Как да избегнем миризмите на домашни любимци

Как да избегнем миризмите на домашни любимци
Как да избегнем миризмите на домашни любимци
Anonim

Да имаш домашен любимец, който те придружава всеки ден, е прекрасно изживяване. Те те познават перфектно и те придружават в добрите и лошите ти моменти. Грижата за тях е проста, когато ги включите в друга рутина и знанието на някои допълнителни неща, за да вземете решение да включите животно в живота си, ще ви помогне да поддържате всичко в хармония.

Сред тези неща има миризми. Животните естествено отделят миризми. Това е неизбежно. За да запазите дома си свеж и без миризма, вземете под внимание тези съвети.

Създайте свой собствен ензимен почистващ препарат

Направете го с натурални съставки. Смесете пет супени лъжици кафява захар, един литър вода и корите на две парчета портокал и лимон в спрей бутилка. Оставете да престои няколко дни с отворен капак. Разбъркайте добре и готово!

котешка къща
котешка къща

С оцет и сода за хляб

По същия начин, в купа на пара, смесете две чаши топла вода, три чаши бял оцет и три чаши сода за хляб. Тази смес ще ви помогне да почистите петната, които животните могат да оставят върху дивани или килими и ще неутрализира миризмата по естествен път.

Във вашия шампоан

Друго решение е да смесите чаша ябълков оцет в шампоана на вашия домашен любимец по време на къпане. По този начин, освен че оцетът е мощен обезмаслител, той ще неутрализира миризмата на вашия домашен любимец.

Миризми на гризачи

Гризачите също отделят някои миризми, които можете да неутрализирате с биологични продукти, подходящи за техните клетки. Тези продукти се продават на пазара под формата на прахове, които ще добавите на дъното на тавата, след като бъде чиста и суха, върху която по-късно ще изсипете обичайния субстрат. Няма да навреди на вашия домашен любимец и ще помогне за неутрализиране на лошите миризми, излъчвани от изпражненията и урината, отложени върху леглото.

Популярна тема