Как да декорирате кухня с работна зона: 16 примера

Как да декорирате кухня с работна зона: 16 примера
Как да декорирате кухня с работна зона: 16 примера
Anonim

Кухнята може да се превърне в многофункционално пространство. Можем да се възползваме от него за различни цели, като вземем предвид, че се стреми да бъде удобно пространство, където можете да готвите спокойно; във всеки случай, той придобива други функции, които си струва да се обмислят. Поради тази причина искаме да обясним как да декорирате кухня с пространство за работа.

Интегриране на трапезарията в кухнята

Напоследък дизайнът като ежедневна трапезария или офис изживява страхотно пътуване. Не са малко интериорните дизайнери, които решават да заложат на тази тенденция. В крайна сметка това е начин да извлечете повече от кухнята и да я направите много по-приветливо и удобно пространство.

Наличието на трапезария, интегрирана в кухнята, има много предимства: спестяване на време в ключови моменти, като например закуска, когато всичко е набързо, или по време на вечеря, тъй като фактът, че има мивка под ръка и съдомиялна ; По този начин всичко се събира на мига. Ако вкъщи има и деца, това е по-неформално пространство от всекидневната и по-удобно за тях.

Какво трябва да имаме предвид?

Когато е възможно, поставете офиса в кухненското пространство, което получава много естествена светлина. Ако ще използваме трапезарията в кухнята, добре е тази стойка близо до прозореца. По принцип това е начин за придобиване на яркост. От друга страна, не бива да разполагате офиса близо до плота, стига дизайнът на кухнята и нейната повърхност да го позволяват.

Ако ще преустройвате кухнята, планирайте осветлението така, че офисът да има свое собствено. Препоръчително е да се включва и изключва независимо от зоната за приготвяне на храна. Когато приключите с готвенето и седнете да вечеряте, само светлината в тази зона би била достатъчна.

Сигурен съм ако осветлението е подходящо, ще използвате офиса по-често и не само за хранене, но и за планиране на седмицата, учене, проверка на имейли или работа. Ако не планирате реформа, възможно е да преместите светлинната точка от тавана през окачена лампа.

В кухни с малко метри има решения

Добър вариант е да изберете конзолна маса със сгъваемо крило, която се отваря само когато ще се използва. Допълва се със сгъваеми/стифиращи столове или табуретки. Обърнете внимание на дизайна на този тип седалки, тъй като те се превръщат в основни аксесоари за кухнята.

Може би можете да разширите плота, така че зоната без ниски мебели да се превърне в нова маса или бар с табуретки. Всъщност може да бъде на същата височина като плота. Малките кухни с барплот са удобни и функционални, тъй като предоставят и допълнителна работна повърхност.

Ако можете да строите и кухнята и хола са съседни, съединете кухнята с хола дори частично. Оставете малка стена между тях, която прави възможно (към страната на хола) за бар или маса със столове. Визуалното усещане ще бъде, че тази трапезария принадлежи на кухнята.

Смеете ли да се наслаждавате повече на готвенето? Вдъхновете се от тези идеи и продължете с промените

1

Работни повърхности

бяла и сива кухня
бяла и сива кухня

Ламинатните плотове от фирмата за мебели и кухненски решения Santos, изработени от компактен ламинат, с външен вид, много подобен на порцелан или кварц, са много топли на допир и преди всичко предлагат по-голяма устойчивост на удари. Този материал, притежаващ известна гъвкавост, не се чупи лесно.

2

Трапезария, която интегрира сгъваеми столове

кухня с трапезария
кухня с трапезария

Включването на голяма дневна трапезария за няколко души в кухнята е синоним на неизбежно място за срещи по всяко време на деня. От лека закуска на децата, домашна работа и кафе с приятели до неформални вечери с най-интимните ще има място в добре обмислен офис. И ако кухнята е щедра и придружаващото хранене стая, тя ще се превърне в любимата жилищна зона в къщата поради достъпния и удобен характер. От Ikea: Сгъваеми столове модел Frode, в черно и тюркоаз.

3

Прозрачно и елегантно

модерна кухня с трапезария
модерна кухня с трапезария

В тази кухня е избрана прозрачността, както и семплите и базови линии, по същия начин като голяма маса, където можем да закусваме, обядваме, работим, четете вестник и т.н. Въпросът е да се възползваме от пространството и да превърнем кухненската декорация в нещо по-функционално.

4

Задължителни аксесоари

Щакери на стената за малки електроуреди, ленти с LED светлини за осветяване на работната зона и разбира се, аксесоари, които улесняват работата ни и поддържат работния плот в ред, като например държача за кухненски ролки, изработен от дърво в Американски орех и ясен Olivo de Santos, което разширява възможностите за организация на чекмеджетата. Този дървен държач за ролки има три позиции: една без острие, за хартия

за фурна и две с нож за рязане на алуминиево фолио и пластмасово фолио.

5

Кухня със стоманен плот

Възможно е също да имате офис зона в дизайнерска кухня , без да нарушавате изисканите линии или авангардната концепция. Работният плот от неръждаема стомана като повърхност е чудесен в този смисъл с една от освободените страни, което позволява да се използва като бар. Избраните табуретки имат деликатна черна структура от ковано желязо и седалки в три цвята от плетено влакно като уникален намек към по-топъл стил. Всичко от HK Living.

