Растения през зимата: лалета, зюмбюли и съвети за вашите растения

Растения през зимата: лалета, зюмбюли и съвети за вашите растения
Растения през зимата: лалета, зюмбюли и съвети за вашите растения
Anonim

С падането на температурите и недостига на дневна светлина растенията се нуждаят от специални грижи, за да оцелеят през зимата. Особено тези, които произхождат от тропически или топли райони.

Сред типичните за този сезон сортове се открояват известните tulipanes с изправените си и поразителни цветове, които могат да издържат до 21 дни. Обикновено цъфтят три месеца след засаждането. Също така hyacinths се открояват с изящния си парфюм; Те цъфтят през пролетта с красиви цветя и се отглеждат предимно в саксии и сандъчета. Не пропускайте тези 19 факта, които всеки любител на лалетата трябва да знае.

Стайни растения през зимата

Ако искате да държите растенията си на закрито както първия ден, трябва да следвате някои указания и да приложите определени грижи, като започнете с излагане на светлина.

  • Светлина: идеалното за стайните сортове е да са близо до прозорец с източно изложение, така че да получават най-голяма светлина, без да страдат от пряка слънчева светлина.
  • Грижи: Също така е добре да почистите листата, тъй като прахът предизвиква ефекта на параван. Температурата е друга ключова точка за поддръжката на стайни растения; идеалното е да поддържате средна температура от 20º, като внимавате с прекомерното нагряване, защото ги изсушава.
  • Контролирайте температурата: жизненоважно е да ги държите далеч от радиаторите и да избягвате течения, термичният шок им вреди.
  • Поливането на стайни растения варира в зависимост от влажността и температурата; затова е за предпочитане да докоснете почвата преди да добавите вода и да проверите дали е суха.

Луковичните растения, които цъфтят между зимата и пролетта - в зависимост от местния климат - трябва да се засаждат през цялата есен; сега е идеалният момент.

Грижа и поддръжка на тревата

След лятото, с висока честота на косене и много утъпкване, нашата морава се нуждае от възстановително третиране, което започва през есента с отстраняване на всички мъртви или сухи листа, за да позволи на кислорода да навлезе в почвата. Що се отнася до косенето,тревата сега расте по-бавно, така че увеличаваме височината на косене и удължаваме честотата, за да почине. Това е и времето за аериране на моравата, което се състои в направата на дупки на дълбочина 7 или 10 см, за да може кислородът да навлезе в корените. След като работата е свършена, трябва да се приложи тор и да се добави обогатена почва, за да се заменят изгубените хранителни вещества.

Настъпването на студа не е достатъчна причина да се откажете от градината си. Сменете чипа и изберете неразрушими растения, които издържат на слана, дъжд, вятър и минусови температури. Представяме ви ги.

Мисъл

мисли
мисли

Има голяма устойчивост на ниски температури. Цъфтежът му обхваща есенните месеци и е през зимата, когато се оживява. Богатата на хранителни вещества, слънчева почва ще бъде ключова. Открийте тук цялата грижа, която трябва да знаете за мислите.

Иглика

иглика
иглика

Въпреки че игликата е пролетно цвете, нейният цъфтеж започва през зимата, така че можете да започнете да я засаждате и да й се наслаждавате. Открийте тук грижите и характеристиките на игликата, растение, пълно с цветни цветя.

лавандула

лавандула
лавандула

Адаптира се перфектно към всеки под и издържа на дъжд и вятър като малко други. Лавандулова градина? Да, моля!

Открийте тук как да се грижите за лавандула: характеристики, поливане и грижи.

Wallflower

стеноцвет
стеноцвет

Тези растения са много чувствителни към прекомерна влажност, но издържат добре на ниски температури. Погрижете се за дренажа на почвата си и ще ги запазите пълни с живот през зимата. Тук имате всичко за това как да се грижите за стеноцвета: грижи, характеристики и напояване.

Коледна роза

коледна роза
коледна роза

Кумериката или коледната роза е още един от нашите фаворити за зимата. Алпийски по природа, той е в състояние да издържа с лекота на снеговалежи и ниски температури. Не пропускайте тези други 15 типични коледни растения, за да украсите къщата си отвъд коледната звезда.

Мушкато

розово здравец
розово здравец

Това е едно от най-добрите растения за отглеждане през цялата година. Сланата няма да причини много щети и може да помогне за оцветяването на вашата тераса или градина. Независимо от времето, поддържайте субстрата си плодороден и добре дрениран. Научете тук всичко за мушкатото: грижи, как да го засадите и кога да го поливате.

Зюмбюли

зюмбюли
зюмбюли

Това прекрасно растение е идеално за зимно отглеждане. Хиацинтите се възползват от пряко излагане на слънце и добре дренирана почва. Ще видите как расте с необичайна скорост. Колкото по-тъмно, толкова по-бавно. Поставете ги на място, защитено от дъжд. Те обаче издържат без проблеми на ниски температури.

Нарцис

нарцис
нарцис

Това луковично растение внася прекрасна красота в градини или тераси. Погрижете се за местоположението му: по-добре в частична сянка. Поддържайте постоянно, но не прекомерно поливане и осигурете хранителни вещества на почвата. Тук ви казваме как да се грижите за нарциса, растение, което цъфти през пролетта, и как да третирате цветята му, ако ги отрежете.

Получете необходимите инструменти

ръка, пръст, нокът, растение, цвете, листо, адаптация, храст,
ръка, пръст, нокът, растение, цвете, листо, адаптация, храст,

Доказано е, че грижата за растенията релаксира много; насладете се на свободното си време в градината или на терасата и се оборудвайте с правилните инструменти. Като тази игра, която се състои от лопата, ръчно гребло и ножица. От Vigar (€19,50).

Книга за създаване на собствена градина

Градина, ботаника, растение, адаптация, организъм, градинарство, билка, почва, почвено покритие, цвете,
Градина, ботаника, растение, адаптация, организъм, градинарство, билка, почва, почвено покритие, цвете,

Ръководство с всички трикове, за да създадем наша собствена 100% органична градина, да се наслаждаваме на грижите за нея и да получим реколта, с която да се чувстваме много горди. Под надслов Най-добрите идеи за култивиране на вашата градина; нейните автори, Armelle Cottenceau и Rosenn Le Page, ни водят стъпка по стъпка, за да постигнем правилното изрязване. Издава Dome Books (€21,50).

Популярна тема