Съвети за обновяване на къщата ви

Съвети за обновяване на къщата ви
Съвети за обновяване на къщата ви
Anonim

Когато настъпи пролетта, започва сезонът на ремонтите на дома и хубавото време ни позволява да имаме отворени прозорци, толкова важно, когато работим у дома, ако не искаме да се задушаваме от миризмите на бои, лакове, петна и др. Така че, ако сте мислили тази година да ремонтирате кухнята, банята или дори да се включите в големи дейности в къщата си,ето най-добрите съвети, така че това да не е сложен път.

Преди да се заемете с работата, трябва да знаете предварително с какъв бюджет разполагате. Ще бъде много полезно да използвате безплатен калкулатор за обновяване, за да разберете крайната цена. Много уебсайтове за обновяване го включват. След като го получите, свържете се с професионалисти и поискайте няколко оферти. OCU препоръчва да поискате поне три за сравнение.

Преди да поискате оферти, трябва да знаете какви покрития искате. Интериорен дизайнер може да помогне в тандема качество-цена. Препоръчително е да се подпише договор за строителство, в който да се посочват бюджетът за реформата и сроковете.

Подови и стенни плочки

Идеалното при избора на подови и стенни плочки е да имате време да търсите материали в разпродажба или разпродажба (ако са от други сезони). Трябва да избягвате да се увличате по най-радикалните опции, които обикновено са по-ефимерни и можете да се уморите от тях по-рано.

Смейте да кажете не

Ако, когато започнат работа по реформата, нещо не ви харесва, за предпочитане е да го кажете, преди да се разкайвате по-късно. Разбира се, ще трябва да приемете икономическите и техническите последици, които тези промени причиняват.

Една компания за реформа

Електротехници, водопроводчици, бояджии… Препоръчително е да изберете една цялостна компания, която ги обединява. Координацията между тях ще бъде по-добра и цената ще бъде по-коригирана.

Paint Signature Websites

Ако възнамерявате да боядисате стените и не знаете какъв тон да изберете, уебсайтовете на компаниите за боядисване предлагат цветови симулатори, които ви позволяват да експериментирате, докато намерите правилния.

Планирайте осветлението

Планирането на осветление е от съществено значение. Ако ще се променя електрическата инсталация, трябва да се вземат предвид няколко фактора: повърхността на всяка стая, разположението на прозорците и вратите и определяне на предназначението, което ще има.

Планове за подновяване

Ако ще сменяте врати, прозорци, бойлери, електроуреди… информирайте се за плановете за обновяване на вашата автономна общност. В зависимост от това къде живеете, има различни помощи и субсидии, особено ако насочите реформата на къщата към спестяване на енергия, сигурност или саниране на сградата.

Общ план за реформата

Ако за да разширите стаята или да направите съблекалня, трябва да съборите прегради, трябва да поискате от президента на общността или администратора реален план на сградата. По този начин ще разберете дали къщата е претърпяла важни промени след първоначалния проект. Друг вариант е да помолите архитект да направи проучване на плана на дома. По този начин ще знаете кои стълбове или стени могат да бъдат съборени, както и разположението на тръбите и дали преразпределението може да се извърши безпроблемно.

Реални нужди на жителите

чертеж на хол в ремонт
чертеж на хол в ремонт

Ремонтирайте съоръженията, съборете прегради, сменете врати и прозорци… Преди да предприемете каквато и да е работа, струва си да помислите за реалните нужди на живущите. Запишете ги и уведомете професионалиста, за да може да ви предложи конкретни решения.

Реформа позволява

чертеж на съседи в сграда
чертеж на съседи в сграда

Повечето ремонти на къщи изискват разрешение от общинския съвет. Разберете преди. Ако възнамерявате да монтирате сенници, климатик или да извършвате работа, която засяга фасадата на сградата, в допълнение към изискването за съответния лиценз, трябва да уведомите общността на живущите.

Популярна тема