Как да плащате по-малко сметката си за ток

Как да плащате по-малко сметката си за ток
Как да плащате по-малко сметката си за ток
Anonim

Най-евтината енергия е тази, която не се консумира. Нещо очевидно, но ден след ден се забравя. Ако го имахме предвид, със сигурност сумата на сметките за ток и вода щяха да бъдат намалени. Отговорното и ефективноизползване на тези ограничени ресурси се отплаща. Но за да оцените значителните спестявания, в допълнение към коригирането на разточителните навици, е необходимо също така да оборудвате къщата с ефективни материали и инсталации. Има много по-икономични строителни елементи, но основните се отнасят до жилищната обвивка, с ефективна изолация на фасади, стени, тавани, подове и прозорци.

Става въпрос за ограничаване на търсенето на енергия, , така че да има топлинен комфорт вътре и включването на отоплението или климатика възможно най-малко. И да инсталираме ефективна техника, която макар и използвана, да работи по-добре. Има и нови разпоредби, които влияят върху фактурите и трябва да се знаят. Новата почасова ставка за електроенергия,, която установява цена, която варира през деня в зависимост от цената на енергията. Сметката на потребителя ще варира в зависимост от времето на консумация.

Освен наредбите, има навици, с които спестявате, като използването на еко програмите на домакинските уреди; изключете тези, които остават в покой или в режим на готовност, включително компютри, телевизори, декодери и конзоли; използвайте регулатори на интензитета, за да увеличите или намалите светлинния лъч в зависимост от момента, и детектори за движение, за да автоматизирате включването и изключването в коридори, стълбища и помещения с малка употреба, като складове, мазета и гаражи.

По-хладна къща без вдигане на сметката

  • Облечете летния си дом. Отстранете текстила, който излъчва топлина. Премахнете вълнените килими и поставете килими от естествени влакна; изберете памучни или копринени чаршафи и изберете леки аксесоари, така че слънчевата радиация да не се концентрира върху тях.
  • Контролирайте температурата на закрито. Проветрявайте рано и късно през деня, за да вкарате чист въздух. Създайте въздушни течения и поставете тънки завеси, които позволяват преминаването на свежест. Спуснете щорите в най-горещите часове и разгънете сенниците, ще намалите температурата в дома с около 8º C.
  • Рационално използване на климатика. Изберете ефективно устройство и го инсталирайте възможно най-далече от пряка слънчева светлина. Поддържайте филтрите чисти и задайте температура между 24 и 26 градуса; с всеки градус, който намалите, ще консумирате 8% повече.
  • Източници на топлина. Намалете използването на всички устройства, които отделят топлина. Гответе най-важното във фурната и изключете уредите от контакта, защото те нагряват околната среда.

1

Стъклена преграда

Интериорен дизайн, под, интериорен дизайн, саксия, лека закуска, стайно растение, дневна светлина, готвене,

Включването на светлините по всяко време включва по-висока консумация на енергия и последващите разходи! За да го намалите, прегледайте рутината си у дома и изчислете за колко часа ги включвате… Прекарвате ли много време в кухнята? Решението, ако е в съседство с хола и има малко светлина, е да смените преградата за стъкло. Ремонт на къща от Vuong Interiorismo.

2

Тигани на пара и индукционни котлони

Стая, Кухня, Сервиране, Плот, Съдове, Конус, Сив, Основен уред, Аксесоар за кухненски уреди, Купа,

Много уреди включват еко програми, но това не е достатъчно: трябва да ги изберете. И също така, променете някои навици, за да плащате по-малко. Измийте прането със студена вода; сушете дрехите на слънце и по-малко в сушилнята; гответе в тенджера под налягане и многоетажни уреди за пара и покривайте контейнерите, докато готвите; не използвайте фурната за размразяване и не я отваряйте, ако не е необходимо. А ако трябва да смените керамичния котлон, изберете индукционен.

&128073;&127995; КОЙ ПЛОТ Е ПОДХОДЯЩИЯТ ЗА ВАС: ГАЗОВ, СТЪКЛЕН ИЛИ ИНДУКЦИОНЕН?

