25 красиви и практични витрини за всекидневна

25 красиви и практични витрини за всекидневна
25 красиви и практични витрини за всекидневна
Anonim

Витрината може да се счита за друг декоративен продукт за дома. Ако наблюдаваме неговата структура и оформление, той изпълнява няколко цели: обзавеждане, декориране, защита на някои ресурси, които поставяме вътре от прах и насърчаване на реда. Като цяло допринася положително за естетиката на интериора; Ето защо искаме да ви представим 20 красиви и практични витрини за декорация на всекидневната.

Разнообразието е много голямо и има различни тенденции. Без значение какъв стил имате в дома си, има красива и декоративна витрина за вашия холИма класически тенденции, съвременни, минималистични, ретро, винтидж и т.н. Дизайните са толкова любопитни, че в действителност имат какво да кажат в интериора. Следователно изборът на добра витрина ще зависи от личните ни вкусове. Това е просто въпрос на търсене сред най-новите тенденции в прозорците.

Стилове и типологии на витрини

Вероятно най-разпространените са тези, които имат класически и изтънчен дизайн. Всички сме виждали витрини някога в къщата на нашите баби и дядовци или в стари къщи. В крайна сметка това беше полезен ресурс за декориране на стаята и показване на различни декоративни елементи: сервизи, снимки, цветя, часовници, скулптури и др.

Днес тези класически шкафове придобиха друга конотация: те предлагат винтидж и ретро образ. Те изглеждат страхотно в днешните домове, където целта е да предадат по-носталгичен образ от миналото, но в рамките на съвременна обстановка. Те се характеризират с наличието на корнизи, остриета в панелите, вълнообразни покрития и др.

От друга страна са модерните витрини в минималистичен стил, където преобладават правите линии. На свой ред има и такива, които имат основни формати и елементарни структури или подреждаеми модули. В същата тази линия си струва да подчертаете бюфетите, където рамките едва ли са интересни и прозрачното стъкло се откроява преди всичко, за да покаже интериора с пълна яснота. Това е идеалното място за съхранение на кухненски съдове.

Защо да поставите витрина в хола?

Дневната е място, където прекарваме много часове, независимо дали за почивка или лично свободно време; дори се превръща в място за приемане на гости. Не мислите ли, че трябва да се грижим максимално за вида на мебелите, с които разполагаме? Витрината може да изпълнява много важна декоративна функция В нея можем да поставим лични предмети, които ни идентифицират и да я превърнем в предмет за излагане до библиотеките в хола.

От друга страна, трябва да отбележим актуалността, придобита от съвременните витрини. Най-общо казано, можем да кажем, че са атрактивен акцент в хола; тоест вид мебели, които привличат вниманието. На заден план те имат категорията на рафт за поставяне на книги или други предмети, но остъклени и прозрачни.

Накратко, ако мислите да поставите витрина в хола, това е селекцията от най-добрите марки, чиито формати и дизайн се отличават със своята естетика и функционалност полезност.

1

Висок капацитет

бял рециклиран бор и закалено стъкло витрина с 9 врати
бял рециклиран бор и закалено стъкло витрина с 9 врати

Витрината Maisons du Monde Kinfolk има 9 врати и е изработена от рециклирана борова дървесина и закалено стъкло. Перфектен е във всеки стил, създавайки уникален контраст.

2

Бюфет, шкаф и шкаф

шкаф бюфет с 3 плъзгащи се врати inqaluit
шкаф бюфет с 3 плъзгащи се врати inqaluit

Практична мебел с голям капацитет за съхранение за трапезарията. С три плъзгащи се врати този модел е от La Redoute.

3

С хоризонтални врати

витрини за хол
витрини за хол

С хоризонтални и отварящи се отгоре врати. Оригинална витрина за организиране на книги и други в хола. Поставете го в ъгъла или прохода на стаята. Витрина, от Maisons du Monde.

4

Светъл дизайн

milsbo витрина ikea
milsbo витрина ikea

Дизайн с високи крака и бяла рамка (предлага се и в цвят антрацит). Дизайнът му с гръб, врати и страни в стъкло е най-лекият. Това е моделът Ikea Milsbo.

5

Да видиш или да не видиш, това е въпросът

коперникова витрина, от maisons du monde
коперникова витрина, от maisons du monde

Когато витрината включва непрозрачни врати или част от предна част, която скрива интериора, възползвайте се от това, за да организирате по-малко естетическите аксесоари. На рафтовете, които се виждат, зад стъклото, кухненската посуда, хартии в красиви кутии или папки, някакъв орнамент…

Витрина Copernic, за продажба в Maisons du Monde.

6

Co 5 врати

шкаф с врати на панти
шкаф с врати на панти

Свеж и младежки дизайн, който изглежда добре във всяка стая. Неговите 5 хоризонтални врати придават на витрината Inqaluit оригинален и различен щрих. Това е от La Redoute.

7

Модулен

витрини за хол
витрини за хол

Можете да създадете композицията, както искате, с подреждащи се модули със стъклени врати. Височина и ширина. Тези модули са от Ikea.

