Трикове за почистване на сребро от съдове, прибори и бижута

Трикове за почистване на сребро от съдове, прибори и бижута
Трикове за почистване на сребро от съдове, прибори и бижута
Anonim

Минаха датите, в които нашите сребърни прибори са на пълен работен ден, време е да помислите за вашето благополучие. И то е, че ако искаме да изглежда също толкова красиво на следващата семейна вечеря, трябва да се отнасяме към него внимателно, внимателно и деликатно. Тези прости трикове ще ви помогнат.

как да почиствате прибори и сребърни прибори у дома
как да почиствате прибори и сребърни прибори у дома

Видеото стъпка по стъпка е много ясно. Ще ви трябва само чиста кърпа, вода и специфичен продукт, за да полирате среброто. Навлажнете чистата кърпа и сложете няколко капки лак, винаги почиствайте среброто със странични движения, отгоре надолу и от едната страна на другата, и никога не търкайте на кръгове, за да избегнете драскотини по метала. Изплакнете със студена вода и полирайте със суха кърпа. Виждали ли сте как блести среброто?

Ред е на вашите прибори за хранене. Придайте блясък на вашите вилици, лъжици и ножове с този лесен трик за почистване. В купа с топла вода изсипете няколко капки течен перилен препарат, насапунисайте всяко парче с кърпа, потопете го в студена вода и го подсушете.

Как да почистите сребърна верижка

Бижутата са склонни да се замърсяват, някои дори почерняват. Ние ви учим в този видео урок с най-добрите съвети, за да направите вашата сребърна, златна и стоманена верижка да блести, но също и пръстени с камъни и обеци или перлени огърлици.

  1. Изсветлете с течен препарат. Това е същият метод, който сме виждали при почистване на сребърни съдове и прибори. Смесете няколко капки сапун с топла газирана вода и намокрете кърпа. Разтрийте среброто, докато мръсотията се отстрани, изплакнете със студена вода и подсушете с чиста кърпа.
  2. Почистете със сода за хляб. Смесете три части сода за хляб с една част вода. Навлажнете мека кърпа без мъх и избършете метала с кръгови движения. Измийте бижуто със студена вода и подсушете добре.
  3. Потопени в сапунена вода. Разтворете няколко капки препарат в топла вода, поставете бижутата в цедка и ги оставете да се накиснат в сместа за пет минути. След това с чиста четка за зъби изтъркайте повърхността на пръстените и верижките, изплакнете я със студена вода и я подсушете.
  4. Почистете перлената огърлица. В купа изсипете няколко капки шампоан в топла вода. Потопете четка за зъби и внимателно почистете перлите, след това ги избършете със суха кърпа и поставете огърлицата върху равна повърхност, за да изсъхне.

Съвети за грижа за среброто

Избягвайте вашите сребърни съдове или прибори да влизат в контакт с храни с високо киселинно съдържание, като оцет, лимон или сосове, които включват тези съставки, защото те могат да причинят петна.

Също така се препоръчва, когато почиствате сребърни предмети у дома, да използвате мек сапун, за да ги миете на ръка и ако ги поставяте в съдомиялната машина, опитайте се да не ги поставяте в една кошница с други прибори, тъй като триенето причинява непоправими драскотини. За да избегнете следи от пръсти след изсъхване, търкайте предметите с кърпа, навлажнена с течен вазелин.

Използването малко (или никакво) на този прибор за хранене може да причини естествени химични реакции и петна от корозия. За да предотвратите загубата на първоначалния си блясък, използвайте продукти за почистване на метал от време на време.

Среброто трябва да се грижи внимателно. Опитайте се да поставите всяко парче отделно от другото, препоръчваме ви да поставите плат или хартия, така ще избегнете корозия с времето. Друг съвет за грижа за сребърни и златни предмети е да ги предпазвате от влажни зони, варът често е твърде твърд за тези ценни предмети.

Популярна тема