12 Добри идеи за декориране на къщата в пастелни цветове

12 Добри идеи за декориране на къщата в пастелни цветове
12 Добри идеи за декориране на къщата в пастелни цветове
Anonim

Искате ли да придадете на дома си нов естетически вид? Ключът е в избора на цветове. В зависимост от комбинацията, която се направи, това ще бъде атмосферата, която се генерира в помещението. Ето защо искаме да ви дадем няколко съвета за как да декорирате дома си в пастелни тонове, за да можете да му придадете личния щрих, който заслужава.

Защо да декорирате с пастелни цветове?

Пастелните тонове са по-светли или приглушени версии на основните и вторичните цветове. Те предават усещане за мекота и са приятни за окото, до такава степен, че са постигнали по-голямо присъствие в детските стаи, благодарение на това, че предизвикват спокойствие и спокойствие.

Ниската наситеност, която очевидно показват, ни помага да разкрасим къщата. Те са идеални за създаване на спокойна среда; Освен това те контрастират положително със земните цветове на дървото и с други по-тъмни, които могат да присъстват в пространството. Те са много интересни, например, за всекидневни в неутрални тонове.

Пастелни цветови вариации

Палитрата от пастелни цветове е широка и разнообразна. Разбира се, може да се възпроизвежда с интензивност, тъй като има някои, които са по-силни срещу други, които са по-тъпи. Идеята е да се постигне естествен характер, било то в приложението му в мебелите или чрез съчетаване на цветове по стените.

От една страна се открояват най-използваните: розово, синьо, зелено и жълто. Те ще заемат по-подходяща позиция, тъй като се използват повече от други, които са във вторична равнина, като пъпеш, люляк или праскова.В крайна сметка можете да си играете с всички тях в зависимост от силата, която искате да предадете с декорацията, особено ако искате да предложите дизайн от средата на века в пастелни тонове.

Презентация и ефекти, които се генерират

Как можем да работим с тях? Те могат да бъдат представени върху различни повърхности: диван, столове, покривка, стени, табла на леглото, сервизи и др. Възможностите са множество; във всеки случай, не трябва да злоупотребяваме или да правим твърде разнообразна комбинация. Идеалната цел е да изберем максимум три и от тях да изградим дизайна на къщата, но на последователен и при адекватен цветови контраст.

Прилагането на пастелни тонове в декорацията е сигурна стойност, когато става въпрос за създаване на сладък и спокоен климат. Има доказателства, че на емоционално ниво те произвеждат положително чувство: комфорт, спокойствие, щастие и др. Те ни помагат да консолидираме хармонията на дома и да добавим сред всички тях усещане за комфорт.Те работят много добре, например, в декорирана в зелено младежка спалня или розова всекидневна.

За да ви дадем по-широк поглед върху естетичните възможности, които имаме в обсега си, следните примери ще ви послужат като вдъхновение за торта сладка къща, декорирана в нюанси.

1

Салон за торти

Стая, Интериорен дизайн, Бяло, Мебели, Маса, Всекидневна, Диван, Дом, Сиво, Възглавница,

Заедно с елегантността на скандинавските дизайнерски модели се добавя спокойствието, предизвикано от тези пастелни тонове на стени, мебели и детайли. Бяло и дърво в комбинация с меки сиви и златисти и кремави детайли. Това е идея на Maison du Monde.

2

Много удобен диван

модерен интериорен дизайн на хола

Този шезлонг диван е удобен не само защото е пухкав и мек, но и заради избраните цветове. Пастелно розовото, заедно с други неутрални тонове, създава много приятен контраст. Същото важи и за завесите, които се съчетават перфектно с дивана. Така се конфигурира много интересен скандинавски бохо стил в пастелни тонове.

3

Вкусни сервизи

Сервиране, съдове, съдове за напитки, розово, порцелан, керамика, течност, синьозелено, тюркоазено, лавандула,

Там, където пастелните тонове ще изиграят най-добрата си игра, ще бъде в кухненските съдове.А ако не, обърнете внимание на тази апетитна идея с сервизи за кафе, кутии за съхранение, свещници… Всички те в ментово зелено, бебешко розово и сатенено бяло. Вашата маса ще бъде по-закачлива от всякога. Снимка: H&M Home.

4

Стени и мебели

модерна трапезария с пълна маса върху дървен под пред бледорозова гипсова стена и частично стена от твърда дървесина с място за копиране и висящи светлини всекидневна със светлосив диван и кът за четене на прозорец с кафява стена на заден план 3d изобразено изображение

Какво мислите, ако направим контраст между студени и топли тонове в пастелите? Розовото дава много място за боядисване на стените, докато синьото е хит на дивана. И двете са с нисък интензитет и се контрират през дървото.

5

Много сладки кухни

Стая, Дърво, Мебели, Маса, Абажур, Интериорен дизайн, Под, Стъкло, Подови настилки, Стол,

Придружаващи сладките кухненски съдове, нищо по-добро от кухня в пастелни цветове като тази идея. Строго и просто. Неговите малко елементи го правят перфектната среда. Предложение за линията Romantique, от Maison du Monde.

6

Детски спални

Синьо, Стая, Интериорен дизайн, Зелено, Легло, Стена, Спално бельо, Текстил, Спалня, Синьозелено,

Там, където пастелните тонове също се движат като риба във вода, са спалните на децата, особено тези на момичетата. Снимка: H&M Home.

7

Изключително сладки карти

Дрехи за бебета и малки деца, World, Aqua, Turquoise, Teal, дреха от една част, дневна рокля, костюм, картина, волани,

Красива идея за стена в пастелен вариант. Тази самозалепваща се карта на света върху шарена хартия в пастелни нюанси е красива алтернатива за декориране на детската стая. От Dekornik (€74).

8

Съхранение на торта

Синьозелено, аква, тюркоазено, лазурно, правоъгълно, свойства на материала, пластмаса, прозрачен материал, фотография на натюрморт, артефакт,

Кутии за съхранение, по-добре в пастелни и монохромни версии. Тази идея на Serax е идеална за завършване на малък офис.

9

Тави за торта

Правоъгълник, паралел, композитен материал, свойства на материала, дизайн, квадрат,

Тави, като щайги с плодове, вече висят. Те са били така от няколко сезона и ще продължат така. Тези модели в меки едноцветни тонове са добър вариант за създаване на стенопис на стената и поставяне на малки декоративни предмети. Те са от Mojoo.

10

Малки щрихи

бохемска 3d визуализация на интериор на всекидневна с мебели в бежов цвят и дървени елементи

Имаме възможност за декориране на интериора чрез малки "щрихи" на пастелни тонове. В тази всекидневна е решено да ги приложите с помощта на възглавниците, картините и вазата Много интересен начин да добавите цвят към пространството, без да нарушавате хармонията.

11

Винтидж покритие

Правоъгълно чекмедже,

Пастелните тонове също предизвикват известна носталгия по миналото и оцветяват винтидж предмети като тези куфари с износени покрития. Хубав вариант, който можете да направите сами. Снимка: Dialma Brown.

12

Чали финал

Рафтове, Синьозелено, Тюркоазено, Боя, Аква, Рафт, Колекция, Фотография на натюрморт, Бар стол, Натюрморт,

Можете също да направите този красив рафт сами с ваширени покрития в пастелни тонове Как? лесно. С лентата за бодибилдър маркирайте схемата на рисуване, която ще следвате, както желаете, и се впуснете в красивия свят на боите с тебеширено покритие. Снимка: Leroy Merlin.

Популярна тема