8

В ъгъл за четене

дървена витрина
дървена витрина

До стол и с вашата колекция от книги. Резултатът е много елегантно изображение, което поддържа същата естетическа линия като останалите ресурси. Всичко от Maisons du Monde.

9

Със светлина

витрина със светлина
витрина със светлина

Да носиш най-красивия сервиз и да изглежда добре. Тази витрина включва светлина и има дизайн с основни линии и прозрачно и ефектно стъкло. Това е дизайн RUDSTA на Ikea.

10

Ниво на пода

дървена витрина
дървена витрина

С две тела. Можете да инсталирате LED или халогенна осветителна система вътре, която не само ще изпъкне върху съдържанието на вашата витрина, но и върху самата част, като същевременно ще създаде приятно околно осветление.

Има системи, които работят със стълб и други, които са директно включени в тока. Най-важното е инсталацията да е хубава, така че кабелите да не се виждат.

11

Двойно дъно

дървена витрина
дървена витрина

Малко по-широка в долната част, отколкото в горната част, но цялата в стъкло и с плъзгащи се врати. Каква изложба!

Витрина, за продажба в Car Möbel.

12

С чекмеджета

дървен шкаф с чекмеджета
дървен шкаф с чекмеджета

Някои дизайни включват чекмеджета в долната зона или в средната зона. Те са практични за съхранение на прибори за хранене, спално бельо, документация… Този дървен дизайн е от Maisons du Monde.

13

Използвайте интервал

дървена витрина
дървена витрина

Трябва да се отбележи, че форматите на витрините са разнообразни; тоест те могат да бъдат тесни или по-широки, но всички имат място в хола. Те ни позволяват да покрием пространства, които иначе биха били бездушни. В този случай дървена витрина в прост формат, която остава незабелязана.

14

Изложител

нисък шкаф с плъзгащи се врати
нисък шкаф с плъзгащи се врати

Едно от достойнствата на витрините е, че те на свой ред са изложители. Тази е намалена и ниска, но има много тясна връзка с библиотеката в хола.

Моделът Hauga на IKEA е много подобен и се предлага в бяло и сиво.

15

Витрина като бюфет

витрина бюфет
витрина бюфет

Бюфетът е чудесен за всекидневната. В този случай имаме две в едно, тоест бюфет и шкаф. Има различни отделения за съхранение на всякакви неща и вратата се сгъва, но със стъкло, за да можете да виждате всичко вътре. От Leroy Merlin.

16

Ретро

тясна витрина
тясна витрина

Такъв дизайн напомня на стари клинични шкафове. Ако получите такъв в антикварен магазин или битпазар, вземете го обратно. Един слой боя и ще имате оригинално произведение и пълно с история. Идеален за декориране на малка стая.

17

Stateful

величествена бяла витрина
величествена бяла витрина

С панели на вратите и корнизи, които придават на тази голяма витрина величествено присъствие.

Това е дизайн на Maisons du Monde.

18

Шкаф, бюфет или шкаф

шкаф, бюфет и шкаф
шкаф, бюфет и шкаф

Как ще използвате витрината зависи от вас и вашите нужди за съхранение. Освен това къде го намирате? Но във всеки случай важното е съдържанието да изглежда изрядно и в перфектно състояние, защото във витрината всичко се вижда.

Тук бял шкаф с чекмеджета, използван като бюфет за кухненска посуда. От Ikea е.

19

Поддръжка за трапезария

дървен шкаф в трапезарията
дървен шкаф в трапезарията

В хола или трапезарията. Шкафът се вписва перфектно във всяка от тези две среди. Основни и прости линии с видими дървесни нюанси, нещо положително, ако искаме предаваме топлина.

Декорация: Многоточие за проучване.

20

С кръстове в панелите

витрини за хол
витрини за хол

Витрина с остриета в стъклените панели на вратите. Това е от Keen Replicas.

21

В меко синьо

синя витрина
синя витрина

Витрина в син тон, с класически и дворцов характер. Извити елементи и дизайни, комбинирани с други прави, които показват динамика и елегантност. От Лора Ашли.

22

В дърво

дървена витрина
дървена витрина

Компактен формат, тъмен на тон, но който отразява известен историзъм. Идеална витрина за поставяне на нашата библиотека в хола. От Keen Replicas.

23

Kave Home

Скандинавски дизайн

снимка
снимка

€1 299,00

Изработен от масивно акациево дърво с две врати и две практични чекмеджета. Това е шкафът Thinh и е с размери 95 x 187 cm.

24

Larsson Showcase

снимка
снимка

895,00 €

Харесваме контраста на черния цвят с естественото дърво вътре в шкафа и двете чекмеджета, които крие вътре.

25

Класически стил

класическа витрина
класическа витрина

Напълно класически дизайн, който ни напомня за миналото, но в този случай може да предложи винтидж мелодия. Изработен е от дърво и е завършен с очила, без да забравяме извития дизайн, който ясно демонстрира дворцовия характер.

Популярна тема