Anonim

Висящи или увивни растения като бръшлян, потос или цисус се характеризират с липсата на твърдост на стъблото си. Тъй като нямат водач, те падат в листа като дълги естествени склонове, идеални за поставяне на височини и декориране на тераси, градини и балкони.

Искате ли да знаете кои са най-добрите висящи растения за украса на дома? Показваме ви някои зайци и най-красивите видове за разкрасяване на интериора.

Ръководства за растенията

Увивните растения се нуждаят от водач. Те могат да обличат цели стени по чудесен начин. За това те се нуждаят от помощта на вертикалната опора. Те ще растат в търсене на светлината и го правят с голяма скорост, ако получават много дневно количество; В допълнение, те се адаптират много добре към повърхността, на която се намират, тъй като са стайни и терасови растения.

Ако нямат вертикална опора, тези катерачки се скитат по земята и се превръщат в "пълзящи" растения Например бръшлянът е перфектен вид за това. Но какво ще стане, ако нямат водач? Листата му ще падат естествено, предлагайки много интересен и донякъде див образ, особено ако са поставени във висящи саксии.

Напояване, как се прави?

След като бъде поставен на стената, независимо дали е в градината или вътре в дома, ще има нужда от често поливане в най-горещите дни с помощта на маркуч (ще видите, че зеленината на листата му ще придобие по-голяма интензивност); от друга страна е възможно през зимата да загуби повече от естествения си цвят.

За да ги поливате, можете също да изберете класическия метод на потапяне на напояване веднъж седмично. Добро решение за постигане на пълна хидратация на зеленчука. Не забравяйте, че има и саксии със самонапояване.

Съвети, които трябва да имате предвид

Ако изберете да поставите висящ вид в кошница, уверете се, че можете да го достигнете достатъчно добре, за да отрежете мъртвите листа и поливайте толкова често, колкото всеки вид изисква. Можете да избирате от безброй лесни за поддръжка стайни растения от този тип. Сред тях abutillón, идеален вид за поставяне на веранда с добра светлина (с южно изложение) или визото, бързо растящо растение, което можете да поставите на малки балконски стени. Той е много устойчив на лошо време, така че поддръжката му ще бъде повече от лесна.

Едни от най-декоративните видове са висящите сукуленти Поливането на растения, които висят от високо е неудобно и затова този вид е един от най-използваните, тъй като не изисква редовно поливане.В крайна сметка те са добър вариант да запазите перфектните растения, когато отидете на почивка.

Ако решите да ги поставите интериор, внимавайте с места в близост до силни течения, интензивни източници на топлина (като нагреватели) и бъдете много внимателни с тютюневия дим. Те страдат повече от другите видове от тези фактори. Поради тази причина е добре да се грижите за висящите растения много внимателно, за да поддържат своята пищност през цялото време.

1 POTOS

Потосът е член на семейство Арацееви и е може би едно от най-устойчивите растения, които съществуват, тъй като може да расте дори при най-лошите условия. Освен това има красиви листа, които обличат всяка стая с елегантност.

2 БАНАНОВА ВЕРИГА

Растението senecio radicans или верига от банани принадлежи към семейството на сукулентите, така че не изисква много грижи. Само директна светлина и малко поливане от време на време. Освен това, тъй като растат доста бързо,

3 ЛЕНТИ

Този зелен каскаден листен паяк принадлежи към вида фанерогам от групата на хлорофитума, роден в Южна Африка, и освен че е на върха на издръжливостта,е много лесен да се култивира.

4 PHILODENDER

Това е увивно растение, за което се грижи много лесно,, така че е много ценено за начинаещи градинари. Много добре издържа на нагряване и има бърз растеж, така че е идеално растение за висящи саксии в спалнята или банята. Умереното поливане включва добър дренаж и поддържане на хранителната среда влажна.

5 ПАПРАТИ

Броят на видовете и формите на папратите ги прави едни от най-атрактивните и ефектни растения за украса на тераси и градини, , но и като стайно растение. В тази статия ще ви кажем как да се грижите за тях, така че да издържат дълго време и винаги да изглеждат красиви и живи.Тук можете да видите грижите, от които се нуждаят папратите.

6 РАСТЕНИЕ РОЗАРИЙ

Въпреки че е част от семейството на сукуленти, растението розария се нуждае от малко поливане от време на време, за да се насърчи растежа му (особено когато растението е малко). Освен това ще трябва да го поставите на много светло място. Южната ориентация ви подхожда луксозно.

