20 Съвети за реформиране на кухнята, които искате да знаете

20 Съвети за реформиране на кухнята, които искате да знаете
20 Съвети за реформиране на кухнята, които искате да знаете
Anonim

Кухнята предлага множество декоративни възможности. В нея можем да работим с различни дизайни и голям брой цветни, формални и естетически комбинации. Заслужава си да направим дома си удобно и функционално място, което отговаря на личния ни стил. Ако мислите да обновите и модернизирате имиджа на вашия дом, ние ви показваме поредица от съвети, за да реформирате кухнята и да й придадете различен щрих.

Защо да правите промени в кухнята?

Първо, трябва да спрем и да погледнем как се справя нашата кухня. Разгледайте състоянието на мебелите, стените, пода… Ако смятате, че има нужда от промяна, време е да я направите. В крайна сметка, интересно е да има подходящо място за готвене всеки ден и то да е в пълно състояние с качествени ресурси.

Ако внимателно анализираме дизайна му, можем да кажем, че това е една от най-често обновяваните стаи в дома. Не можем обаче да пренебрегнем неговата полезност и вида на декорацията, която ще има. За да направим това, трябва да обърнем внимание на разпределението, полезните измервателни уреди, осветлението, трапезарията… Резултатът ще бъде перфектен и няма да правим грешки.

Теорията: оформление на кухнята

Има теория на триъгълника за разпределяне на кухненските площи. В какво се състои? Това е оформление, базирано на три работни зони: първо, има зоната за готвене, където работим по приготвянето на храна; друг случай е зоната за пране и съхранение, много често срещана за проблеми с функционалната хигиена и за подреждане на кухнята; и накрая, електрически уреди като фурна или хладилник.

Най-доброто разпределение е това, което образува въображаем триъгълник между трите. Въпреки това, не винаги е лесно да се създаде балансирана организация между различните зони. Дори имайте предвид, че трябва да изберете плот, който се адаптира правилно към пространството. Що се отнася до мивката, тя не трябва да се закрепва към плочата -поради възможни пръски вода в маслото-. В края на краищата е за предпочитане да не е прикрепен към стена, за по-лесно боравене, особено ако е плоча с ширина 60 см.

Искате ли кухня с остров? Първо направете правилното измерване, за да видите дали имате достатъчно място. След това, Трябва да помислите за използването, което ще дадете на острова, за да направите съответните инсталации. В този смисъл е важно да се извърши правилно разпределение на кухнята.

Искате ли да отворите кухнята към всекидневната?

Помислете дали искате да отворите кухнята към всекидневната.Това е една от тенденциите, които се разрастваха най-много през последните години. Кухните вече не са онези тъмни пространства, отделени от останалата част от къщата, за да се превърнат в места за срещи, където семейството споделя времето си.

Този процес на отваряне може да бъде много интересен. Разбира се, трябва да имате предвид, че кухненските мебели и цветовете, които избирате, трябва да поддържат определена съгласуваност с декорацията на останалата част от къщата. Във всеки случай няма да съжалявате, ще спечелите пространство, визуална амплитуда и повече осветление в хола, отворен към кухнята.

Консултирайте се с архитект за ремонт на кухня: какви са носещите стени, отървете се от ненужните прегради, премахнете остарелите покрития, обновете материалите и оставете светлината наводнява цялото пространство. Що се отнася до миризмите при готвене, не се притеснявайте, въпросът е да изберете качествен, красив и дизайнерски абсорбатор.Има таванни (които почти не се виждат), вградени в плота или в плота, в случай че решите да монтирате индукционния плот на кухненския остров.

Накратко, отбележете добре основните аспекти, които трябва да вземете предвид, когато извършвате ремонта, и по този начин имате функционална, практична и модерна кухня. йени

1

Полезни метри

Мебели, Бяло, Стая, Маса, Продукт, Интериорен дизайн, Стол, Кухня, Под, Табуретка,

Ако обмисляте ремонт и кухнята е малка, тясна или вътрешна, помислете за отваряне на отвори, които комуникират със съседната стая и дори събаряне на разделителни стени. Можете също така да замените конвенционалната непрозрачна преграда със стъклена. Отворите предлагат възможност за създаване на барплот за закуска или люк за сервиране.

