Трикове за почистване на плат или кожен диван

Трикове за почистване на плат или кожен диван
Трикове за почистване на плат или кожен диван
Anonim

Знаете ли как да почистите добре дивана у дома? Сигурни ли сте, че го дезинфекцирате и премахвате праховите акари? Ако имате диван от плат с подвижни калъфи, това е толкова просто, колкото да премахнете калъфите, да ги поставите в пералнята с избелващи продукти и да ги оставите да изсъхнат на слънце.

как да почистите добре дивана, трикове за дезинфекция

Абсолютно страдание да видим как нашият безупречен бял диван се превръща в каменносив с течение на дните… Не се притеснявайте, логично е! Животът продължава и е неизбежно с прах и акари да забрави блясъка си.

Как да почистите диван от плат или влакна

Разбира се, не винаги има късмет да имате модел със сменяеми капаци. Когато трябва да почистите диван без калъфи, ще използвате по-деликатни и ръчни методи. В този случай няма да е необходимо да използвате сода за хляб, която е вълшебна за почистване, готвене и красота.

Опитайте видео урока стъпка по стъпка. Ще ви трябва течен сапун за ръце, купа с вода, две хавлиени кърпи или кърпички, парочистачка, прахосмукачка и

Първо вакуумирайте цялата повърхност на дивана, включително преместете седалките, за да премахнете остатъците от храна, мръсотия и акари. В купа смесете водата с течния сапун, докато стане пяна, навлажнете чиста кърпа и нанесете пяната върху петната и след това подсушете с другата кърпа. Можете да повторите тази операция толкова пъти, колкото е необходимо. Ако петната са устойчиви, използвайте силата на водата с висока температура с парочистачка, защото парочистачката премахва и миризмите, ако имате домашни любимци, деца или сте пушач.

Трябва да оставите дивана да изсъхне напълно, преди да го използвате отново, въпреки че ако имате нужда от него спешно, е възможно да премахнете излишната влага със сушилня на ниска мощност и на около 30 сантиметра.

Възползвайте се от възможността да проветрите възглавниците и да ги раздухнете с леки потупвания, за да ги омекоти. Накрая завършете почистването на дивана, като го избършете с разтвор за дърво или метал, за да полирате структурата на седалката.

Почистване на кожа или кожен диван

Когато всекидневната ви е декорирана във винтидж стил, един от основните елементи вероятно ще бъде страхотен кожен диван. с хидратиращи кремове, когато става въпрос за кожен диван. Класическата Nivea със синя капачка, нанесена с кърпа. Внимателно разтрийте и отстранете с друга влажна кърпа. Оставете да изсъхне на въздух.

Бързо решение? Бебешки кърпички, дори препоръчани от някои кожухари.

Продукт, Стая, Интериорен дизайн, Стена, Текстил, Бяло, ВиК инсталация, Мебели, Стил, Под,

И ако искате да се гордеете, че къщата ви е безупречна, сигурен съм, че ще намерите тези съвети, за да почистите белите стени и да ги направите да изглеждат като нови… без да се налага да боядисвате.

Популярна тема