Реновиран апартамент с мансардно усещане в Барселона

Реновиран апартамент с мансардно усещане в Барселона
Реновиран апартамент с мансардно усещане в Барселона
Anonim

В квартал Born в Барселона, пълен с живот, с кафенета, ресторанти и готини магазини, ще намерите този апартамент, 78 м2,, собственост на френска двойка, която има става негова втора резиденция. Те го откриват при едно от бягствата си в Барселона и харесват местоположението му, на малък площад, заобиколен от тесни пешеходни улички. Решиха да го реновират, защото искаха да се почувстват там наистина като у дома си и знаеха, че за целта е необходимо да се промени разпределението му, да се подновят покритията и инсталациите… Накратко, да се актуализира.За целта те повериха проекта на студиото за архитектура и интериорен дизайн Egue y Seta, създадено от Даниел Перес и Фелипе Араухо.

След като работата приключи, резултатът е модерна и функционална къща в нейното оформление и съоръжения, но с таванско усещане и селски и ретро мазки с четка. Идеално! Отправната точка беше да се установи разделянето на къщата на две зони: ден и нощ и разрушаването на някои прегради. На главната фасада е проектирана отворена стая, с три тераси към улицата, която включва всекидневна, трапезария и кухня. И към вътрешния двор, две спални и две бани. С дефинираната организация на пространството, дойде ред на интериорния дизайн. Беше правилно да оставим една от стените с изложената тухла, защото с оригиналния сводест таван на къщата и новите прозорци от мелис бор, апартаментът има очарователен лофт образ.

Кухнята, отворена към всекидневната, подобрява този вид, като добавя цвят и динамика към стената си, с комбинация от хидравлични мотиви, и към пода, с удивителен колаж от шестоъгълна керамика, който в съчетанието си с дъбовата настилка представлява красив преход.Ретро атмосферата е пресъздадена и в главната спалня със стена с циментов ефект, ретро тапети и мебели от средата на века. В хармония банята, с дъбов шкаф за умивалник и отново максимален визуален интерес към покритията; в този случай тъмна каменина, пълна с нюанси, която симулира дърво.

Шеззлонги и маси за гнездене

апартамент в стил лофт в барселона

В декорацията са използвани вечни елементи и изчистена тапицерия, които имат своя динамичен, цветен и витален контрапункт в аксесоарите и вълнения килим с геометрична шарка. Шезлонг, диван, библиотека и маси за гнездо, от Habitat. Възглавници, одеяла и килим от Nordicthink. Лампа, от Gubi, в DomésticoShop.

Боядисана в бяло всекидневна

апартамент в стил лофт в барселона

Пълна реформа. Отворената и светла всекидневна-трапезария е натрупала метри след събаряне на някои прегради. Сводестият таван, оригинален, придава таванско излъчване на интериора и боядисан в бяло, той също е ключов за разпространение на светлината.

Мебели, от Habitat, в светло дърво

апартамент в стил лофт в барселона

Апартаментът е изцяло реновиран, за да се даде повече пространство на стаите и да се обнови естетиката му. Запазва сводестия си таван, но боядисан в бяло, а старият под е заменен с топло дюшеме с широки дъбови летви. Реформа, извършена от архитектурното студио Egue y Seta. Мебели от Habitat, светло дърво. Фотьойл, от Ikea и одеяло от Materia. Пуф и картини от Cado. Платформа, от Winco.

Стативна маса

апартамент в стил лофт в барселона

Платформата, която разпространява обилната естествена светлина, внася топлина в двете среди, които споделят пространство. Декорирани с трезва цветова палитра и модерни мебели, те бяха украсени с модерни детайли и аксесоари. Стативна маса от Ethnicraft и лампа FlowerPot от &Tradition; закупени онлайн от DomésticoShop. На преден план геометрична тава от Nordicthink и стъкло, за продажба в Cado.

