Всичко за LED осветлението и интелигентните лампи

Съдържание:

Всичко за LED осветлението и интелигентните лампи
Всичко за LED осветлението и интелигентните лампи
Anonim

Осветлението на къща е един от основните начини за създаване на различни среди и игра с различни стилове, така че гъвкавостта на осветлението е това, което прави разликата. Благодарение на предимствата си, LED технологията стои като една от опциите, които предлагат най-много възможности, когато става въпрос за декориране на къща.

Използването на LED крушки може да спести до 80% от консумацията на електроенергия.

Освен това, ако има нещо, което характеризира този тип крушки в допълнение към ниската им консумация, това е продължителността им, която се оценява между 15.000 и 35 000 часа, така че като се има предвид, че електрическата крушка обикновено свети около 1000 часа годишно, една LED крушка може да издържи между 15 и 35 години.

Предимства на LED осветление пред флуоресцентно осветление:

  1. Включват се моментално.
  2. Изработен от безвредни материали.
  3. Светлината, която излъчва, не генерира топлина (само 2% от енергията й се трансформира в топлина).
  4. Позволява на цветовете да се виждат без изкривяване.
  5. 7W LED крушка свети същото като 40W нажежаема жичка.
  6. Помагат за намаляване на емисиите на CO₂ в атмосферата.

Те са най-ефективните светлини с най-дълъг полезен живот на пазара, но знаете ли какво

разгледайте преди да ги изберете или кои са най-подходящите за всяка стая? Цел.

Какво трябва да знаете за LED крушките:

- Колкото повече лумени има,, толкова повече светлина ще даде. За кухнята е препоръчително да използвате LED крушка от 300 лукса; в банята общото осветление трябва да бъде 200 лукса, а във всекидневната и спалните от 100 до 200 лукса.

- С регулатори, инсталирани на превключвателите можете да контролирате силата на крушката, така че да излъчва повече или по-малко светлина, според желанието. Уверете се, че електрическата крушка е съвместима и е посочена от производителя.

- Прочетете етикета му и преценете техническите спецификации като цветна температура: колкото по-ниска е, толкова по-жълта ще бъде светлината, докато колкото по-висока е, ще изглежда синьо и студено. Със стойност от 2700 K ще се насладите на меко и топло бяло.

Декоративни LED крушки с нажежаема жичка - Пазаруване

Uchrolls

22, 99$

YUNLIGHTS

40, €99

Philips Hue

22,05 €

Дизайнер на осветление

LVWIT

21, €99

IKEA

€9,00

IKEA

€9,00

IKEA

€20,00

Създайте театрални атмосфери, като играете със светлина и сянка.

Умни лампи: Wi-Fi технология

Контролирането на осветлението у дома чрез мобилно устройство вече е реалност. И много от нас вече имат лампа или електрическа крушка у дома, която се свързва с Wi-Fi и която можем да програмираме часовете за включване и изключване, както и цвета на светлината, който желаем според времето на деня.йени

Една от най-интересните платформи е Wiz с интелигентни лампи и аксесоари като интелигентния щепсел за традиционните лампи, които имате у дома.

Интелигентно осветление за вашия дом:

WiZ

55, €90

WiZ

29, €69

WiZ

72, €49

WiZ

14,99 €

Светлината променя реалното възприятие на пространствата. Ние ви казваме как да го използвате

Светлинни трикове Ако холът ви е малък, таванно осветление, прикрепено към тавана, ще даде визуална амплитуда. Има дизайни, които симулират капандури и се интегрират чудесно в декорацията. За кухнята LED лентите под шкафовете са страхотна работна светлина. В баните използвайте цвят, подобен на естествената светлина, той възпроизвежда тоновете по-реалистично.

Колко лумена ми трябват. При LED лампите светлинният поток се измерва в лумени (lm), а осветеността на помещението в "луксове". Правилото е: Lux (Lx)

=лумени/квадратни метри. Изберете общото осветление въз основа на размерите на стаите. Като пример: 20 m2 хол, 3000-4000 lm. Кухня 10 м2, 600-4000 lm. Спалня 15 m2, 1500-2000 lm, и баня 5 m2, 1100 lm.

Какъв цвят на светлината и за какво. Освен количеството светлина е важно да знаем кой е най-подходящият цвят (в градуси Келвин) в зависимост от средата, която искаме да постигнем. Има четири типа: топла светлина (2200-2700k), топло бяло (3000-3500k), неутрално бяло (4000-4500k) и студено бяло (5000-6500k). Колкото по-голям е броят на градусите по Келвин, оттенъкът ще бъде по-бял, докато колкото по-нисък е броят, оттенъкът ще бъде по-жълтеникав. За тиха и релаксираща среда (спални, всекидневна…), най-подходящо е топлото или топло бяло. В останалите стаи се препоръчва последният цвят или неутрално бяло. Студеният не е силно препоръчителен за къщата.

"Умни" крушки. Те са най-новите, LED крушки, които имат вграден микропроцесор с WIFI връзка. Потребителят може да ги управлява дистанционно от мобилен телефон или приложение и то ще покаже как да програмира включване/изключване, добавяне на светлини и т.н.

Какво е актуално в момента в домашното осветление

  • Няколко лампи на тавана. Комплекти от два или три различни модела, но с обща връзка (цвят, материал). Те са идеални на различни височини на масата за хранене или също на дивана.
  • Като скулптура. Големи дизайни с много специални линии, за създаване на фокус върху вниманието.
  • Във всички версии. Окачен (трапезария/офис), свободно стоящ (кът за четене), под (градини) и работен плот (конзоли и странични маси…).

Популярна тема