Всичко, което трябва да знаете, за да създадете градска градина

Всичко, което трябва да знаете, за да създадете градска градина
Всичко, което трябва да знаете, за да създадете градска градина
Anonim

Смеете ли да отглеждате свои собствени зеленчуци у дома? Градинарството е забавно, то също така релаксира и насърчава концентрацията. Става въпрос за създаване на малко зелено кътче насред толкова много асфалт и наслаждаване на органични и здравословни продукти. Затова ще се запознаем с основните понятия за създаване на мини градски градини. Оттук нататък и с малко практика всичко ще бъде "сее" и пее.

Зелените продукти са на мода. Те са непреработени храни, които се превръщат в добра здравословна алтернатива за ежедневието. В крайна сметка това е начин на живот, който осигурява благополучие за цялото семейство. Поради тази причина имате възможност да знаете каква е процедурата, която трябва да следвате, когато произвеждате собствена храна или дори да правите своя собствена екологична козметика.

1. С кои семена да започна?

Изберете сортовете въз основа на сезона на засаждане и прибиране на реколтата, броя на слънчевите часове, които къщата ви получава, и пространството, което трябва да отделите за вашата мини градска градина. За целта се препоръчва да засадите подправки, ароматни билки, зеленчуци и зеленчуци. Например: магданоз, див лук, босилек, домати, чушки, краставици или патладжани. Други зеленчуци за отглеждане: лук и тиквички.

Имайте предвид придружаващата култура, когато засаждате вашите семена. Има сортове, които, ако растенията са заедно, помагат за развитието и се предпазват от вредители. Например: Доматите вървят добре с маруля, целина или магданоз.

Идентифицирайте вашите растения със знаци, където посочвате името. Можете да поставите датата на засаждане, дори някои бележки за грижите, от които се нуждаете, докато се запознаете с тях. В този смисъл това е начин за детайлизиране на наименованието на всяка култура и за запознаване с продуктите, които ще получим, за да имаме устойчива и здравословна диета.

Растение, саксия, цвете, стайно растение, почва, зеленчук, градина, билка, сутрешна слава, стъбло,
Снимка: идентификационни знаци, заковани на цветни пластмасови вилици. От Ikea

2. Ще ви трябва…

Черешови чаени растения за градска градина

Саксии или кашпи, лейка, пръскачка за вода и някои основни инструменти като гребло, лопата, ръкавици и ножици. Има дори много интересно разнообразие от самополивни саксии, които ни помагат да управляваме по-добре културите, особено когато не сме у дома.

3. Научете за условията за напояване

Вкъщи няма да им липсва вода, но вземете предвид честотата на поливане, температурата и качеството на водата. Силно препоръчително е да събирате дъждовна вода, тъй като тя е чиста и без хлор, силно се препоръчва за поливане на овощната градина. От друга страна, не всички насаждения изискват едно и също ниво на вода; следователно е важно да знаете всяка от културите, които се отглеждат, от какви грижи се нуждаят и какви количества изискват, за да растат правилно.

4. Поставете вашата мини градска градина на хладно място, където получава естествена светлина

Можете да направите мини градска градина на балкона, в прозорците, в кухнята, ъгъл на терасата… В зависимост от пространството, включете мини овощно дърво Има сортове, които се нуждаят от пряко слънце, но трябва да се внимава с температурата, за да не се задушат прекомерно, тъй като топлината може да изсуши растението, ако не получава достатъчно вода или ако прекара твърде много часове на слънце. За разлика от тях, други зеленчуци, като марулята, изискват полусянка.

малка градина у дома

5. Качеството на почвата е важно и типът на субстрата трябва да бъде избран според растението

В градинските центрове ще намерите комплекти, за да направите свой собствен компост у дома. Тази стъпка е много важна, ако искате да имате здрава градина, в която културите растат правилно.Знаете ли, че утайката от кафе е тор, който осигурява хранителни вещества? Просто ги добавете към земята.

6. Когато засадите семената…

За да имате добре поддържана градска градина, трябва да имате предвид, че надземната част на растението (тази, която остава над земята) е отражение на подземната част. Помислете за размерите на растенията, когато растат и оставят необходимото пространство при засаждането им за тяхното развитие.

Следвайте всички тези стъпки и по този начин вече можете да имате градината си в най-добрите условия и да получите сезонните продукти в собствения си дом.

снимка

Ханнун

€139,00

Популярна тема