Сиво каре

апартамент в стил лофт в барселона

Тухлената стена и новите прозорци от чамова дървесина мелис придават селски вид на трапезарията, декорирана с изискани дизайнерски мебели.Любопитен е дизайнът на двете лампи във формата на бъркалка. Столове и маса от Habitat. Възглавници и каре, от Teixidors, в Matèria. Лампи от природата. Индивидуални лица, табели

и кошница, от Cado.

Пръчкова лампа

апартамент в стил лофт в барселона

Каква изненада! Залагането на оригинални детайли персонализира декорацията на всяка среда. Лампите Natura на този етаж се открояват с уникалния си абажур, вдъхновен от ръчна бъркалка.

Подложка от ратан

апартамент в стил лофт в барселона

Прости съдове за хранене. В чисто бяло, украсено с черни кантове. Този основен и други, които изобилстват в домовете, могат да бъдат по-изпъкнали с ниска чиния или индивид. Тук беше направено с кръгъл жълт ратан. Сервизи и подложки, от Cado.

Шестоъгълна настилка

апартамент в стил лофт в барселона

След реформата кухнята е трето помещение в дневната-трапезария, което е майсторски очертано с двоен колаж от покрития. Мебели BC3 Cocinas, проектирани от Egue y Seta. Техника, Балай. Грифин, от Нова. Мивка, от Франке. Плочка имитираща хидравлична плочка от Neoceramic. Шестоъгълна настилка от Equipe.

Разширен островен плот

апартамент в стил лофт в барселона

На практика горната част на острова се простира от двете страни, за да увеличи работната повърхност и да създаде макси бар за закуска. Стил плюс: облицованият хладилник по стената се слива с шкафовете.

Табуретки, от SuperStudio. Аспиратор Balay. Плетена кошница от Cado. Дървена дъска от Matèria.

Кристален фонтан

апартамент в стил лофт в барселона

В хармония. Стъкло, дърво, изгладени тъкани… парчета като тези внасят топлина и автентичност в кухните с дървени мебели… Стъклен фонтан, от Little House. Маса, покривка и купа, от Matèria.

Тава за преглед

апартамент в стил лофт в барселона

Парчета, които блестят. Украсете с чинии, подноси, фонтани… които се отличават с добрия си дизайн или мотиви. Извадете ги от шкафа! Подносът за възраждане от Nordicthink може да се използва и като централен елемент. Стъкло, от Cado.

Стол и възглавница с принт

апартамент в стил лофт в барселона

Наслагването на много меки тонове в спалнята предава спокойствие и благополучие. В тази спокойна и спокойна атмосфера добавянето на допълнителна доза цвят горчица се разкрива като голям успех. Стол от Vitra и възглавница с щампа за продажба в DomésticoShop. Кувертюра, одеяла от Teixidors, бежов квадрант и килим от Matèria. Раирана завеса, от Ikea. Картината е от Little House.

Тапет

апартамент в стил лофт в барселона

Декорацията на спалнята пресъздава простотата на други времена. Дървените мебели, с коси крака, са вдъхновени от дизайните от средата на миналия век, а сивкавите стени, с прашен ефект и множество нюанси, подчертават този винтидж вид.Легло, нощно шкафче и скрин, от Habitat. Лампа от SuperStudio. Хартия, от три мастила. Превключватели, от BTicino.

Умивалник с шкаф

апартамент в стил лофт в барселона

Сивкав порцелан с дървесен ефект внася изтънченост в банята с правоъгълен етаж. Те нюансират неговата интензивност, безпогрешно дуо, бяло и дъб, което излъчва блясък и топлина. Мивка, мебели и облицовки от неокерамика. Плот Silestone. Кранове, от Рамон Солер. Кърпи, от Filocolore. Тоалетна чанта, сапуни и килим от Matèria

Течни сапуни

апартамент в стил лофт в барселона

По-закачливо. Сапуни, гелове, парфюми, козметика, а също и свещи. Подредени стилно в кошница или върху поднос, изглеждат като хотелски удобства. Лукс на ваше разположение с деко стойност! Сапуни, от Matèria.

Етажен план

апартамент с таванско помещение в план на къща в барселона

Подробности за плана на етажа.

Популярна тема