2

Цветове и дизайн

Стая, Кухненска печка, Бяла, Кухня, Имот, Мебели, Плот, Плочки, Интериорен дизайн, Шкаф,

Помислете за дизайна на мебелите. Първо за стил и второ за функционалност. Функционалността трябва да преобладава в кухнята. Помислете колко трябва да съхранявате, ако имате нужда от повече място за кухненски съдове, за килер, уреди, за почистващи препарати.

Помислете за цветовете, които избирате въз основа на осветеността на стаята и нейния размер. За да организирате малка кухня, не пренасищайте с мебели с непрозрачни фронтове, включете витрина.

Архитект и интериорен дизайнер: Eduardo Herrero Borrell.

3

Плотове

Плот, мебели, шкафове, стая, кухня, имот, интериорен дизайн, сграда, дом, плочки,

Тези с плотове от неръждаема стомана са тези, които се използват в професионалните кухни за тяхната хигиена. Но трябва да знаете, че те се надраскат с времето.

Има различни видове кухненски плотове в зависимост от техния материал. Ламинати, дърво, Silestone, порцелан, стъкло, естествен камък (гранит, мрамор, кварц)… Научете за неговите плюсове и минуси.

Интериорен дизайнер: Джесика Батай.

4

За готвене

Плот, Стая, Интериорен дизайн, Кухня, Мебели, Имот, Дом, Черно-бяло, Къща, Дизайн,

Какво предпочитате: керамичен котлон или индукция? В зависимост от това, което изберете, трябва да оставите долната част чиста, прикрепена към чинията или не. Но можете също да комбинирате котлон с две горелки с газов котлон. Или да добавите тиган до котлона. Дори фритюрник за вграждане. Има и уок плочи за готвене.

Помислете какъв вид готвене правите и какво искате да включите. Във всеки случай, включва мощен абсорбатор. Има и такива, които са скрити в работния плот за островите, като този, който се появява на изображението, проект на интериорния дизайнер Марио Рамос.

5

Ежедневно хранене

черно-бяла кухня с хидравличен под

Когато обмисляте преразпределяне на пространството в дома си, помислете дали искате да включите офис за закуска и бързи ястия или да имате място за удобна трапезария. Възможно е също така да интегрирате трапезарията на къщата в кухнята.

6

Мивката

Плот, Стая, Маса, Мебели, Интериорен дизайн, Кухня, Дом, Рафт, Стъкло, Метал,

Решете формата и материала:

Форма: квадратна, правоъгълна, кръгла, единична или двойна купа, единична и отцедник, или единична и отцедник за плот.

Материал: синтетична, неръждаема стомана (монтирана над или под плота) или от същия материал като плота.

Обърнете внимание и на крана. В кухнята крановете с ръчен душ са практични (за удобно измиване на най-големите тигани или за пълнене на кофата на мивката). Има също специфични дизайни за сгъванеr, когато са монтирани пред прозореца.По този начин ще имате по-ефективна къща.

Интериорен дизайнер: Алехандра Помбо.

7

Използване с решения

Плот, Стая, Мебели, Кухня, Рафт, Шкаф, Кухненски уред, Домакински уред, Малък уред, Интериорен дизайн,

Нека нито един сантиметър не остане неизползван. Без значение колко кътчета и пролуки има вашият кухненски под, винаги е възможно да се възползвате максимално от пространството. А когато става въпрос за получаване на повече място за съхранение, чекмеджетата могат дори да бъдат монтирани в долните цокли.

8

Осветление

Бяло, Стая, Червено, Мебели, Имот, Кухня, Интериорен дизайн, Етаж, Линия, Къща,

Че не губи и че осигурява правилна светлина върху работната зона. Ето защо е добре кухните да са по-светли, особено ако искаме точкова светлина върху работната зона на плота Има и амбиентни светлини, като тези, монтирани в шкафовете. Ако имате бар за закуска или офис, планирайте осветлението, което пада върху масата.

Проект с флексо, инсталиран на стената, от архитекта Бланка Сан Мартин.