3

Изолационни материали

Интериорен дизайн, Стая, Под, Дърво, Маса, Мебели, Таван, Линия, Стена, Интериорен дизайн,

Оптимална изолация. Има значение при фасадите, покривите и подовете на всички видове жилища, но още повече в мезонетите и хижите. Ако вашият плик, вашата кожа е добре изолиран, имате нужда от по-малко отопление и климатизация и ще спестявате през цялата година. Потърсете информация за изолационни материали на уебсайтовете на Supafil (Knauf), Isover и Rockwool.

4

Енергоспестяващи уреди

Стая, Интериорен дизайн, Дърво, Под, Стъкло, Подова настилка, Плот, Таван, Интериорен дизайн, Кухненски уред,

Уредите са отговорни за повече от 50% от потреблението на електрическа енергия в домовете.Който харчи най-много: хладилникът, включен 24 часа в денонощието; и сред тях най-спестяващи са тези с енергиен етикет A+++. Придобиването на ефективни модели е спестяване на енергия. В тази кухня: хладилник, на Liebherr; микровълнова и фурна от Bosch и аспиратор от Pando.

5

Топлоизолационно стъкло

Венчелистче, Стъкло, Интериорен дизайн, Рязани цветя, Осветление, Дневна светлина, Интериорен дизайн, Изкуствено цвете, Обработка на прозорци, Покриване на прозорци,

Пропускането на топлина и студ през прозорците също повишава разходите. В строителството е широко разпространен стъклопакетът с въздушна камера; но за по-голяма акустична топлоизолация и по-малко разходи открийте нискоемисионно стъкло или подсилена топлоизолация (ATR) на страницата www.climalit.es

6

Слънчево контролно стъкло

Интериорен дизайн, Стая, Мебели, Маса, Стъкло, Под, Дом, Интериорен дизайн, Холна маса, Диван,

Ориентацията на вече построена къща не може да бъде променена, но е възможно да се направят подобрения, които ограничават потреблението на енергия. Например с надвеси, сенници и щори се избягва прекомерното слънце, но също и със соларно контролно стъкло. В тази стая прозорците са на Finstral. Реформа, от Mill-House.

7

Газова камина

Интериорен дизайн, стая, рафт, рафтове, под, мебели, таван, маса, интериорен дизайн, дом,

Климатът варира много от една географска област до друга и следователно правилната отоплителна система за един може да не е за друг.Радиатори, печки, термопомпи, камини, подово отопление… Смяната на системата е инвестиция, която може да се амортизира. При камините например има голямо разнообразие от мощности и горива… Освен дърва за огрев могат да се използват газ, биомаса и биоетанол. В тази стая камината от A Fuego Chimeneas е газова.

8

Термостатични вентили

Стая, Стена, Интериорен дизайн, Под, Обзавеждане, Сиво, Рафтове, Домашна врата, Врата, Кокелико,

Използвате ли всички стаи в къщата еднакво? Затворете вратата на тези, които не използвате и не ги нагрявайте.В допълнение, той анализира рутинните процедури и действителните часове на заетост на помещението и инсталира програмируеми термостати. При отопление с водни радиатори, дори и системата да е централизирана, могат да се използват термостатични вентили, които монтирани във всеки радиатор позволяват регулиране и контрол на околната температура на помещението.

9

Плъзгащи се врати

Етаж, Стая, Интериорен дизайн, Подови настилки, Маса, Мебели, Саксия, Таван, Дървен под, Интериорен дизайн,

Да знаете какви ресурси използват декораторите и архитектите също може да помогне за намаляване на разходите. Големите плъзгащи се врати, които действат като подвижни стени, позволяват на естествената светлина да тече без бариери. Монтаж на вратите от El Corte Inglés.Интериорен дизайнер, Pili Molina.