6

Ефимерна трапезария

Харесвате ли да имате чиста кухня, но не искате да се откажете от ежедневна трапезария? Залагане на подвижни решения За неофициални ястия или бързи закуски ще са достатъчни сгъваема или крила маса и табуретки или столове, които могат да се подреждат един върху друг. Тази идея беше приложена на практика в тази кухня в рустик стил с геометричен под и фасада от плочки Manises от 19-ти век. Околната среда е декорирана от Хавиер Гонзалес Санчес-Далп.

7

Кухня на Централния остров

Планът или разпределението на вашата кухня ще даде тона, когато става въпрос за включване на дневна трапезария. В случай на квадратно и равномерно пространство, при инсталиране на централен остров предимствата ще бъдат многобройни. От една страна, той ще осигури много ценна допълнителна работна повърхност, в допълнение към дневна трапезария и практични складови помещения. Моделът кухня Gales от Leroy Merlin има остров, напълно интегриран в цялото.

8

Офис с дървени греди и тухлени стени

Ефектът на избеленото е идеален ресурс, когато търсите да обедините различните материали, присъстващи в една среда. В този офис дървени греди, тухлени стени и мебели, завършени в сиво, разбира се те се интегрират перфектно в едно и също пространство. Всички от Maisons du Monde.

9

Кухня с мини бар

Понякога най-малките и най-трудните за използване пространства придобиват амплитуда само чрез премахване на разделителна стена и стават част от друга среда. Успешен вариант за малки кухни е да ги присъедините към всекидневната и да се опитате да спазвате границите на всяко пространство, като инсталирате мини бар, идеален за бързо хранене. Едно интересно и много сполучливо предложение, което допълнено с чифт табуретки в тон с декорацията и плафон над пространството ще служи като офис. Всичко, с Car Möbel.

10

Централна трапезария

Пространствата с отворен план, където кухнята и всекидневната се сливат, споделяйки една трапезария за всички поводи, продължават да са на мода. Мъдрото съчетание на елементи подходящ и за двете пространства постига сливането. Маса Docksta, от Ikea. Пластмасови странични столове Eames от Vitra. Покривка за маса, от Zara Home. Лампа, от Maisons du Monde.

11

Кухня със страничен шкаф

Спомагателните мебели са отличен спасител

в кухнята, или като допълнителна работна повърхност, като място за съхранение или като ежедневна трапезария. Този модул, завършен в бяло, предлага трите услуги благодарение на устойчив гранитен плот, отличен за рязане на храна при приготвяне на ястия; просторни шкафове, рафтове и чекмеджета за подреждане на кухненски прибори и оригинална прибираща се маса подходяща за един или двама души. Може да бъде закупен от Butlers.

12

Бяла кухня с дървен плот

Белият цвят е преобладаващ в много кухни;

Не напразно осигурява яснота, усещане за чистота и визуално разширява пространствата. Ако търсим перфектната хармония, трябва да я комбинираме и контрастираме с друг тон или с по-интензивни гами, които осигуряват дълбочина, или да включим предна част, завършена в естествено дърво, която подсилва топлина. Ето как беше направено в тази кухня с успешен геометричен под и впечатляващ плот от масивно дърво. Кухня с мебели модел Тоскана, от фирма Leroy Merlin.

13

Трапезария до кухнята

Свободният поток от светлина и липсата на препятствия и

изкуствата са основата в прозрачни среди, които търсят по-голяма декоративна простота Гладките покрития и по-светлата гама от палитри триумфират в това отношение, както и полупрозрачните материали, като метакрилат или стъклена чаша. Лесен и ефективен залог с всички ваши точки, приложени на 100% в тази трапезария до кухнята. Идея на интериорния дизайнер Летисия Мартин Рабадан.

14

Кухня с висока маса, заобиколена от табуретки

Защо не създадете свое собствено кътче в кухнята си, където да се насладите на кулинарното си хоби? Там можете да приложите на практика рецептите от любимите си блогове или да учите децата. Висока маса, заобиколена от табуретки, може да бъде идеалното място за срещи с приятели и импровизирани вечери или ястия. Направете го и превърнете срещите с вашите познати в истински гурме работилници. Табуретки и аксесоари, от фирмата IB Laursen.

15

Кухня, отворена към всекидневна

Две еднакви ретро табуретки и чифт висящи лампи, също еднакви, създават това усещане, както и маркират раздялата с всекидневната. Разграничението между двете среди беше подсилено чрез контрастиране на подовете; керамичен каре за кухнята и настилка за хола. Хладилника е от Smeg. Идеален дизайн за модерна кухня.

16

Кухня в ярки цветове

За да намалите студа в кухнята, най-добре е да заложите на най-горещите цветове в палитрата; червените, жълтите и оранжевите триумфират в спомагателните. Това пространство с бели фасади на шкафове, подове и стени е по-удобно благодарение на наличието на четири оранжеви стола в офиса. От Car Möbel са.

Популярна тема