Баня: вани, кранове и аксесоари

Баня: вани, кранове и аксесоари
Баня: вани, кранове и аксесоари
Anonim

Банята е една от стаите в къщата, която най-добре представя нашата личност. В него се опитваме да покажем, с финес и елегантност, нашата страст към декорацията. Целта е внимателно да разработим дефиниран и изискан стил. Ето защо искаме да ви покажем някои аксесоари за хубава баня.

Това пространство предлага множество възможности, дори ако имате малка баня. Целта е да изработим естетиката по наш вкус. Можем да включим всички ресурси, които смятаме за подходящи, за да дефинираме стил и да се опитаме да покажем изискана грижа във всеки ъгъл. По принцип струва си да се погрижим за имиджа и да се гордеем с нашата баня, не мислите ли?

Вани

От една страна е необходимо да се грижим за ваните. Те са основната ос на банята и те ще бъдат динамичен елемент, който фундаментално определя стила, който искаме да приложим. По този начин, ако имате късмета да имате достатъчно голяма баня, за да поставите вана, заложете на свободните и много романтични винтидж стил.

От друга страна, има ваните с модерни линии. Те се считат за великите герои на банята и помагат за оборудването на цялото пространство. В този смисъл се постига съвременен външен вид, за да се постигне дори женствена и изискана баня. Освен това има някои с вградени кранове или адаптивни към пространството.

Аксесоари за оборудване на баня

Ако искате да заложите на аксесоари и допълнения, които предлагат по-внимателен и интересен образ, имаме възможност да декорираме стени с огледала, портманта и стенни рафтове. От друга страна, можем да прибегнем и до рафтове, които лежат на земята и се издигат на височина, за да подредим растения, кърпи, сапуни и т.н.

По същия начин трябва да имаме предвид, че за поддържане на ред е важно да имаме някои допълнения, които служат като опорна повърхност. Те могат да бъдат поставени до крановете или, например, опорен рафт, който се простира от едната до другата страна на ваната и служи като опорна точка.

Всеки ресурс, който включваме, може да бъде полезен за постигане на функционалност и гарантиране на декорация, отразяваща нашето внимание към малките детайли. Това е начин да бъдем оригинални и да обзаведем банята на възможно най-добрия начин. Не пропускайте идеите, които предлагаме по-долу! Те са много хубави аксесоари за постигане на безупречна баня: вани, кранове, шкафове, рафтове и др.

Сред природата

Зелено, Стая, Вана, Стена, Интериорен дизайн, Аква, Интериорен дизайн, Тюркоаз, Къпане, ВиК инсталация,
Зелено, Стая, Вана, Стена, Интериорен дизайн, Аква, Интериорен дизайн, Тюркоаз, Къпане, ВиК инсталация,

Ако обичате да се наслаждавате на релаксираща вана и да имате минути за себе си, потопени във вана с мехурчета, ще спечелите в укриване, ако се обградите с растителност. Поставете растения около вашата вана и се почувствайте сред природата. Рафтове, саксии и растения, за продажба в Ikea.

Перфектната двойка

просторна баня със свободно стояща вана
просторна баня със свободно стояща вана

Свободностояща вана и стоящи кранове, колко оригинално! Перфектната двойка. Ако се спрете на този вариант, не е необходимо да "затваряте" ваната до стената, за да имате стенен смесител. Правостоящите са идеалното допълнение. Бар, който се издига от пода и гледа към ваната. Серията Cape Cod на Duravit е резултат от сътрудничеството между фирмата и Philippe Starck.

Защитен от деца кран

термостатични кранове за вана и душ
термостатични кранове за вана и душ

Ако смените конвенционалния си смесител с термостат, ще можете да регулирате температурата на водата ултра бързо (и ще спестите). Освен това температурата на водата се поддържа постоянна; всъщност повърхността на крана не се нагрява, така че ще избегнете изгаряния.

Нуждаете се от още причини? Термостатичните кранове, от фирмата Grohe, регулират температурата за секунди и включват предпазно спиране при 38ºC. Вземете един и се насладете на ваната!

Кърпи и постелки

модерна синя и бяла баня със свободностояща вана
модерна синя и бяла баня със свободностояща вана

Кърпите и постелките трябва да са под ръка, близо до ваната. Подредени на рафт, в кошница, подпряни на ръба на ваната или върху закачалки за кърпи на стената.

Текстил, за продажба в Primark Home.

Настъпване на дърво при излизане от банята

модерна баня с черна вана с крачета
модерна баня с черна вана с крачета

До ваната, някои дървени плочки изглеждат страхотно, така че не се притеснявате от намокряне на пода, когато излизате от банята; Дори избягвате възможни инциденти. Дървото също ще предпази крака ви от контакт със студената земя.

Аксесоари и рафтове от Ikea.

Всичко пред очите

шкаф икеа в банята
шкаф икеа в банята

За да подредите кърпите, сапуните и другите продукти, които ще използвате по време на баня, е много добре да имате отделен шкаф под ръка.

Мебели, за продажба в Ikea.

С опорна повърхност

модерна свободностояща вана със свободностоящ кран
модерна свободностояща вана със свободностоящ кран

Минималистичните вани все повече намаляват дебелината на стените си. Тази лекота кара ръбовете да изчезнат като опорна повърхност. Добро решение е да поставите малка нощна масичка наблизо или корита, които пасват, като този модел вана от Rexa.

На земята

модерна баня с черен под
модерна баня с черен под

За да обновите банята, без да мислите за основен ремонт, можете да инсталирате свободностояща вана и да поставите винилови плочки. Функционалност и ефективност дори и в малка баня.

На снимката модел Gerflor от новата актуализирана серия Creation. Изключително устойчив и в повече от 80 покрития.

Поддръжка

тава за вана
тава за вана

Ако нямате място до ваната, добър вариант може да бъде поставянето на тава, която лежи на ръба. Идеална е за подреждане на баня.

Аксесоари, от фирмата Affari.

Добре облечена стена

сива баня с дървени стени
сива баня с дървени стени

Тази стена е перфектно декорирана, с аксесоари, които също са практични, когато излизате от банята. Огледало, поддържащ рафт, няколко куки за хавлии и близкия радиатор за отопление на банята.

Текстилни аксесоари и декорация и огледало, от Лора Ашли.

Вана с вграден кран

модерна свободностояща вана с вграден кран
модерна свободностояща вана с вграден кран

Има вани, които включват кран в същото тяло на парчето. Така че не е нужно да се притеснявате за монтирането му на стената. Разбира се, консултирайте се с професионалист, който да ви насочи за местоположението на гнездата.

Снимка, от Ascer, серия Studio, от Adex.

Популярна тема