Как да отделяте среди и да създавате зони в открити пространства

Съдържание:

Как да отделяте среди и да създавате зони в открити пространства
Как да отделяте среди и да създавате зони в открити пространства
Anonim

Отворените пространства, където трапезария, всекидневна и кухня съжителстват в една и съща среда, са успешни. Въпреки това е възможно виждането на всичко заедно в една и съща структура да предизвика усещане за претоварване.

Разделянето на различни атмосфери в едно и също пространство не трябва да разваля първоначалната цел на апартамент с отворен план. Имаме много практични решения за разделяне на помещения с паравани, декоративни панели или разпределението на мебелите ще ви накара да видите пространството с други очи.

хол с разпределение на стаите

Как можете да отделите стая?

Забравете конвенционалното дърводелство и прегради, защото един от най-лесните начини да дефинирате пространството в дома си е с обикновена, но елегантна преграда за стая, която може да бъде палет или стена от летви, предложена от Lady Explorer.

панел за разделяне на дървесина, изработен от палети

Независимо дали искате да създадете уединение или да обособите пространства за различни дейности, преградата може да бъде решението за декорация на малки пространства, плъзгащите се врати работят много добре, за да спестят място у дома.

Възможностите за използване на материали с индивидуалност във вашата преграда за стая са безкрайни, от стари врати до сгъваеми панели, които ще намерите в магазините за стари вещи или битпазарите.Този пример, предложен от Snazzy Little Things за разделяне на среди с възстановен прозорец или врата, е мечта.

отделни стаи с възстановени врати или прозорци

Може да ви помогне да създадете мечтана спалня в кабинет, кът за четене в уютна всекидневна или домашен офис в спалня, като същевременно създавате впечатление за повече квадратни кадри. И което е по-хубаво, когато се насочите към „направи си сам“, те могат да бъдат евтини за изграждане и инсталиране. Pinterest ви показва тези разделители, които детронират екраните и могат да бъдат източник на вдъхновение.

Как да разделим пространство с малко пари?

Можете също така да си направите сам преграда за стая, като използвате плат, въже, тел за пиле, шперплат и дори макраме и сукуленти (едно от многото стайни растения, които придават топлина на жилищното пространство). Обичаме тази идея от The Brick House.

направи си сам разделител с въжета, за да направиш стена, която разделя околната среда

Много дизайни на разделители на помещения придобиват изискан вид с обикновен слой боя. Ето 21 идеи за разделители на стаи, които ще ви вдъхновят да създадете свои собствени. Пригответе се да започнете да си правите сам!

Например, можете да отидете до красивите декоративни панели с четвъртинки, за да отделите зоната за хранене от зоната за релакс на хола или красив японски параван, който да изолирате кухненската част от зоната за почивка.

трапезария разделена с панел с пана
Кухненският остров действа като бар за закуска и предлага открито пространство с диференцирана и приветлива среда.
кухня с централен остров и барплот в бяло

Що се отнася до оформлението, можете използвайте облегалката на дивана като основна преграда за отделяне на всекидневната от малка зона за хранене, съставена от малка маса и столове където можете да хапнете и да се съберете със семейството или приятели.

пространство с кухня и хол, декорирани в сиви тонове

Можете също така да разделяте чрез контрасти чрез материали и текстури, без бариери между тях. Например, боядисване на всяка зона в различни цветове, прибягване до тебеширена боя в кухнята, дърво във всекидневната или шарена хартия за очертаване на зоната за хранене.

Как да отделим стая с дърво

Майстор ли сте? Захващайте се за работа, за да направите тази стъпка по стъпка красив параван с геометрични мотиви и надстройте хола или спалнята си.

параваните са отличен вариант за разделяне на средата у дома

Можете също да използвате дървени палети и да ги окачите на тавана, за да създадете леки стени, които пропускат светлината към другата страна. Модулните рафтове са друго решение за изпълнение на тази задача. С тях ще поддържате всичко подредено и под ръка и ще можете да обособите зоните, без да се налага да издигате прегради в отворения си апартамент.

рафт за разделяне на стая

Дори магаре, украсено с растения, ще служи за ограничаване на зоните във вашата спалня, като същевременно създава атмосфера, изпълнена с чар.

магаре, украсено с растения като разделител на стаята

Идеята за повторно използване на опора за окачване на дрехи се повтаря в тази много оригинална преграда за стая, предложена от Kootut Murut в този урок. Просто трябва да изберете плат, който харесвате и магаре за дрехи. Най-хубавото е, че можете да го преместите навсякъде в къщата.

разделянето на среда у дома е изкуство с трикове „направи си сам“

Обичаме това сладко решение за преграда за стая. Напълнете къщата си с увивни растения с Направи си сам висящи кашпи макраме.

кашпи макраме икеа

Както виждате, решенията съществуват и се адаптират към всяко пространство по изключителен начин. Проучете възможностите, наличната светлина и квадратните метри и си играйте с пространството, както желаете!

Популярна тема