Всичко за гербилите: грижи и хранене

Всичко за гербилите: грижи и хранене
Всичко за гербилите: грижи и хранене
Anonim

Царството на животните е много разнообразно. Има видове, които можем да имаме в домашната сфера и изискват специално внимание. Да имате гербил като домашен любимец е нещо, което, както при всички животни, трябва да се обмисли предварително. Те са общителни и имат нужда да бъдат в общност, без да забравят, че тяхното екзотично състояние изисква специални нужди.

Ако мислите да имате джербили като домашен любимец, продължете да четете и открийте всички грижи, от които се нуждаят, за да живеят комфортно и щастливо.

Какво представляват джербилите?

Джербилът е вид гризач, принадлежащ към семейство Миши. Не трябва да се бъркат с класическите хамстери. Въпреки че имат много прилики, характеристиката, която ги отличава е, че те също са някои свързани с катерици.

Джербилите се наричат ​​"пустинни плъхове" и са местни в пустините на северен Китай и Монголия.

В рамките на вида има различни разновидности, но всички гербили се характеризират с това, че имат дълга, пухкава опашка и задни крака, които са по-дълги от предните (което ги прави позволява скачане, нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате най-добрия терариум за тях).

Като цяло са социални и дружелюбни животни. Те обикновено не хапят, освен ако не са стресирани и застрашени. Те са дневни, активни и много забавни. С търпение и отдаденост те могат да научат няколко трика, превръщайки ги в съвършено послушни животни. Въпреки че трябва също да се има предвид, че поради състоянието си, те са неспокойни животни и могат да реагират неочаквано, когато се опитват да ги хванат.

песчанка

Основни грижи за гербили

Първо, те се нуждаят от пространство, достатъчно голямо, за да посрещнат нуждите си от активност и движение, с играчки като колело за гризачи, субстрати и тунели, които да изследват и копаят. Нещо, което обичат, са ролките от тоалетна хартия. По принцип аксесоарите за вашия домашен любимец са добре, че присъстват.

Препоръчва се клетката да е поне един метър дълга, особено ако два джербила ще живеят заедно. Също така е добре да имат няколко етажа за изкачване и да има решетки, където да се хващат. Освен това е добре да избягваме лошите миризми от нашите домашни любимци, така че е необходимо да почистваме клетката от време на време, тъй като тя може лесно да се замърси за кратко време.

Джербилите имат дълголетие между 3 и 5 години и ако се поддържа подходяща хигиена, те почти не издават миризма. Във всеки случай е важно да подготвите къщата за пристигането на домашен любимец и да подготвите удобно и функционално пространство.

песчанка

Хранене на джербили

Храната за гербили се основава на диета, богата на семена, зеленчуци и плодове. По домашен начин можем да им направим препарат с мюсли без захар или препечени царевични люспи. Имаме обаче и емисии като по-прост и лесен за предоставяне ресурс. Това, което трябва да вземем предвид е, че на всеки няколко дни водата за пиене трябва да се сменя.

Що се отнася до зеленчуците, можете да ядете манголд, спанак, маруля,агнешка маруля, рукола, червено зеле, моркови, ряпа, тиквички и др. А от плодовете? Ягоди, ябълки, грозде, кайсии и др. В крайна сметка те не са толкова различни от другите гризачи; Ето как се случва, когато искаме да се погрижим за хамстер.

Друга от възможностите за тяхната храна са щурците и тенебрионите. Можем да ви ги даваме от време на време, но не се препоръчва да злоупотребявате с тях в излишък.

Накратко, има предимства и недостатъци да имаш домашни любимци у дома; обаче джербилът е хубаво и забавно животно, което без съмнение ни помага да съживим околната среда и създаваме щастлива и спокойна атмосфера.

Популярна тема