Таблица за показване

Съдържание:

Таблица за показване
Таблица за показване
Anonim

Тази витрина маса е перфектна за показване на артикулите във вашата колекция: лъжици, ключодържатели, пощенски картички или лули. Те заслужават специално място, пред очите на всички. Предлагаме ви да направите универсален и изключително декоративен елемент: странична маса с плик с дъно, върху който да ги изложите. Обясняваме стъпка по стъпка как да го сглобите.

Материали (всички в Leroy Merlin):

- MDF плоскост 80 x 40 cm

- 240 x 3,8 cm дървена лента

- 4 дървени крака

- 4 колела (две от тях със спирачки)

- 4 шайби и 4 гайки

- Метакрилатен лист

- Тапети и лепило за тапети

- Бои, четки и бяло лепило

- Пробивна машина

- Мозайката

Как да го направя?

1. Изрежете 4 страни на плика,тези, които ще му придадат обем. Измерете дългите страни на дъската, която ще служи като основа, и изрежете две ленти от летвата. Поставете ги върху правоъгълната дъска и измерете празнината, останала на късите страни. Изрежете още две ленти с тази дължина от лентата.

2. Внимателно шлайфайте ръбовете на 4-те ламели и ги залепете към основата в ръба с дърводелско лепило. Оставете да изсъхне добре.

3. Маркирайте с моливна дъската точките, където ще бъдат поставени краката. Преди закрепване, прикрепете колелата към края на всеки крак с винтове.

4. Пробийте дупки в плота на масата с бормашина и закрепете краката. За да направите това, поставете крака под плота на масата и вътре в плика го фиксирайте с гайка и шайба за по-голяма опора.

5. Боядисайте масата в цвета, който желаете. Тук е използван лилав цвят за екстериора и кремав цвят за интериора. Покрийте с хартия повърхността на дъската (измерете и изрежете правоъгълник).

6. Измерете правоъгълника на плика, вътре в краищата, за да отрежете метакрилатния лист (можете също да поръчате кристал за стъклар). Имайте предвид, че измерването е вътре, метакрилатът не ляга върху ръбовете, а остава вътре.

7. Преди да поставите метакрилатния лист, изрежете няколко блока от дървената лента, които на практика са на височината на ръба, с изключение на дебелина на метакрилата (няколко милиметра). Имате нужда от 6 дюбела, два в единия край, два в противоположния край и два в центъра на масата (можете да ги залепите по краищата за допълнителна сигурност).Сега можете да поставите ютията отгоре, без да потъне и да ви позволи да изложите колекцията си вътре.

Златни чаени лъжички и подложки за цветя, от Zara Home. Цветни чинии от A Loja do Gato Preto. Плантатор, от Kenay Home

Съвет: Можете да направите същата идея, в по-малък мащаб, с кутийни рамки. В тях можете да изложите колекцията си от напръстници, популярни медали за състезания или ботуши и детски дрехи.

Кошница, за продажба в Ikea. Килим, от фирма Leroy Merlin

Популярна тема