Петуниите: грижи, характеристики и напояване

Съдържание:

Петуниите: грижи, характеристики и напояване
Петуниите: грижи, характеристики и напояване
Anonim

Петуниите принадлежат към семейство Solanaceae, катопроизхождат от Бразилия и Аржентина. Има повече от 23 вида и те са многогодишни растения, които не надвишават 45 см височина, с цветя с форма на тръба, които могат да бъдат с размери около 13 см и с голямо разнообразие от нюанси, които варират от бяло, виолетово или червено. Това е едно от идеалните цъфтящи растения за вашата градина през лятото.

Петуниите са едногодишни растения, които се отличават с ярките цветове на цветовете си. Пухкавите му зелени листа правят тоновете му още по-присъщи. Цветовото разнообразие е много значително, от бяло до най-интензивен блус или лилаво; дори, има и двуцветни в градиент или райе.Ще видите колко са красиви в саксиите на терасата ви или в саксии със самонапояване, така че да не се притеснявате за тях, когато отидете на почивка.

Ние ви казваме как да се грижите добре за петуниите, цвете, което ще ви накара да се влюбите в неговия аромат, елегантност и цвят.

Как да се грижим за петуниите

Петуниите са едни от най-красивите и устойчиви на слънце външни растения. Изисква специални грижи и внимание към поливането. Изваждат целия си цвят през горещите месеци,, но за това е необходимо да се поддържа серия от грижи; затова се смята за едно от най-красивите летни цветя. Какво трябва да вземем предвид, когато прилагаме грижите за петуниите?

  • Температура: Тези растения не издържат на ниски температури и дъжд и вятър могат да повредят венчелистчетата им, така че предпочитат топъл климат с температури между 16º и 25º CЗасадете на светли места, тъй като се нуждае от между 4 и 5 часа пряка слънчева светлина на ден. Почвата трябва да е богата на хранителни вещества и да има добър дренаж, тъй като корените й не са дълбоки.
  • Те се нуждаят от много вода,, така че трябва да ги поливате ежедневно, като внимавате да не намокрите цветята. Важно е по време на големи горещини те да получават умерена доза вода дневно, за да не изсъхнат. Това е важен съвет за растенията да оцелеят през лятото.
  • От колко светлина се нуждаят петуниите: Този вид намира своя период на цъфтеж между май и октомври и има обилен цъфтеж. Те изискват много слънчеви часове, така че са едни от любимите през лятото. Колкото повече светлина получават, толкова по-интензивен ще бъде цветът им. Освен това ще ги накара да издържат по-дълго след настъпването на есента. Те трябва да бъдат разположени на място, където освен много светлина, са защитени от вятъра Те са много крехки и цветята им са склонни лесно да се повреждат от агресивното време фактори.
  • Кога трябва да се засаждат петуниите? Те се засаждат между февруари и март,след опасни студове, тъй като издържат много слабо до интензивно студ. Ако са засадени през зимата, направете го в красиви и оригинални саксии и ги пресадете през лятото в красива кашпа на открито или в градината, заедно с други летни растения, с разстояние от около 30 сантиметра между тях.
  • Напояване и грижи за петунии: За поддръжка, отстранете увехналите цветя когато се появят, наторете със специален компонент за цъфтящи растения между юни и октомври и напояване редовно и интензивно, когато е по-горещо (без наводнение) и по-дискретно при по-ниските температури. За да не се притеснявате, можете да инсталирате автоматична напоителна система и да се грижите за вашите растения много по-добре през лятото.
  • Тор: От пролетта до късното лято го торете всяка седмица с тор, богат на фосфор, за да расте по-енергично.Ако успеете да ги поддържате в добро състояние, те ще предлагат много интересен цвят за дълго време. В крайна сметка това се превръща в предизвикателство за любителите на градината.

DECOALIVE

26, €12

Накратко, петуниите са вид сезонни цветя, които дават живот на вашия дом и от друга страна помагат за украсата на терасата, балкона или градината.Ако вие искате да разкрасите дома и да придадете специална нотка на открито, засаждането на петунии е добро декоративно решение.

Съвет: не забравяйте да премахнете повредените и изсъхнали цветове и листа, за да заблести растението в целия си блясък.

Популярна тема