Как да се грижим за кожените одеяла: съвети и трикове

Как да се грижим за кожените одеяла: съвети и трикове
Как да се грижим за кожените одеяла: съвети и трикове
Anonim

Хубави са, меки на допир, топли… но някак деликатни. Те се нуждаят от специални грижи заради дългата си коса. Освен това в бяло трябва да ги поддържате блестящи и снежни. Ние ви казваме как да се грижите за тях.

Зелено, Стая, Интериорен дизайн, Всекидневна, Диван, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Дом, Саксия,

Снимка, от Райс

Като цяло, за грижата за този тип одеяла (както и за всеки друг) е удобно да ги проветрявате често, за да избегнете натрупването на прах. Винаги ги съхранявайте (или сгъвайте) сухи. Най-добре е периодично да ги проветрявате, дори да ги държите известно време на въздух, за да изчезнат миризмите, и да ги разклащате с твърд предмет, за да премахнете мръсотията.

Разбира се, преди да ги изперете, обърнете внимание на информацията на етикетите.

Текстил, Стая, Интериорен дизайн, Розово, Венчелистче, Спално бельо, Творчески изкуства, Възглавница, Естествен материал, Кожа,
Снимка на една от стаите, на Casa Rural Vaquería CantaElGallo

Косъма на този тип одеяла се разхлабва. Съставът му е много подобен на този на вълната, така че трябва да се спазват подобни грижи. Най-известните косми са алпака, ангора, кашмир и камила. Но има и одеяла от синтетична кожа.

За петна, които могат да паднат, винаги много внимателно; третирайте ги директно с влажна кърпа с мек почистващ препарат и изплакнете с кърпата само с вода.

За да изперете кожено одеяло, което вече няма светлина или има натрупани миризми (и винаги, ние настояваме, като се вземат предвид препоръките на етикета на производителя), препоръчително е да използвате топла вода и неутрален сапун. Не го слагайте в пералнята. Перете го по-добре на ръка, за да не повредите косата (и без да търкате петната, разбира се без белина и без сушилня). Не източвайте чрез завъртане на парчето. Да се ​​суши, в хоризонтално положение, за да не придобие форми. В повечето случаи ще откриете, че етикетът препоръчва химическо чистене поради деликатния характер на тъканта.

Стая, Мебели, Покривка, Естествен материал, Интериорен дизайн, Саксия, Ракита, Аксесоари за дома, Спално бельо, Ваза,
Снимката е предоставена от Dutch Flower Office

Популярна тема