Как да монтирате плъзгащи се врати или врати за плевня без работа у дома

Съдържание:

Как да монтирате плъзгащи се врати или врати за плевня без работа у дома
Как да монтирате плъзгащи се врати или врати за плевня без работа у дома
Anonim

Плъзгащите се врати са най-добрите съюзници, когато броячите са оскъдни. Да можеш да освободиш пространството, необходимо за отваряне на една врата с панти, понякога е нещо жизненоважно. Но плъзгащите се врати, които се крият в стените, могат да бъдат трудни за инсталиране и изискват работа, така че опцията за врата в стил плевня (както в началното изображение, проект на Джесика Батай) е много интересна. В допълнение, откритите релси, от дърво или неръждаема стомана, добавят точки към умножават естетиката на плъзгащите се врати във вашия дом.

как да инсталирате плъзгащи се врати и врати в стил плевня
Необичайно е, но в този случай конвенционалната врата, около 70 см, е елиминирана, за да се монтира бяла лакирана плъзгаща се врата.

Как се монтира плъзгаща се врата?

Покритията и дизайните са много важни, преди да вземете решение, вдъхновете се от тези 20 модела плъзгащи се врати, за да спестите място у дома. Това са материалите, необходими за инсталиране на кухненски достъп от тип плевня с полупрозрачна стъклена повърхност, въпреки че най-често плъзгащите се врати са изработени от дърво или лакирани в бяло:

  • Освободен механизъм за плъзгащи се врати (това е от Ferretería Ortiz).
  • Дърпания (те са от Ferretería Ortiz).
  • Врати, направени по мярка (в стъклария).
  • Щакери и винтове.
  • Нивелирайте и пробийте.
  • Плоска плоча и отвертка.

    (Всички други материали са от Leroy Merlin).

1. Купете релсата с размера на стената, където ще я поставите. Тази мярка ще бъде двойна на дупката, която трябва да бъде покрита, тъй като при отваряне на листата те се нуждаят от това пространство. Нашият отвор е широк 90 см, така че всяка врата е с размери 50 см. Тези допълнителни 5 см са необходими, така че, когато вратите са затворени, да скрият пролуките отстрани.

2. Завийте релсата към стената с помощта на нивелира, така че да е права. Използвайте дюбели, подходящи за вида на стената (тухла, гипсокартон…). Закачете вратите към релсовия механизъм и колелата и фиксирайте дръжките, които преди това са направили дупки в стъклените съдове.

3. Поставете метална плоча или профил на пода, за да предотвратите движението напред-назад.

Какви са предимствата на вратите за хамбар?

Вратите на корпуса заемат повече място, въпреки че трябва да се признае, че те са много ефективни при изолиране на шума, а също и при поддържане на температура. Ето защо, когато изберете разделяне на помещенията с вътрешна плъзгаща се или врата за плевня ще трябва да внимавате въздушният поток да е контролиран, така че да няма течения и да сте напълно наясно, че те не са най-добрата идея, ако искате да запазите поверителността.

плъзгаща се врата на плевня по проект на дизайнерско студио szkolna shoko
Плъзгаща се врата от естествено дърво за отделяне на баня от тоалетна. Ремонт от Мария Малиновски от студио Shoko Design

Въпреки това, голямото предимство да имате плъзгаща се врата у дома е усещането за приемственост в средата и най-вече спестяването на пространство.Затова те са идеалното решение за бани или тоалетни в апартаменти. Те са и най-доброто решение за скриване на дрешник, килер или петна по стената. Важно е вратата в стил плевня да покрива пространството между тавана и пода. Оценявайте идеята за покриване на повърхността с огледала, за да умножите метри на околната среда, ето защо те са идеални за облицовки на шкафове.

Много е важно да се отбележи, че няма да можете да инсталирате рафтове или мебели на стената, по която се плъзга вратата на плевнята. В замяна на това плъзгащите се врати са много устойчиви, здрави и естетични; въпреки че трябва да знаете много добре къде трябва да го поставите.

Проблемите, които могат да възникнат с вратите на плевнята обикновено са, че те се забиват лесно, трият се в земята и понякога се изместват или падат под тежестта им, за Какво трябва да сте Ясно е, че този тип заграждение се нуждае от повече поддръжка от конвенционалната врата.Не се страхувайте, защото имаме най-добрите трикове за поправка на плъзгаща се врата.

Популярна тема