От тераса до зона за работа и учене

От тераса до зона за работа и учене
От тераса до зона за работа и учене
Anonim

Ако искате да спечелите метри и имате малка тераса, която не използвате, добро решение е да я затворите и да я включите в къщата като работна или учебна зона. Можете да създадете кът за игра, зона за четене, съблекалня… това, което ви казваме в тази статия относно заграждението, може да се приложи независимо от предназначението, което искате да дадете на пространството.

В този случай, в този проект, изпълнен от екипа на Roma&Ro, собственикът на къщата имаше тераса между две стаи. Беше затворено и беше създадена зона за учене,свързана със спалните, но отделена, така че да може да бъде напълно изолирана, ако някой работи, а някой друг използва спалнята.

Мебели, Стая, Бяло, Интериорен дизайн, Имот, Продукт, Етаж, Къща, Сграда, Стена,

Относно заграждението. Важно е да изберете качествено такова, което изолира помещението от шум и температура. Изберете подходящо акустично и термично заграждение. С прекъсване на термомост (за да не достига външната температура до вътрешното лице на стъклопакета) или/и стъклопакет, ако е необходимо, в зависимост от местоположението. Трябва също така да имате предвид, че кутиите могат да бъдат направени от алуминий или PVC в различни покрития.

Отворът на крилата е важен в зависимост от разпределението на мебелите, които избирате: люлеещо се крило (което отнема повече вътрешно пространство) или плъзгащо се (те винаги изолират по-малко). Ако изберете люлка, опцията за накланяне и завъртане ви позволява да проветрявате, без да се налага да освобождавате пространството пред прозореца.

За да получите уединение или за температура или светлина, помислете за поставяне на щори на прозореца.

При тераса със светъл покрив, тавански тип или без горни етажи изберете непрозрачен затворен покрив или остъклен. Във всеки случай трябва да знаете, че този тип заграждения увеличават тежестта на конструкцията, така че трябва да поискате разрешение и да се консултирате с професионалисти, които гарантират качеството и безопасността на работата.

В този случай, тераса, превърната в зона за учене,ви съветваме да изберете стени с матова облицовка, което избягва отблясъците, които са толкова неудобни за работа.

Рафт, Мебели, Продукт, Стая, Рафтове, Интериорен дизайн, Жълто, Бюро, Маса, Етаж,

Поставете екрана на компютъра в прозореца (когато е възможно), за да работите по-удобно, без да натоварвате очите си.

Трябва да имате обща точка на светлина. Също точен, на масата. Поставете го отдясно, ако сте левичар, и отляво, ако сте десничар. Освен това, когато се стъмни, една точка светлина може да бъде интензивна за окото, така че се препоръчва да има друга точка на пода или на друга маса, мека среда.

Проект за реформа: Рим и Румъния.

Популярна тема