Зайци: модният домашен любимец?

Зайци: модният домашен любимец?
Зайци: модният домашен любимец?
Anonim

Включването на заек като част от семейството е чудесно решение. Зайците са забавни, спокойни и дружелюбни домашни любимци. Разбира се, както при всички други животни, познаването на техните основни грижи и нужди е от съществено значение, преди да вземете решение. Неговата разнообразна диета, базирана на плодове и зеленчуци от най-ранна възраст, правилната поддръжка на ноктите и зъбите и познаването на болестите, които могат да атакуват животното, ще ви помогнат да го опознаете малко по-добре.

заек в полето
Имате ли желание да направите място за тези малки ушички в дома си? Те са много забавни и благодарни. Ще се изненадате!

ХРАНЕНЕ

Зайците са тревопасни животни. До първите шест месеца заекът трябва да се храни със специална храна за кученца, която включва специални съставки за правилното му развитие. Плодовете и зеленчуците трябва да се включват малко по малко след три месеца, като винаги се знае кои са най-подходящи за него въз основа на неговия метаболизъм. Например, те харесват особено зеленолистни зеленчуци (с изключение на маруля Айсберг, която е напълно обезкуражена) и са много полезни. Като сладки или награди, други като моркови или чушки. Никога не давайте на вашия заек млечни продукти или сладкиши.

ЧЕСТИ БОЛЕСТИ ПО ЗАЙЦИ

Още от малък, заекът трябва да следва протокол за ваксинация точно както другите животни, за да избегне заразяване с болести като миксоматоза, вирусно заболяване, фатално за вида. Микрочипирането им с данните на собственика също е необходимо, за да може да се локализира в случай на загуба.

ПОДДРЪЖКА НА НОКТИ И ЗЪБИ

През първите си няколко месеца вашият заек ще има склонност да дъвче някои предмети като жици. За тях те представляват елемент от новото им местообитание, което симулира клоните и корените, които биха могли да намерят в дивата природа. Спокойно, нормално е. Може да се избегне, като ги защитите с кабелни капаци и осигурите на вашия домашен любимец различни играчки. Осигуряването на камък, където могат да пилят ноктите си и да ги режат постепенно, в допълнение към предоставянето на дървени предмети за гризане, ще направи вашия домашен любимец здрав и в перфектно състояние.

Стимулирайте физическата и умствената активност на вашия заек с това дърво с моркови.

снимка

BUIDI

61, 24 $

Вземете го в движение

снимка

Petcomer

11, €99

Комплект маса

снимка

falllea

14,59 €

Покажете му къде да прави нещата си…

снимка

DZL-

Сладки сънища

снимка

URIJK

Неговото леговище

снимка

Pawhut

145, €99

Популярна тема