Всичко за морските свинчета: грижи, хранене, почистване

Всичко за морските свинчета: грижи, хранене, почистване
Всичко за морските свинчета: грижи, хранене, почистване
Anonim

Когато мислим за домашен любимец за нашите деца, искаме той да не заема твърде много място у дома и, разбира се, да показва любящо и забавно отношение. Морските свинчета са домашни любимци, които отговарят на тези изисквания, тъй като са лесни за поддръжка и много дружелюбни.

Искате ли да научите повече за грижите и нуждите на тези животни? Продължете да четете и открийте някои практически съвети, за да осигурите най-добрата грижа за тях.

Защо да имате домашно морско свинче?

Първата стъпка, която обикновено предприемаме, е плюсовете и минусите на това да имаме домашен любимец. Това предполага съществена промяна в дома, както по отношение на оборудването, така и поради ресурсите, от които ще се нуждаем, за да гарантираме благополучие.

Те принадлежат към семейство гризачи и са независими животни, подобни на гербилите в някои отношения. Те не изискват сутрешни разходки или постоянно внимание, което им позволява да не зависят толкова много от нас. Важно е да имаме предвид, че ако живеем в малки апартаменти, искаме те да не създават неудобства или дискомфорт.

Морските свинчета присъстват все по-често в домовете ни. Като общо правило те са много общителни животни и послушни, тъй като позволяват да бъдат хващани и галени. Те се държат най-добре в компанията на други от техния вид и благодарение на спокойния си темперамент са идеални с деца

Какви са морските свинчета?

Сред многото разновидности на морските свинчета има две големи групи: късокосмести и дългокосмести морски свинчета Последните, поради дължината на козината си, се нуждаят от повече внимание и грижа от останалите, тъй като е необходимо косата им да се поддържа чиста и без заплитане, което налага редовно къпане и разресване.Това може да бъде забавно и гушкащо време с вашия домашен любимец.

Активността на морските свинчета е през деня,, така че нощите ще бъдат прекарани тихо и, което е по-добре, няма да безпокоят и останалите членове на къщата. Поради това те не причиняват никакъв дискомфорт и се държат много добре. Освен това звуците, които издават морските свинчета, са интересни, докато се опитват да общуват помежду си.

морско свинче

Вид клетка за морски свинчета

Те се нуждаят от голям дом, където да могат да играят (препоръчителни размери: 50x70 cm / 70x100 cm). Колкото по-голяма е клетката, в която живеят, толкова по-рядко е почистването, поради което капацитетът трябва да бъде съществен фактор местообитанието. Ето защо е важно да подготвите къщата за пристигането на домашния любимец.

Препоръчително е пода на клетката да се покрие с около 3 см талаш или пресована хартияПо този начин се абсорбират лошите миризми и това е най-подходящият материал за вашето морско свинче. По този начин те могат да се скрият в къщата и тя ще им служи като убежище, когато ги е страх, студ или просто искат да си починат без стрес. Затова не се колебайте да закупите аксесоари за вашия домашен любимец, за да може той да се забавлява.

По отношение на местоположението, поставете клетката на място с добра естествена светлина и далеч от пряка слънчева светлина. Идеалното е температурата да е между 20 и 25 градуса. От друга страна се препоръчва периодично почистване за поддържане на хигиена.

Морските свинчета се хранят с фураж, сено (незаменимо) и плодове и зеленчуци в дневни дажби и приблизително по едно и също време.

Храна за морски свинчета

Сеното е най-важната храна и винаги можете да го имате на ваше разположение. Става важна част от диетата благодарение на фибрите, които са от съществено значение за вашето тяло и храносмилателната система; Освен това благоприятства износването на зъбите и кътниците.

Можете обаче също да ядете зеленчуци и зеленчуци: манголд, целина, кресон, ескарго, зелен фасул, моркови, краставици, артишок и др.

къща за морски свинчета

Поведение на морските свинчета

Те не са агресивни животни, нито имат много преувеличено маркиращо поведение, както другите видове. Най-добре е да ги имате с други от същия пол. Ако е от различен пол, животното е стерилизирано.

Що се отнася до играчките, с които ще се забавляват, това са животни, които не изискват големи изисквания: картонени тръби (за тоалетна или кухненска хартия), топка със звънче (котешки играчки), малко въжета от юта… можете също да си направите играчки за вашия домашен любимец. Колела за гризачи не се препоръчват поради тяхната структура; те трябва да спортуват, за да не изпаднат в затлъстяване.По този начин можете да поддържате вашето морско свинче в перфектно състояние.

Те имат дълголетие от 5 до 8 години. Все пак е добре да посещавате ветеринарен лекар от време на време и да провеждате процеса на обезпаразитяване. Затова е време да изживеем незабравими моменти.

Всичко, от което се нуждаете за вашето морско свинче:

снимка

Piggies Choice

снимка

Зимен червей

23, €25

снимка

Трикси

8, €40

снимка

СподелямеНие

11, €99

снимка

Ferplast

109, €99

Популярна тема