Характеристики на хидравличния под и неговата декоративна стойност

Характеристики на хидравличния под и неговата декоративна стойност
Характеристики на хидравличния под и неговата декоративна стойност
Anonim

Хидравличните подове отново се превърнаха в тенденция в света на интериорния дизайн. В момента на пазара могат да се намерят различни видове подови настилки, но без съмнение те предлагат ретро и традиционна естетика, която изпълва домовете с цвят и изтънченост. За да ви дадем по-широка представа, ние обясняваме всичко, което трябва да знаете за този тип подови настилки.

Като цяло можем да кажем, че те допринасят положително за пространствата, съживявайки естетиката и оживявайки с цветове и дизайни, които са наистина интересни. Освен това те предлагат по-голяма видимост към земята и привличат вниманието ни. Може да се каже, че са се върнали да живеят втора младост.

Какво е хидравлична плочка?

Когато даваме определение, можем да кажем, че това е декоративна ръчно изработена пигментирана циментова плочка. Хидравличната мозайка се произвежда от пресован цимент с хидравлични преси. Те се характеризират с устойчивост и могат да се използват на закрито и на открито Всъщност те не се поставят само на пода, но могат да се поставят и на стените, например под душа, в банята или по стените на кухнята.

Творчески изкуства, дървен материал, занаяти,
Творчески изкуства, дървен материал, занаяти,

Все още не знаете как трябва да бъде подреден у дома? С тези съвети и идеи за използване на хидравлични плочки ще можете да приложите декоративен ресурс, който основно се класифицира като вечна класика, която променя образа на интериора и обогатява околната среда отдолу. В края на краищата подът също може да участва в декорацията, защо да не му придадем по-голяма известност?

Керамични плочки: основни характеристики

Керамичните плочки се правят с червена или бяла паста и се изпичат. Характеризира се с това, че е устойчив, водоустойчив, лесен за поддръжка, неплъзгащ се… Порест е, така че ще изисква нанасянето на водоустойчив слой, за да предпази повърхността от влага. Следователно е полезно да направите, например, очарователна баня.

От своя страна трябва да се отбележи, че се произвежда с хидравлично покритие. Има безброй дизайни, цветове и форми. Производството му е по-просто, което позволява и намаляване на цената в много случаи. Трябва да се отбележи, че някои работни техники са направили възможно да се предложи донякъде състарен и износен характер Това е, което наричаме винтидж стил, т.е. сякаш е оригиналният под, но с гаранция, че е нов и качествен материал.

столова с хидравличен под
столова с хидравличен под
В момента този тип подови настилки се произвеждат и с винилно покритие (PVC),има дори производители на дърво и ламинат, които предлагат тези мотиви.

Апликация в декорацията

Как могат да се работят хидравлични подове? На първо място, трябва да знаете къде искате да го положите, да знаете дизайна на мотивите и възможните цветове или ако искате да нанесете нови покрития. По този начин се интересувате да знаете как би изглеждало като граница, като покритие върху повърхност, върху определена област или като последователни курсове.

От друга страна, имате възможност да комбинирате две покрития и хидравлични плочки, сякаш е пъзел. С други думи, наличието на красив хидравличен под е различен начин за декориране с керамични плочки. Става много оригинален и ретро ефект!

Кафяво, Подова настилка, Под, Шарка, Светлокафяво, Керемида, Електрично синьо, Бежово, Кожа, Подова настилка от плочки,
Кафяво, Подова настилка, Под, Шарка, Светлокафяво, Керемида, Електрично синьо, Бежово, Кожа, Подова настилка от плочки,

Хидравличните плочки обикновено се представят на парчета 20x20 см, въпреки че в камениновите изделия ще намерите по-големи парчета, в които са комбинирани няколко квадрата.

Декорация във винтидж стил

Изображението, което се извлича от тези мотиви ни връща към миналото. В този смисъл ще откриете арабески, флорални, геометрични, класически, рустик мотиви… Но това не се ограничава само до подовете, какво мислите, ако го обработим и по стените? Перфектно!

Кухните и баните, декорирани с хидравлични плочки, както и другите стаи в къщата, са успешни. Възможностите са множество, по такъв начин, че се постига изтънчен, елегантен, ретро и иновативен вид. По принцип се постига различен и любопитен външен вид.

Освен това, хидравличната имитация на керамични плочки се почиства и поддържа лесно; всъщност дебелината на парчетата е по-малка от тази на оригиналната хидравлична плочка. Във всеки случай те предлагат същата устойчивост и издръжливост във времето. Накратко, сензационен ресурс за обогатяване на образа на интериора и прилагане на различна декорация на пода.

Популярна тема