Баня като нова за един уикенд: 15 идеи и съвета

Баня като нова за един уикенд: 15 идеи и съвета
Баня като нова за един уикенд: 15 идеи и съвета
Anonim

Има бани, които се нуждаят от цялостен ремонт, но други могат да спечелят много, да се трансформират напълно, да придобият индивидуалност или да бъдат обновени с малки жестове. Те са онези мини реформи без работа практически, достъпни за всеки. Ремонти, които могат да се състоят само от промяна на цвета на стените или вграждане на някои практични мебели, за да се спечели място за съхранение, или подновяване на завесата за душ. Семпли детайли, които не са много скъпи и които изведнъж ще ви накарат да се почувствате като в чисто нова баня. Дори ако банята ви е остаряла, можете да я направите красива модерна баня с малки трансформации или нови допълнения, ключът е внимателно да координирате стила, цветовете и текстурите на частите, които не можете да промените, и тези, които искате да добавите.

Ние не говорим за събаряне на цялата баня или смяна на ваната с душ, за този вид промяна ще трябва да планирате много добре реформата, от която се нуждаете и най-вероятно ще трябва да наемете професионалисти за извършване на работите. В тази статия възнамеряваме да ви дадем прости идеи, за да можете да придадете нов облик на вашето пространство за един уикенд. В събота сутрин отивате да пазарувате, а следобед можете да се къпете в различна баня, по-модерна, по-функционална, по-практична и по-красива.

Не пропускайте тези бани със снимки преди и след, които са ясна демонстрация, че можете да промените външния си вид, без да се налага да се занимавате с тромава работа.

Започваме списъка си с ремонти на баня с промените, които могат да изискват повече работа и за които трябва да отделите малко повече време, като боядисване на стени, реставриране на мебел или смяна на пода (забележете, без върши работа). И продължаваме със смяна на кранове, вграждане на мебел или просто смяна на кърпи.Ние изброяваме и вие решавате от колко стъпки се нуждае вашата баня и какво искате да направите. Уверяваме ви, след уикенда вашата баня ще бъде като нова.

1

Цвят на стените и тавана

Баня на ikea със сиви стени

Смяната на боята има впечатляващ ефект. Усещането за промяна не може да бъде по-голямо. Ако имате перваз от плочки до средата на стената, боядисайте останалата част с пластмасова боя в различен нюанс. Оценете промяната!

Също боядисването на тавана постига подобен резултат

На снимката бялото контрастира с прашния синьо-сив нюанс на стената. Мебели и аксесоари за баня от Ikea.

2

Промяна на земята

баня с винтидж свободностояща вана и дървен под

Невъзстановими ретро плочки? седемдесетте? Ако няма къде да вземете пода на банята, заровете го. За един ден можете сами да поставите винилово покритие (устойчиво на влага, можете да го изтъркате без проблеми) и да изглеждате като друго. Изрязват се с фреза и се залепват върху оригиналния под.

Ще намерите подобни винилови настилки в Decopraktik.

3

Ода за живописта

модерна баня с ретро вана

Четка в ръка могат да бъдат постигнати много промени. Не говорим само за боядисване на плочките със специални, влагоустойчиви бои, което е вариант за саниране на стени, въпреки че е трудоемко и трябва да сте изчерпателни, за да получите добър завършек.Но за да актуализирате имиджа на мебел с акрилни, емайлирани или лакови бои или дори стара вана, почти колекционерски предмет, който може да се превърне в звездата на банята.

4

Направи си сам предна част на мивката

Сбогом на мивката за крака. Заменете го с евтин дизайн, направен от вас. Представлява модел с обърната L-образна форма, който се закрепва към стената и има умивалник на плота.

Можете да направите структурата с тропическо дърво (водоустойчиво), кухненски плот, чам с обработка в автоклав и стъкло отгоре… Каменните плотове също са подходящи, но трябва да имате специфичен материал, с който да работите.

Мивката на плота се нуждае само от дупка, за да премине канализацията (вижда се). Изберете дизайн, който включва крана в едно и също парче.

5

Докосване на светлина

Смяната на лампите осветява атмосферата по друг начин. Заменете прожекторите с висящи лампи, сменете аплиците, дерзайте с полилей в центъра на банята…

6

Огледала

Огледало с ефектна рамка, античен дизайн, модерна луна, чифт огледала или композиция от няколко… Играйте с тях! Лицето на мивката е изцяло обновено.

Можете също да добавите огледала към друга стена. Вече знаете, че пространството е увеличено. Не пропускайте тази връзка, където ви показваме огледала за баня и съвети за поставянето им.

Огледало и аксесоари от Zara Home.

7

Помощни части

Осмелете се с парчета дърво, независимо от стила на вашата баня, те ще добавят топла и естествена нотка.

8

Настолна лампа

Маса или баня. Това е начин за трансформиране на общото осветление, създаване на по-топла атмосфера и без необходимост от преместване на светлинни точки, добавяне на щепсели или подмяна на лампи.

Просто поставете настолна лампа върху шкафа на мивката или върху рафт.

9

Малки подробности

Нов комплект сапунерки и дозатори, нови кърпи и картина или чаршаф за банята (да, снимките и изкуството имат своето място в тази стая). Те са малки детайли, които обновяват образа. Infallible: малка ваза с цветя до мивката.

10

Плюс поръчка

Получете организация с допълнителни мебели. Или отворени рафтове или кубове на стената, или рафт, където можете да държите предметите, които използвате най-много в кутии и кошници по подреден начин. Рафтове и аксесоари, от Ikea.

49 €

Рафт IKEA MOLGER.

11

Звездни кранове

Тази инвестиция е малко висока, но изображението е напълно обновено, особено в случая с мивките. Замяната на стари кранове с привличащ вниманието дизайн ще добави нотка изтънченост към вашата баня.

48, €99

Смесител с водопад, в Amazon.

12

Повече от стени

Куки с кошници. Печелите в магазина и украсявате стените. Стойка за дрехи и текстилни кошници, от Ikea.

9 €

Комплект от 2 кошници NORDRANA.

13

Килими в банята, да

Погледнете килима си за баня и ако е служил на предназначението си няколко години, време е да го смените. Помислете за jarapa или дизайн с влакна.

17,99 €

Jarapa за неплъзгаща се баня.

14

Нова завеса за баня и душ

Нов дизайн. Опитайте се да не се набивате на очи в най-богато украсените или малки бани. Поемайте рискове в светли и просторни пространства. Изберете новата завеса за вана или душ зона според цветовете на покритията. Ще забележите промяната!

7, €23

Основна завеса на Amazon.

15

Във ваната

Вижте тази идея: дървена дъска, боядисана или лакирана и поставена в зоната, най-отдалечена от крана. Става дума за създаване на рафт във ваната за лодки и свещи. Можете също така да използвате специфична корита за вана (такава, която лежи отстрани) и да я украсите със свещи, маслени перли, сапуни…

36, €99

Бамбукова корита за вана с поддръжка за таблет, мобилен телефон и поставка за чаша.

Популярна тема