Грешки, които не трябва да правите, когато декорирате хола си

Грешки, които не трябва да правите, когато декорирате хола си
Грешки, които не трябва да правите, когато декорирате хола си
Anonim

Две нужди се събират в хола: естетика - това е мястото за срещи, когато каним приятелите си - и функционално, тъй като това е мястото за срещи на цялото семейство. Следователно вашият декор трябва да хармонизира дизайна и пространството за съхранение. Първата стъпка е да разгледате всяко обзавеждане: вратите, прозорците и камините са подобрени, като са обрамчени от библиотека, докато по-малко привлекателният радиатор може да се маскира между ниски рафтове.

Анализирайте светлинните точки и преценете дали текущото им местоположение отговаря на оформлението, което планирате.Например: Входът за антена там, където искате да поставите телевизора, или на друга стена ли е? Мястото, където искате да поставите подова лампа или настолен модел, има ли контакт наблизо? Във вашия бъдещ кът за четене има ли няколко допълнителни контакта, за да можете да презаредите мобилния си телефон и таблета си, докато четете, без да отивате в другия край на къщата? Може би по-добре си струва да направите преустройство на електрическата инсталация, отколкото да се откажете от идеалното разпределение. Въпреки че инвестицията е висока, тя включва резервни щепсели; технологията напредва толкова бързо, че скоро ще се появят нови продукти, които, разбира се, ще станат основни! Осветете хола си по най-красивия начин с някоя от тези красиви и функционални настолни лампи.

Когато става въпрос за мебели, анализирайте нуждите, които имате, и наличното пространство. разтегателен диван може да бъде добър вариант, ако често каните роднина, който живее извън града.Ако сте затрупани от конзолни игри със съответните им контролери, може да се интересувате от масичка за кафе, която включва чекмеджета. Или изберете дизайн с два плика, ако искате да имате числата на списание Micasa под ръка, за да разлистите. И ако имате наследено парче, включете го: стаите с истории за разказване имат допълнителен интерес. Не знаете какво да поставите на холната маса, за да изглежда като списание? Вдъхновете се от тези идеи.

Диван с шезлонг

цветна всекидневна с бял диван

Когато става въпрос за модел с размер XL, както в този случай, една възможност е да замените масичката за кафе с три различни размера. Вашето предимство: като ги местите отделно, можете да създадете различни ъгли в хола, без да ставате от мястото си. Диван и фотьойл, тапицирани от Tapiviesa.Маси, от б.д. Мадрид.

Боядисани в бяло рафтове

рафтове в хола

Рафтове. Ако искате да останат незабелязани, боядисайте ги в същия цвят като стената; но ако предпочитате да изпъкнат, покрийте ги в контрастен тон. Имайте предвид, че намирайки се в хола, това, което изложите в тях ще има страхотно декоративно присъствие. От Affari: vespa, фигури за шах; кошници (€65/3) и табуретки.

Етажерка с половин височина

всекидневна с библиотека със средна височина

Когато всекидневната е в центъра на къщата, с врати, водещи към останалите стаи, тя неизбежно се превръща в транзитна зона. Средновисока библиотека с рафтове, обърнати към хола, може визуално да създаде коридор, който подобрява интимността в хола.В този случай 311 Studio проектира L-образна библиотека, която започва зад дивана и разделя пространствата, без да спира преминаването на светлина.

Открити тухли

модерна всекидневна с тухлена стена

В старомодните къщи стените са били тухлени. Премахването на мазилката и оставянето на оригиналния материал видим само на една стена в хола ще добави игра на текстури. Можете да закачите картини или фигури върху него, като тези от Fauna Urbana Design.

Класическо кресло

модерна всекидневна с класически фотьойл

Както подсказва името му, кътът за четене заема само малка площ във всекидневната. Ако искате да му придадете повече декоративно въздействие, изберете мебели от различни стилове.Тази индустриална маса-пиедестал изненадва в компанията на класическото кресло. В PortobelloStreet.es ще намерите подобни дизайни.

Трио от стъклени бутилки

декоративни детайли в хола

Въпреки че размерите й са големи, масата трябва да е чиста, за да не изглежда стаята като магазин, който продава своите артикули. Декорацията може да се ограничи до ниски елементи, но ако включите нещо вертикално - като това деликатно трио стъклени бутилки, свързани с въже - поставете го в ъгъл: играта на обеми ще бъде по-хармонична.

Диван изработен на място

модерна всекидневна с допълнителен комфортен диван

Ключът да не блокирате циркулацията е да прикрепите двата дивана към стените.Тук един от тях е построен на място, с конструкция, която интегрира радиаторите и меките матраци като седалка. Тапициран диван от Хабитат. Маса, от Малката къща. Седалката, която затваря пространството, е от Странна земя.

Фотьойл за двама души

Шезлонг за двама

Този модел е малко по-широк от стандартен стол. С ширина от 110 см, той побира двама едновременни читатели, без да е необходимо да организирате кът за четене с повече от едно място. Ако поставите две помощни масички тип гнездо – моделите, които се съхраняват една под друга – всеки четец ще има собствено нощно шкафче, без да заема два пъти повече място. Фотьойл, 110 x 72 x 96 cm (239 € в Car Möbel).

Салон с емайлирани железни кресла

хол с емайлирани железни фотьойли

Ако искате да разграничите всекидневната зона с фотьойл, но без да губите усещане за дълбочина, потърсете дизайн с облегалка от решетки. Inga е с емайлирана желязна структура. Той е с размери 98 x 98 x 98 cm и е от Hamilton Conte Paris.

Рафт, съставен от модули

ikea модерен хол

Книги, списания, компактдискове… Всекидневната се нуждае от собствено място за съхранение. Модулите позволяват съхранение, но ако редувате и шкафове с врати и рафтове и ги разположите на различна височина, ще добавите динамика към стената. На изображението ниски рафтове Valje, 100 x 30 x 83 cm (99 € всеки); Valje комбинация от бели и сиви шкафове и рафтове с 3 врати (190 €); и диван Norsborg с шезлонг (€649). Всичко от Икеа.

Декоративни картини на стената

постави снимки в хола

Декоративните възможности, които предлагат, са многобройни. Единична широкоформатна картина ще се превърне в абсолютен герой, особено ако стената е боядисана в тон, който контрастира с рамката. Но композиция като тази на изображението, с хоризонтални и вертикални квадрати, също ще превърне голата стена в очарователна зона. Без значение какви са вашите рамки и теми.

Помощни маси

странични маси

Поради размера си, тези маси са идеални за малки стаи. В допълнение, неговите кръгли обвивки улесняват циркулацията на течности; в 59 x 46 cm и 39 x 40,5 cm (249,95 €/комплект на Amazon). От Bloomingville.

Популярна тема