Котки: SOS, диванът ми свършва

Котки: SOS, диванът ми свършва
Котки: SOS, диванът ми свършва
Anonim

Искаш го (много). Въпреки това, той е способен да ви развълнува всеки път, когато го видите да се забавлява, докато точи ноктите си върху тапицерията на дивана. Със съжаление трябва да ви кажем, че това поведение е напълно нормално при тези животни. Освен че ги изострят, нещо, което трябва да направят биологично, те маркират територията си. Те са животни! Ще получите малко с мъмрене, защото котката ви ще избяга и ще се върне, когато ви няма. За да избегнете този проблем, има решения. Обърнете внимание.

Изрежете ноктите на котката

Когато са малки, маркирането на територията е социален акт от гледна точка на котешкото поведение.Особено ако са вертикални зони. Също така, трябва да задоволите желанието да изострите ноктите си. Ако са твърде дълги, отрежете ги или ги занесете на вашия доверен ветеринарен лекар, за да ги направи. Колкото по-голяма е котката, толкова повече трябва да вземете предвид това. С напредване на възрастта те прекратяват дейността си и спират да точат ноктите си сами.

Не му се карайте

Това не е акт на бунт, трябва да го направите. Спирането на тяхната дейност може дори да доведе до психологически проблеми за вашата котка и да ги видите в поведението им. За да направите това, трябва да разработите друг план.

Осигурете играчки и котешки маркиращи кули

В тях не само ще се забавлявате и ще се забавлявате повече, но в крайна сметка ще намерите своето място, където да си чешете ноктите. Въпреки че всяка котка е свят, струва си да имате тези предмети у дома, които ще привлекат вниманието ви и ще ви накарат да забравите за дивана.

Малка котка

Решения, така че котката да не надраска дивана

Покрийте дивана с калъфи, които са достатъчно дебели или с пластмасова вътрешност в долната част (не в областта на възглавниците), закрепете ги с гумени ленти под дивана, така че да не може да го надраска отдолу, или използвайте дебели арабски- стилни килими, те ще предпазят ноктите ви от достигане до тъканта.

Можете да използвате няколко парчета алуминиево фолио. За котките този вид хартия е много неприятна, така че можете да я поставите в онези зони, които са най-увредени от ноктите, така че когато я забележат, да е досадно и да се откажат от злодеянието си.

Един от начините да разубедите котката от злодеянията й е да използвате малко вода с изпарител. Той ще асоциира това досадно за него действие всеки път, когато тръгне да драска дивана и накрая ще се откаже. Разбира се, внимавайте с интензивността и безразборното му използване: можете да го нараните.

И, разбира се, не го награждавайте скоро след като одраска дивана или той ще го свърже с положителна постъпка.

Популярна тема