Най-добрите лесни и здравословни рецепти за булгур

Съдържание:

Най-добрите лесни и здравословни рецепти за булгур
Най-добрите лесни и здравословни рецепти за булгур
Anonim

Булгурът е зърнена култура, произведена от пшеница или лимец. Това е една от най-консумираните зърнени култури в Близкия изток, Африка и един от героите във вегетарианската диета. Освен това начинът му на приготвяне, лесен и бърз, го прави още по-специален. Има наистина добри хранителни свойства и ползи, така че си струва (и много) всичко, което може да направи за вас.

Булгурът е продукт, получен в резултат на процес, на който са подложени пшеничните зърна.

За да се направи булгур,пшеничните зърна се задушават, сушат се за няколко дни и след това се начукват и пресяват. По този начин се премахват триците и остава продукт под формата на различни по големина зърна.

ХРАНИТЕЛНИ СВОЙСТВА НА БУЛГУРА

  • Булгурът е богат на качествени въглехидрати и също е с ниско съдържание на мазнини,което го прави високоенергийна храна.
  • Богат е на калций, витамин А, желязо, магнезий, цинк и калий.
  • Има антиоксидантни свойства и е полезен за имунната система.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА БУЛГУР

  • Как да го приготвите? Направете голям дебют, като го направите по ориенталски начин. Когато зърната булгур изсъхнат след варенето, ги сложете на скара. Раздробяват се и придобиват прекрасна текстура, за да се комбинират със зеленчуци и подправки, за да станат още по-апетитни.
  • Какво осигурява? Лесно храносмилане, с ниско съдържание на мазнини, полезно за контролиране на холестерола… Това е зърнена култура, богата на нишесте и въглехидрати с висока биологична стойност, така че също е идеален за спортисти.
  • А в салатите? Обърнете внимание: заедно с богат микс от сирене фета, маслини и домати, ще изсмучете пръстите си!

Обърнете внимание на тези рецепти и ястия, които можете да приготвите с булгур:

РЕЦЕПТИ С БУЛГУР

За да сготвите булгур у дома, трябва да го сготвите като ориз, например. В тенджера трябва да сложите двойно количество вода, което ще използвате за булгур. Времето за готвене варира от 7 минути до 25 минути, в зависимост от големината на зърната. Ако са по-дебели, трябва да ги оставите да се варят малко по-дълго.

Оставяме ви няколко рецепти, за да започнете да опитвате тази питателна зърнена култура у дома. Насладете се на ястия с булгур.

1 БУЛГУР САЛАТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

сандвич пастърма със зеленчуков крудитес

Вижте как да направите една различна салата с една от най-пълноценните зърнени култури булгур. Много пълна и много цветна салата, идеална за лятото.

2 САЛАТА С БУЛГУР И АВОКАДО

салата от булгур и авокадо

Научете как да направите тази салата с авокадо булгур тук. Две суперхрани, обединени в едно свежо и здравословно ястие.

3 БУРГЕРИ С АГНЕШКО И БУЛГУР

бургери с агнешко и булгур

Открийте как се правят тези бургери с агнешко и булгур. Това ще бъде вашият нов любим бургер за добра филмова вечер у дома.

4 ПЪЛНЕНИ ЛУК С БУЛГУР И СТАФИДИ

булгур и стафиди пълнен лук

Вижте в този линк как се приготвят тези лукчета, пълнени с булгур. Ако обичате плънката, запишете се за тази, след което решете дали пълните лук, домати, чушки, патладжани…

5 ПЕЧЕНИ ДОМАТА ПЪЛНЕНИ С ПИЛЕ И БУЛГУР

запечени домати пълнени с пиле и булгур

Тук има линк, за да научите как да направите тези домати, пълнени с пиле и булгур. страхотна рецепта за всяка диета или режим.

Насладете се на тази страхотна зърнена закуска сега и опитайте нови рецепти в седмичното си меню.

Популярна тема