30 Стаи с различни камини за затопляне и спестяване на пари

Съдържание:

30 Стаи с различни камини за затопляне и спестяване на пари
30 Стаи с различни камини за затопляне и спестяване на пари
Anonim

Евокативно, романтично, удобно и топло. Камините вдъхват топлина от дома и я излъчват. Мислите ли да поставите такава? Има много дизайни и опции. Вдъхновете се от тези всекидневни с камина.

Как да интегрираме камината в хола

Има много начини да получите топлина в дома си, така че трябва да знаете и да изберете отоплителна система, която отговаря на вашите нужди. Вградените комини имат предимството, че са направени по мярка, но не се препоръчва да надвишават един метър ширина, за да бъдат безопасни и ефективни.

Не позволявайте на идеята за iинтегрирането на камината и телевизора във всекидневната да ви измъчва. Добра идея е да поставите изключително плосък екран над мундщук, стига да не е много високо, за да не ни принуждава да държим очите си в неудобна позиция. Имайте предвид, че телевизорът трябва да бъде поставен на нивото на очите, на около 60 см от пода, така че е вероятно да се наложи да поставите уреда на рафт или мебел, от едната страна на печката.

Камина на дърва или пелети

Устойчивостта е наложена на нашата планета, така че трябва да търсим алтернативни решения, за да се стоплим с много малко CO2 емисии. Такъв е случаят с дървесината и горската биомаса, и двете са естествени материали с висока енергийна мощност, въпреки че последните генерират много ефективна и по-стабилна топлина, поради което се превърнаха в първия вариант в най-студените райони, тъй като са по-изгодни.. Брикетите от дървени стърготини, които образуват пелетата, не заемат много място за съхранение, така че пелетните камини са добра идея за малки къщи.

Въпреки това, камините на дърва с фурна печелят точки, защото са алтернатива 2x1, излъчваща топлина и позволяваща готвене едновременно. Можете ли да си представите един студен зимен ден, сгряващ ръцете ви, докато от камината излиза вкусен аромат на бисквити? Е, усещането е много успокояващо, но тази опция за печка трябва да се постави в кухните или в трапезарията, така че миризмата на храна да не наводнява останалата част от къщата.

Камина на газ, биоетанол или водна пара

Отоплението на среда, за да стане по-приветлива, е основната цел да подготвите къщата за ниски температури. газовите камини включват вътрешни горелки и имат много авангарден дизайн. Те са много безопасни и особено устойчиви модели и имат плюс: можете да контролирате интензитета на температурата с пламъка.

Камините с биоетанол трябва да са на открити места,с повече от 10 m2 и трябва да се захранват с възобновяемо гориво от време на време, два или три литра на всеки пет часа, Така че това е подробност, която трябва да имате предвид.Енергийната му мощност компенсира тази на голям радиатор, така че използването му може да бъде много по-евтино. Други големи предимства са, че са много лесни за инсталиране и не изискват димоотвод, тъй като не издават миризма.

В допълнение, камините с водна пара оптимизират горенето и преди всичко имат много мощна естетика. Виждали сме ги в домове на знаменитости, като имението, което Крис Хемсуърт и Елза Патаки имат в Малибу, или семейната вила, която Сара Карбонеро и Икер Касияс продават. в много….

Декоративна камина

Неговата добавена стойност в света на интериорния дизайн е неоспорима. Електрическите камини са добри съюзници за декориране на всекидневна, но печките също са в състояние да оптимизират пространството, да подобрят оформлението на стаята или да отделят среда. Ъгловите камини са много практични за декориране, защото спестяват място, отопляват няколко части от къщата, ако са добре канализирани и са много чисти.А ако нямате димоотвод у дома, не се притеснявайте, защото можете да монтирате хубава лайсна или димоход, който не излъчва топлина, но идеално имитира движението на пламъка на огъня.йени

1

Освободен комин

розова и оранжева всекидневна с камина

Звездата на тази колоритна всекидневна, без съмнение, е очарователната свободностояща камина,с тръбен изход и която ще създаде прекрасни топли зимни вечери до огън. Камина Bauhaus.

2

Висяща камина

хол с модерна окачена камина

Моделите окачени камини са много ефектни.Най-хубавото е, че можете да ги поставите където пожелаете, без да се налага да използвате място на стената на хола. Кръгъл ретро стол (399 €) и табуретка (199 €), изработени от ратан и метал; Калъфка за възглавница дърво, 40 x 40 см (39 €) и калъфка за възглавница Abby, 40 x 40 см (59 €). Всичко за продажба в Sia.

3

Камина за вграждане

зелен хол с камина

Контрастът между стените на тази стая, декорирани в зелени тонове, боядисани в топъл тон, и течението на камината, бяло, съответстващо на тавана, доведе до приятно пространство, където цари тишина. Двата тона са от Jotun Pinturas. Мебели за трапезария, от Ikea.

