Как да се грижим за иглолистни дървета: характеристики и поливане

Как да се грижим за иглолистни дървета: характеристики и поливане
Как да се грижим за иглолистни дървета: характеристики и поливане
Anonim

Иглолистните са голяма група растения и дървета, включително борове, ели и кедри. Някои от техните видове са особено подходящи за засаждане в саксии, така че ако нямате голяма градина, можете да украсите вашия малък балкон с един от тези красиви видове с почти никакви големи изисквания.

Иглолистните са идеален вид за засаждане на тераси и балкони.

Характеристики на иглолистните дървета

Иглолистните дървета са един от най-старите растителни видове на планетата. По време на растежа си те развиват конуси или стробили, много примитивни репродуктивни структури, които ги правят много привлекателни в същото време. Те са вечнозелени, игловидни растения, които се предлагат в различни форми и текстури.

Сред най-често срещаните видове са Juniper или Lawson Cypress, бавно растящи видове, но с интензивна, силно декоративна зеленина. могат да достигнат височина до 60 сантиметра, така че няма да имате проблеми с намирането им. Те са перфектни конусовидни миниатюри, идеални за засаждане в саксии и поставяне в малки пространства.

Тези мини видове често допълват алпинеуми и се съчетават красиво с хедър, създавайки красиви миниатюрни пейзажи.

Vivercid

25, 35 €

Грижа за иглолистни дървета

Когато ги засаждате, можете да изберете голям съд или кашпа и да поставите няколко екземпляра джуджета от иглолистни дървета, като по този начин създадете красива композиция. Когато тръгнете да ги избирате, винаги оценявайте това, че са видове, които имат сходна грижа, така че да няма проблеми поради излишък или липса на вода.

Що се отнася до тяхното напояване,те се нуждаят от честа рутина, когато са новозасадени, обилно поливане, започващо през март и, през лятото, пръскане следобед на цялата зеленина, тъй като растежът им ще се стабилизира и няма да се нуждаят от толкова много вода, колкото в първите етапи.

Иглолистните дървета издържат на ниски температури, така че са особено подходящи за студен климат. Някои видове могат да издържат до -40ºC. Те също издържат на летните горещини, въпреки че е препоръчително да напръскате клоните и иглите с вода, за да охладите растението, да, направете го късно следобед, когато слънцето вече не е там.

FINCA CASAREJO

11, €40

Популярна тема