Как се прави висяща кокедама

Как се прави висяща кокедама
Как се прави висяща кокедама
Anonim

Хубаво решение, което идва директно от Япония, са kokedamas Самото им име ги описва: коке (мъх) + дама (топка). Естествени растения без саксия, които оставят корените си във въздуха в топка от компактен субстрат и които също са идеални за окачване от тавани. И не само на открито (балкони или тераси), но кокедамите са идеални за декориране на интериора на къщата. Те са лесни за поддръжка, но да, трябва да вземете предвид редица условия, като например да ги окачите на място без течения и да изберете декоративни растения, които са лесни за поддръжка, ще видите, че те украсяват дома ви по оригинален начин.Следвайте тази стъпка по стъпка, за да си направите кокедама.

Необходими материали:

- Сребро с ниско развитие, ваш избор

- Торф

- глина

- Мъх

- Нишка или низ

- Специален субстрат за бонсай (акедама)

Как да направите висяща кокедама стъпка по стъпка:

  1. Направете топка от пръст. За да направите това, смесете торф и специална почва за бонсай (акадама) в компактна топка. По желание можете да добавите речен пясък. В идеалния случай трябва да смесите три части торф и една част акадама.
  2. Засадете вида. Отворете дупка в топката и поставете корените на вашето растение, добре центрирани.
  3. Подсилване. За да го подсилите, обградете топката с въже по ваш избор (най-добрият тип от юта) и направете голи части около нея. Това ще го направи по-стабилен.
  4. Поставете мъха. За да поддържате кокедама влажна, мъхът е от съществено значение. Нарежете малки парчета и ги поставете наоколо, незабележимо завързани с връвта.
висулка кокедама

Погрижете се да поддържате вашата кокедама здрава: не я излагайте на пряка слънчева светлина и избягвайте течения.

кокедама висяща поливка

За да поливате кокедама всичко, което трябва да направите, е да го пръскате редовно, така че да е субстрат и мъхът да остане влажен и да го потапяте във вода от време на време, виждате мъхът е твърде сух.

Популярна тема