4

Как да се възползваме от топлината на камината

тухлена камина

В класическите стенни камини 80% от топлината се губи чрез течението, ако не включва никаква система за възстановяване, като движение на въздуха с вентилатори или водни циркулационни помпи. Технологичният напредък предлага възможността за използване на системи с дърва като възобновяем енергиен източник за поддържане на отоплението.

5

селска семейна дуплекс къща в cerdaña всекидневна с камина

Камината в хола на този дом внася топлина в рамката на телевизора в индустриален стил, изработена от желязо и шпилки, изработена от Knowhaus.

6

Желязна камина

Коледно украсена къща всекидневна с желязна камина

Ретро естетичната камина отразява стила на строителство от 30-те години на миналия век на този дом. Визията му е актуализирана с покритие с вид на цимент. На Коледа го украсяват с голяма звезда над мундщука. Диван, бяла маса и бюфет, от Икеа. Възглавници от Zoedt, Benio, Ikea и местни магазини. Берберският килим е реплика, тъй като "с четири деца предпочитам нещо достъпно."

7

Модерен стил

Реформирана наградена къща, всекидневна с камина

В тази къща, в която живее и работи интериорният дизайнер Монтсе Моралес, след много успешна реформа се получи много модерна и преди всичко много удобна стая. Таванна лампа от La Casa de la Lamp. Огледало, от Maisons du Monde. Ниският шкаф е изработен по мярка от Llavavintage.

8

хол в провинциална къща в скандинавски стил

Собствениците на тази къща са планирали къщата си на приземен етаж, който се възползва от светлината и гледките отвън. Във всекидневната те избраха да интегрират всекидневната и трапезарията, без да създават бариери. Свободностоящата камина се интегрира перфектно с декоративния стил на стаята.

9

Класически стил

реновирана къща

Просторната всекидневна на този апартамент в скандинавски стил е разделена на две различни жилищни зони. В този първи се откроява мраморната камина, реставрирана и оградена от XL огледала, които визуално разширяват помещението. Над камината, огледало в позлатен метал, от Kave Home.Растение, от Euroflor.

10

Бохемски стил

бохемски апартамент

Комбинацията от обикновени и раирани тъкани обогатява всекидневната зона на този апартамент, декориран в бохемски стил, със седалки, идеално подредени за чат. Освен това има плюс стил: възстановената камина. Огледало, от Мави Лизан. Камина, от Отранто.

11

С разпределителна стена

едилкамин стенна камина

Това решение на фирма Edilkamin има висока производителност поради своята мощност, но добавя точки по отношение на естетиката. Камината Windo може да се поставя и е прозрачна, за да ви позволи да се насладите на пукането на огъня от фотьойлите на тази дизайнерска стая.

ОЩЕ ИДЕИ: 15 ОЧАРОВАТЕЛНИ ЕСЕННИ КАМИНИ

12

Двойно стъкло и стомана

декоративна камина модел mallorca, от hergom

Камината на дърва Mallorca е от фирмата Hergom, за продажба в Amazon. Включва вътрешна светлина и има двоен стъклопакет, за да издържа на много интензивна топлина. Това е ефектен дизайн, идеален за стаи с много квадратни метри.

13

Революционен дизайн

стъклена камина модел жирофокус, де фокус

Изключителният модел Gyrofucus, проектиран от Dominique Imbert, все още е на мода. Окачената камина на дърва има въртящ се на 360º дизайн и голяма термична чувствителност. Фирмата Focus гарантира, че инсталирането му е много лесно и се предлага в бяло и матово черно.

ОЩЕ ИДЕИ: ДИЗАЙНЕРСКИ КАМИНИ ЗА УСТОЙЧИВА НА МРАЗ ЗИМА

14

Имение

камина във всекидневна с висок таван с атмосфера от la redoute interieurs

Размерите на тази камина са колосални, може да се види, че принадлежи на къща в старо имение поради височината на тавана, лайсните по стените и дървения паркет тип рибена кост. La Redoute Interieurs актуализира атмосферата с кът за сядане в скандинавски стил, с извити дивани в горчица и овална масичка за кафе.

15

Пестете електроенергия с пелети

камина на пелети модел cherie evo, на edilkarim

Камините на пелети осигуряват продължителна и много комфортна топлина, идеална за всекидневната. В допълнение, използването на това екологично гориво означава намаляване на сметката Ви за електроенергия. С модела Cherie Evo, в двуцветна стомана, на EdilKarim, ще контролирате разходите, благодарение на аларма за резерв на пелети. Можете да програмирате печката ежедневно или седмично.

16

Тънка печка

монтиран на стена модел на устата на газова камина, извън фокус

Камината на дърва Boafocus е вдъхновена от рисунката на боа с шапка от детската книга Малкият принц на Антоан дьо Сент Екзюпери. Фирмата Focus представя този модел, работещ с газ и със затворено огнище за стаи с високи тавани, където може да се похвали с тънките му размери.

17

С врата в дома

всекидневна с тухлена камина боядисана в бяло

Камина за вграждане, изцяло варосана, с вградена касета с врата. Проектът за тази всекидневна в стил Ибиса е на интериорния дизайнер Джесика Батай.