9

Фурна и микровълнова

Стая, Жълто, Интериорен дизайн, Мебели, Имот, Маса, Дом, Трапезария, Сграда, Кухня,

Тенденцията е да се монтират на колона, за удобство при боравене с фурната, без да се налага да се навеждате.Освен това се избягват евентуални изгаряния на краката, ако готвите на котлона с включена фурна. Пространството под чинията се използва с рафтове, мебели или чекмеджета.

10

Заобиколни решения

Стая, Мебели, Червен, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Маса, Дом, Стол, Хол,

Ами в количките, на рафтовете над радиатора, в мебелите за капаци… те са спомагателни мебели, които помагат за поддържането на ред в стаята. Тук, на рафт над радиатора, близо до офиса, са поставени малките уреди, които се използват ежедневно.

Проект на архитекта Амая Перес Гандариас.

11

Панелни уреди

Стая, Мебели, Основен уред, Стена, Домакински уред, Интериорен дизайн, Материална собственост, Под, Дневна, Печка,

Те са там, но не се виждат. Хладилникът, пералнята и съдомиялната са склонни да бъдат облицовани така, че да са напълно интегрирани в кухненското обзавеждане. Това са специални парчета (поради размерите им). Така се постига отворена кухня с модерен дизайн.

12

Изглед

Кухня, Плот, Стая, Шкаф, Мебели, Рафт, Интериорен дизайн, Основен уред, Кухненска печка, Плочки,

Помислете за възползвайте се максимално от стените с решения за съхранение: рафтове, куки, решетки… Добър за поддържане на това, което използвате най-много в работната зона, под ръка, подходящ за декориране с практичност или да се възползвате от стена, където затворените мебели биха претрупали.

13

Подредени чекмеджета

Чекмедже, Мебели, Рафт, Стая, Маса, Интериорен дизайн,

Не само това, което виждате, възползвайте се от реформата, за да планирате интериора на чекмеджетата и мебелите с разделители и органайзерите според това, което ще съхранявате. Редът в кухнята носи много спокойствие в живота ви!

14

Удобно пространство

кухня за еднофамилна къща

Накратко, за постигане на хармония в дома е необходимо всички помещения да поддържат ред, хармония и подобна естетика, но е важно всичко да е разпределено правилно и да работим за максимален комфорт.Само тогава ще искаме да прекарваме повече време в зони като кухнята.

15

Уреди клас A++

основен уред, хладилник, стая, домакински уред, червен, продукт, кухненски уред, кухня, мебели, шкафове,

Клас A++ уредите консумират 100% по-малко от клас F. Ако ще ги сменяте, обърнете внимание на етикетите: има списък от 7 букви и 7 цвята, вариращи от A до G и от зелено до червено. Буквата A и зеленият цвят показват максимална ефективност.

Това се отразява на разходите за енергия в нашия дом, следователно върху потреблението и разходите в сметката и върху последиците върху планетата. Вижте тази връзка за това как да спестявате у дома.

16

Функционални ресурси

интериор на таванска кухня 3d визуализация

Функционалността е един от принципите, които трябва да присъстват в съвременните кухни; следователно имаме възможност да изберем мебели и практически ресурси къде да поставим кухненските съдове. В този случай се вижда, нещо много интересно, което да даде живот на кухнята.

17

Отворено пространство

изобразяване на красив бял домашен хол и кухня с дървени елементи

Възможността да имате отворено и прозрачно пространство е много често срещана в най-актуалните кухни. Идеята за комбиниране на всички пространства прави точно тази прозрачност толкова интересна за усетете простор и връзка между стаите.

18

Разделение на интервали

модерна интериорна декорация на дома в провинция Фудзиен, Китай

Заграждение с плъзгащи се врати може да бъде добра възможност за разделяне на пространства и от своя страна да ги направим директно свързани, когато пожелаем.

19

Украсете кухнята с растения

домашен интериор ресторант

Добра декоративна алтернатива са кухните, декорирани с растения. Те предлагат свежест, помагат за насищане на пространствата с кислород и създават спокойна и спокойна атмосфера.

20

Премиум материали

модерно проектиран уютен кухненски интериор в слънчева утрин 3d визуализация

Използването на висококачествени материали за кухнята е нещо, което без съмнение обогатява околната среда и предлага възможна издръжливост, така че кухнята да е устойчива. Мрамор, PVC, неръждаема стомана или керамика, са издръжливи материали и с най-добро качество.

Популярна тема