7 IVY

Бръшлянът е идеален за декориране на стая с растения разпределени във висящи саксии. В този случай саксията е покрита с плат, който пасва на тапицерията.

Тук можете да видите грижите, от които се нуждае бръшлянът.

8 RHIPSALIS

Това красиво висящо растение има особеността, че представлява висящи стъбла, които могат да достигнат до 1 метър. Рипсалисът е от топъл климат, така че ниските температури не му подхождат. Поставете го в топъл и светъл ъгъл и избягвайте течение.

9 SILVER POTO

Сребърният пото има кадифени листа и расте на лоза. Листата му са наситено тъмнозелени със сребристи петна Истинска красота като стайно растение. Закачете го от тавана с определена саксия или го поставете на най-високото място на рафт или рафт. Изберете добре осветено място, защитено от слънчеви лъчи, никак не обича студа и го поливайте умерено (през лятото веднъж седмично, а през зимата на две седмици).

10 TRADESCANTIA

Вероятно едно от най-лесните растения за грижа и поддръжка. Расте бързо и е много лесно да се размножава чрез резници. Поставете го на място със светлина (но не пряко слънце) и ако е много студено там, където живеете, ще трябва да го държите на закрито, то не понася температури под 12 или 15 градуса.

11 магарешка опашка

Sedum burrito или магарешка опашка е сукулентно растение с месести, овални листа. Може да достигне метър дължина, но расте бавно. Нуждае се от много светлина, но не и от пряка слънчева светлина. Не се нуждае от много поливане, внимавайте, това е сукулент и изисква поливане от време на време.

12 DISCHIDIA RUSCIFOLIA

Изисква малко грижи и е един от най-красивите и буйни. Dischidia ruscifolia има нужда от много светлина, но не и пряко слънце. Напръскайте листата, за да поддържате влагата и внимавайте да не преовлажните корените.

13 ВОСЪЧНО ЦВЕТЕ

La Hoya carnosa, известна още катокерамично цвете или восъчно цвете, и се нарича така, защото най-впечатляващото нещо в това висящо растение са красивите му цветя. Оценява слънчевата светлина, но можете да го държите на закрито, стига да е добре осветено. Това е сукулент, така че трябва да внимавате с излишното поливане.Оставете субстрата да изсъхне между поливанията и го поставете в саксии с дренаж.

14 ИСПАНСКИ МЪХ

Испанският мъх или Tillandsia usneoides е едно от най-впечатляващите висящи растения и има оригинален вълнест, брадат вид. Характерното за това растение е, че корените служат само за задържане на други растения, всъщност всички хранителни вещества се набавят от въздуха. От съществено значение е да ги напръскате с вода, тъй като корените не са в земята.

15 HOUSE JOY

The Impatiens или Joy of the house се счита за сезонно растение, въпреки че в топъл климат може да издържи през цялата година. Поставете го на полусенчесто място и не го пръскайте с вода, идеалното поливане е да поставите саксията само за малко върху чиния с вода.

16 ВЕРИГА ОТ СЪРЦА

Ceropegia Woodii, или верига от сърца, е едно от най-елегантните висящи растения. Принадлежи към сукулентите и има красиви месести сърцевидни листа.

17 РАСТЕНИЕ ЗА ПАРИ

Това, известно като Money Plant или Dollar Plant, всъщност се нарича Plectranthus Verticillatus. Изисква много малко грижи и расте много бързо. Избягвайте пряката слънчева светлина. По този начин ще имате по-добро качество на живот и няма да страдате толкова много.

18 MONSTERA ADANSONII

Ако харесвате екзотичните растения, Monstera Adansonii не може да липсва в къщата ви, известна с големите си перфорирани листа. Идеален за пълноценна визия на джунглата.

19 CALISIA REPENS

Известно също като Pink Lady, Calisia repens е полусукулентно растение с красиви, меки малки листа с нюанси на розово и зелено. Поставете го на места с полусянка и вода, оставяйки субстрата да изсъхне при поливане.

20 MOOSE HORN

Platycerium или Elkhorn всъщност е папрат и като такъв се нуждае от вода. Най-добрият начин да го хидратирате е чрез потапяне. Избягвайте да мокрите листата, тъй като те могат да изгният.

Популярна тема