Как да се грижим за камбанката: характеристики, поливане, грижи

Как да се грижим за камбанката: характеристики, поливане, грижи
Как да се грижим за камбанката: характеристики, поливане, грижи
Anonim

Звънецът или звънецът, , роден в Карпатите, започва да пониква през пролетта, което го прави идеален за декориране на интериора на къщата, когато зимата все още дава последните си удари. Това е ниско растение и цветята му са с форма на камбанка. Можете да ги намерите в нюанси на лилаво, бяло или синьо и ако му дадете място, като го пресадите в по-голяма саксия, вие ще се изненадам колко много може да се разшири. Синята камбанка е бързорастящо растение, но можете да я отглеждате навън в градината или като стайно растение в саксия. Просто трябва да вземете предвид поредица от грижи.

Звънчето расте до 3 м височина за една година, което го прави идеален за поставяне на пергола. Ще видите как се изкачва и изпълва цялата повърхност с цветя.

звънчета
Периодът на цъфтеж на камбанките продължава от пролетните месеци до дълбока есен.

Грижа за Treebell

Не се нуждае от експертна грижа. Това е едно от декоративните растения, които изискват по-малко поддръжка, така че продължете и напълнете градината си с цвят с камбанки. Те също са красиви в кашпи или саксии за вашата тераса и дори на закрито в саксии.

  • СВЕТЛИНА. Отговаря най-добре на зони между слънце и сянка. И трябва да са добре защитени от вятъра, тъй като деликатността на цветята им не издържа на течение.
  • НАПОЯВАНЕ. Поддържайте почвата леко влажна и добре дренирана. Предотвратява намокрянето на почвата, което би увредило корените й.
  • ТЕМПЕРАТУРА. Пазете го от замръзване, то не понася температури доста под 5 ºC, но прекарването на зимата между 7 и 10 ºC ще го накара да цъфти повече, когато дойде пролетта. През лятото, ако температурата надвишава 20 ºC, опитайте да навлажнете листата му с водна струя.
  • ТОР. Тъй като е устойчиво и рустикално растение, торът не е от съществено значение, но ако ще го наторявате, правете го само в месеците на цъфтеж, между пролетта и есента. Плащайте веднъж месечно.
камбанки в саксии

Тъй като камбанката е бързо растящо растение, ако я имате в саксия, трябва да я пресаждате всяка година, за да има повече място за корените й. И ако го имате вътре в къщата, избягвайте да го поставяте близо до радиатори, не трябва да е близо до източник на топлина.

Друга характеристика на камбанката е, че поради големия брой цветя и поразителните им цветове, те са идеални растения за привличане на пчели, които също, поради опрашващия ефект на тези и други насекоми, ще им помогнат да цъфти още повече.

снимка

DECOALIVE

16, €50

Популярна тема