Виждали сме го в тази къща: (КРАСИВА) КЪЩА В ХАВЕА С ГЛЕДКА МОРЕ

18

Декоративни

елегантна всекидневна с камина

Декоративна камина с мраморен мундщук. Не е използвана, отменена е, но е запазена като естетически елемент. Тази атмосфера е проектирана от интериорния дизайнер Хайме де Пабло-Ромеро Рохас.

19

Интегриран в шкаф

трапезария с каменни стени и модерна камина

Камина, вградена в нисък железен шкаф, който издържа на топлина. Без бариери, напълно отворен. Тягата на изхода за дим се намира точно отгоре. Намира се между хола и трапезарията, за да се насладите на огъня и в двете среди. Проектът е подписан от архитекта Glória Durán Torrellas.

20

Камина за вграждане

модерна всекидневна с камина

Вградена камина с надвиснала пейка и вградени рафтове от едната страна. Отворен, с тухлен интериор. Архитектът Jaume Coll Fulcará е архитектът на тази зала в две височини.

Тази стая принадлежи на: КЪЩА, СЛЕДАНА С ПЛАНИНАТА

21

В черно

модерна класическа всекидневна с камина

Камина с мундщук от черен мрамор. Елегантен щрих, който разчупва динамиката на тази стая, с интериорен дизайн от студио Atelier HR.

Намерихме тази всекидневна тук: ТЕКУЩ ЕТАЖ И ВЪЗРАЖДАНЕ

22

Пълна газ…

двустранна камина за хола и за спалнята

Двустранна газова камина. Вижда се от дневната и съседната спалня през стъклен фронт.

В тази друга къща ще видите двустранна камина, споделена от всекидневната и трапезарията: 100% СЕЛСКА, НО МИНИМАЛИСТИЧНА И МОДЕРНА КЪЩА

23

Настояща къща

селска къща хол с камина

Камина с модерен и изчистен дизайн, проектирана да споделя много време със семейството и приятелите в тази голяма всекидневна с отворен план, оборудвана с вграден ъглов диван, в бяло и сиво цимент. Архитектът е Кристина Казановас, а Силвия Радемейкърс го е декорирала.

Тази стая принадлежи на… КЪЩА В СРЕДАТА НА ПРОГРАМА

24

Желязна печка

селски хол с желязна печка

Празно и с ретро привкус: желязна печка с тяга за димоотвод. Да се ​​затопли и в същото време да се създаде настроение за всекидневната, това е идеята, постигната от интериорния дизайнер Josep Curanta, със съгласието на декоратора и собственик Tara Flanagan.

Намерихме тази очарователна всекидневна в: КЪЩА С РУСТИКАЛНА ДУША

25

Мраморен амбушюр

хол с камина класически дизайн мраморна уста

Стилната всекидневна винаги има хубава камина. В този случай с мраморен мундщук и XXL огледало за придаване на дълбочина на цялата стая. Съседната стена е напълно използвана, създавайки предна част на библиотеката.

Не пропускайте: ВИДОВЕ КАМИНИ

26

Интегриран в камък

Огнище, Интериорен дизайн, Стая, Стена, Топлина, Интериорен дизайн, Пламък, Газ, Огън, Камина,

Рустикалният стил умножава своя чар с любовта към огъня. Тази камина тип касета, интегрирана в каменна конструкция, е идеална. Интериорният дизайн е на Лола Родригес и Евгения Матеос. Те ви карат да искате да сте там!

Открихме тази камина в: СЕЛСКА КЪЩА ОТ КАМЪК И ДЪРВО

27

Камина

модерен хол с камина тип касета

Традиционен мундщук, класически стил с удобството за регулиране на касета към пространството, така че камината да може да се използва без излизане на дим или жар или пепел.

28

Правоъгълник

всекидневна с голяма камина и кожен диван

Интериорният дизайнер Алисия Санчес Морено от студиото Mill-House планира тази стая, изцяло обърната навън и оборудвана с голяма правоъгълна камина от черно желязо, която е вградена в стена.

Виждали сме тази стая тук: КЪЩА МЕЖДУ СЛЪНЦЕТО И СЯНКАТА

29

Двустранна касета

Интериорен дизайн, Имот, Стая, Етаж, Диван, Всекидневна, Дом, Интериорен дизайн, Холна маса, Основен уред,

Касетна камина, монтирана в мебел по мярка, стил рустик, варосана, с вентилация и долен отвор за поставяне на кошници с дърва. Има две страни и е селската къща Vaquería CantaElGallo, проект на архитекта Алфонсо Монтеагудо.

Виждали сме тази стая в: СЕЛСКА КЪЩА НА ИДИЛИЧНО МЯСТО

30

Класически

Етаж, Имот, Стая, Интериорен дизайн, Стена, Настилка, ВиК инсталация, Вана, Огнище, Дом,

Чиста елегантност в тази стая с този хидравличен под и класическа камина, с богато украсен мундщук в злато и черна решетка. Това е проект на студио Ateliers HR, което реши да включи дизайнерско парче с пластмасовия стол DAW от Eames.

Популярна тема