Как да се грижим за вашата коледна елха, за да издържи по-дълго

Съдържание:

Как да се грижим за вашата коледна елха, за да издържи по-дълго
Как да се грижим за вашата коледна елха, за да издържи по-дълго
Anonim
Коледна елха и куче хъски, с много украса

Обичаме да поставяме или засаждаме коледната елха всяка година, но малко се говори за грижата, така че вашият бор да изглежда здрав и красив. Следвайте тези прости и ефективни съвети, за да продължите по-дълго.

Как да изберем правилното коледно дърво?

Изберете добър екземпляр и размера, който отговаря на избраната стая, за да го поставите. Също така изчислете пространството, което ще заемат подаръците на Тримата мъдреци, и научете как да ги поставите и поднесете по красив начин, за да ги поставите под елхата.

Ако инсталирате бора навън, било то градина или тераса, той винаги може да бъде красив, висок и много листен екземпляр. Добър трик? Вижте цвета на иглите, те трябва да са зелени и лъскави, когато дървото има кафява зеленина, по-добре е да я изхвърлите.

Препоръчително е да потърсите ела, разположена в най-сенчестата част на детската градина или градинския магазин, тъй като пряката слънчева светлина не е най-добрият съюзник, така че избягвайте да берете малко дърво, разположено на слънчево място.

Друг много практичен съвет е да отстраните клоните на дървото с ръце, за да видите дали иглите падат. Това не е добър показател за здравето на боровете, защото те трябва да са гъвкави. Можете също така да вземете елхата, колкото можете с тежестта, и да я повдигнете на няколко сантиметра от земята. Пуснете го и ако много игли се отчупят, можете да опитате да потърсите друг екземпляр.

Когато можете, опитайте се да отрежете ствола на бора, за да го почистите и да премахнете засъхналата смола.

Как да се грижим за коледната елха?

Коледна елха в атмосфера на hm

Когато се приберете у дома, потопете елата в кофа с прясна вода. Отрежете ствола с около 3 сантиметра, за да премахнете смолата, образувана по време на пътуването до дома. Поставете здрава опора на ръба на кофата, за да държите коледния бор. Поливайте добре цялото дръвче, от горе до долу, за да не му липсва влага и разбира се, не забравяйте да го поливате често. Знанието как да украсите коледната елха също е от ключово значение.

С течение на дните може да забележите, че смолата се образува отново, това означава, че коледната елха има излишна влага. Поради тази причина ви препоръчваме ежедневно да проверявате нивото на водата в основата на елхата, така че долният край на ствола винаги да е потопен.

Температурата е много важна. За да бъде елхата ви здрава и красива, трябва да се погрижите тя да не се намира до парното, защото то изсушава много бора. Може да се наложи да поставите овлажнител в коридора или хола. Въпреки че е очевидно, напомняме ви, че никога не трябва да поставяте елхата до печки или камини, така ще избегнете инциденти. Малките дръвчета се нуждаят от глезотии и грижи, така необходими за нежните коледни звезди.

Колкото и да обичате тези семейни празници и техните символи, идва момент, когато трябва да махнете коледната елха. Не удължавайте този жест твърде дълго, опитайте се да го направите преди боровите иглички да се оцветят. Когато го махнете, със сигурност някои ще изпаднат, но с добра прахосмукачка ще почистите пода много бързо.

Какво да правя с елхата?

Коледна елха, научете как да се грижите за нея, за да издържи по-дълго

Когато Коледа свърши, имате няколко възможности да използвате отново вашия декоративен бор. Първо, създайте контейнер и направете компост, за да се погрижите за вашите стайни и външни растения с този първокласен естествен материал. Втората идея е да го превърнете в мулч за вашата градина, а третото решение е да рециклирате вашето коледно дърво. Насладете се!

На първо място, трябва да знаете, че добрата грижа за елхата се основава на факта, че тя трябва да бъде добре вкоренена в своя съд или саксия. На много места те ги отглеждат специално за употреба по Коледа, като подрязват корените им без шанс да оцелеят малко повече от месец след култивирането.

Ако случаят с вашия не е такъв, след Коледа можете да го засадите отново на място, подготвено за него. Те се нуждаят от хладна температура за поддържането си и постоянно поливане на всеки два или три дни, в случай че температурите не са прекалено ниски.В разгара на зимата ще можете да изкарате повече дни без поливане. Най-добре е да поливате не само в най-повърхностната част, но с интензивност, така че да достигне до корените и те да могат да залепнат по-лесно, като ги предпазват от изсъхване. Въпреки това избягвайте наводняването на района. Поливайте малко по малко, виждайки как земята абсорбира водата, от която се нуждае.

Можете да добавите органоминерален тор веднъж на всеки 15 дни, за да го поддържате подхранен. За постигане на по-голяма плътност на растежа му е препоръчително да се извърши резитба. Освен това ще помогнете да избегнете гъбични и бактериални вредители. Ако искате да го размножите, използвайте техниката на резници, присадки или семена.

Популярна тема