10

LED лампа

Метал, газ, кокеликот, месинг, компонент на веригата, стомана, сребро, бронз,

Спестете чрез замяна на конвенционалното осветление

с LED и с контрол на консумацията на енергия. С

лампата Segredo от Lamparasdecarton.com може да се използва със светодиоди (€350, €90).

11

Измерител на консумация на светлина

Продукт, Електронно устройство, Бяло, Технология, Линия, Устройство за показване, Паралелно, Електроника, Машина, Кръг,

Уредът за измерване на Chacon показва цената в евро въз основа на kW/h потребление и цената на kW/h (16,90 € в Leroy Merlin).

12

Кран с ограничител на температурата

Течност, Течност, Стъкло, Водопроводна инсталация, Пържена храна, Кран, Рамка за картина, Мивка, Осветително тяло, Рецепта,

Не всички кранове са еднакви; някои консумират по-малко вода, било то топла или студена. Този на изображението, модел Essence, на фирма Grohe, с фиксирана или подвижна душ глава, има патрон с ограничител на температурата и потока.

13

Бърз пот

Малък уред, Домакински уред, Сив, Аксесоар за кухненски уред, Цилиндър, Входно устройство, Машина, Кухненски уред, Сребро, Пластмаса,

Ако готвите за по-малко време, спестявате. Перфектна тенджера под налягане от WMF (€172/2,5 л).

14

Цифрови електрически радиатори

Офис оборудване, Електронно устройство, Технология, Компютърен аксесоар, Хардуер за персонален компютър, Паралелен, Компютърен хардуер, Компютър, Машина, Периферия,

Програмируеми цифрови електрически радиатори с ниска консумация. Моделите Delta на фирма Rointe могат да се управляват от таблет и смартфон.

15

Система за управление на светлината

Електронно устройство, бяло, линия, технология, кръг, сиво, паралел, правоъгълник, Mp3 плейър, черно-бяло,

Модулна система на Simon's Sense за управление на осветлението и климата, наред с други функции на къщата.

16

Аератор за намаляване на потока

Продукт, Аудио оборудване, Обектив, Шрифт, Лого, Технология, Метал, Кръг, Сценично оборудване, Озвучителна система,

Аераторът намалява водния поток между 40% и 60% в сравнение с кран без него. Това е от Leroy Merlin (€16,90).

17

Кранове с дръжка с двойна позиция

Стая, прозорец, водопроводна инсталация, стена, керамика, интериорен дизайн, порцелан, кран, мивка, плочки,

Крановете, които имат дръжка с двойна позиция, включват ограничител за отваряне в средата на хода, който пропуска само 50% от водния поток. Ако се приложи налягане към този ограничител, кранът продължава да се отваря и позволява 100% от водата да премине през него; много полезна опция за спестяване, още повече, че децата са у дома. А ако сте с централно отваряне на студено, спестявате така: водата излиза студена, а не хладка, следователно бойлера не се включва и спестявате. В тази баня смесителите и мивките са от Roca.

18

Тоалетна с двойно промиване

Син, ВиК инсталация, Стая, Архитектура, Интериорен дизайн, Етаж, Имот, Стена, Лилаво, Плочки,

Колко пъти на ден използвате тоалетна? Поставете някакъв механизъм за пестене на вода. Научете за: 1) двойно изтегляне; 2) бутон с прекъсване на разряда; 3) регулируеми кранове за пълнене, y

4) противотежести на резервоар. В Leroy Merlin ги има на добра цена. Някои навици също трябва да бъдат коригирани: тоалетната никога не трябва да се използва като кошче за отпадъци; поставете един в банята и си спестете този секрет. Изхвърлянето на отпадъци също замърсява и затруднява работата на пречиствателните станции. Санитарен фаянс от Roca.

19

Термостатичен душ

Продукт, линия, метал, сребро, стомана, баланс, аксесоар за домакински уреди, никел, алуминий,

С термостатичните душове спестявате. Тъй като те регулират температурата и потока, те ги регулират за секунди и не се губи вода за постигане на желаната температура. Модел Bora Bora, от Bauhaus (€189).

Популярна тема