45-те най-красиви малки кухни

45-те най-красиви малки кухни
45-те най-красиви малки кухни
Anonim

Добре решените малки кухни могат да увеличат благосъстоянието ни до неподозирани нива. Най-доброто? Че има стилове и решения за всеки вкус. Не е нужно да се отказвате от декорацията само защото пространството е намалено; Всъщност има различни формули за подход към дизайна и възползване от всички ъгли.

Липсва ви вдъхновение и искате да знаете как да планирате декорацията? Представяме ви различни модели модерни малки кухни, които могат да ви послужат като ориентир, ако мислите да направите промяна в дома си.

Как да организирам мини кухня?

На първо място, трябва да разпределите пространството ефективно, за да поръчате кухнята и да се възползвате от пространството. Всъщност те могат да се използват максимално, като се има предвид, че това е една от зоните на къщата, които използваме най-много ежедневно; следователно трябва да е много добре оборудван, като знаете, че трябва да знаете как да декорирате последователно малки пространства.

За да разделите помещенията на кухнята, можете да използвате стъклени прегради и по този начин осветлението няма да срещне никаква пречка. Това е нещо характерно за малките дизайнерски кухни; следователно тези панели ще ви помогнат да определите различни функции и да подобрите оформлението на кухнята. Например зоната за подготовка за готвене и зоната за готвене.

Когато работите върху организирането на мини кухни и декорацията, добро решение е да го поставите на една стена, въпреки че ще трябва да се възползвате от цялата височина на стената. За да направите това, е необходимо да заявите мебели по поръчка, за да спечелите място за съхранение за организиране на кухненски прибори и съдове. По този начин е възможно да се разпределят мини кухните с изобретателност.

При малки кухни с остров или барплот е необходимо да се проучи много добре неговия дизайн. Барплотът трябва да е с ширина 45 см. Дължината ще зависи от това как е вашата мини кухня, а височината се определя от столовете или табуретките. Какво мислите дали имате разтегателни или сгъваеми мебели? Малките кухни със сгъваема маса са ефективна формула за ежедневна употреба и без масата да пречи, хубав начин да имате удобни и познати кухни.

От какво се нуждае една малка кухня?

В случай на електрически уреди, те могат да бъдат скрити зад таблени шкафове, разтегателни щори или сгъваеми паравани. По-големите готварски съдове е най-добре скрити от погледа. При добра организация е възможно да поръчате малки кухни с адаптирано обзавеждане.

Подовете могат да направят всичко различно при декорирането на малка кухня. Опитайте да използвате порцелан с две различни покрития. Пример може да бъде с плочки и дърво за създаване на различни текстури в кухнята и трапезарията. Разбира се, зоната за готвене трябва да бъде покрита с по-издръжлив под, за да се предпази от пръски и мръсотия.

Друг съвет, който трябва да имате предвид, е осветлението на малки кухни. Ако имате много шкафове, светлината не тече и затъмнява пространството, за да го направи малко място. Изберете отворени рафтове и LED прожектори, вградени в рафтове или в тавана, за да насочвате светлинните точки там, където имате нужда от тях, което е добра стратегия за осветление за по-модерни кухни. Що се отнася до входа, той се подобрява, ако плъзгаща се врата, идеална за малки къщи; Това спестява място и изолира миризмите.

За да разсеем съмненията, по-долу ви показваме най-добрите примери за мини кухни за дома, най-добрият начин да откриете новите тенденции в кухненската декорация.

1

Ментово зелено и много чар

малък апартамент кухня в ментово зелено
малък апартамент кухня в ментово зелено

Кухнята, малка и с "U" оформление, на този красив апартамент в центъра на Виго, е добре използвано и удобно пространство. Естетиката е актуализирана с ново покритие за мебелите, които са боядисани в весел и ярък тон, който също добавя нотка забавление към декорацията.

2

Общо бяло

малка модерна кухня, декорирана в бял цвят
малка модерна кухня, декорирана в бял цвят

Хидравличната плочка действа като връзка между модерната епоха и древния произход на сградата. В тази кухня яркостта е умножена по бялото на мебелите. Не пропускайте снимките от преди и как беше след реформата. Страхотно!

3

Бяло и (донякъде) черно

апартамент в барселона
апартамент в барселона

Обичаме геометричния дизайн в бяло, черно и сиво, избран за хидравличната плочка, която като килим минава през кухнята и офиса. Подовата настилка от светъл дъб е избрана за останалата част от къщата.

4

С наклонена черта

малък апартамент в мадрид отворена кухня
малък апартамент в мадрид отворена кухня

В кухнята на този малък апартамент най-хубавото нещо е барплотът, който я отделя от хола, който служи като трапезария. Разгледайте останалата част от къщата на тази връзка, прекрасна е!

5

Широк работен плот

визуализация на модерна домашна кухня, цифрово генерирана
визуализация на модерна домашна кухня, цифрово генерирана

В този пример пространството е увеличено максимално чрез широк плот, надлъжен рафт и модерно покритие, за да придаде на пространството изтънчен и приятен дизайн. Накратко, красива и функционална кухня.

6

Бяло и дърво

модерно мини студио малка кухня с табуретки
модерно мини студио малка кухня с табуретки

В кухнята на това малко реновирано студио дървените профили придават топлина и бяла светлина. Една от най-добрите идеи на реформата беше да се отвори прозорец към кухнята, така че светлината да може да тече из цялата стая.

7

плочки рибена кост

отворена кухня в бяло и зелено
отворена кухня в бяло и зелено

В този малък апартамент кухнята е поставена до един от прозорците, за да може да се проветрява при готвене. Заема само една предна част на стената и е отделена от останалото пространство от масата, придобита във Vintage Decoration, със столове Ixia. Той е осветен от редица съвременни лампи от Ikea.

8

Скандинавско и топло

отворен, многофункционален и много функционален мини-апартамент от 38 м2
отворен, многофункционален и много функционален мини-апартамент от 38 м2

Впечатляващо е как в този апартамент от 38 квадрата са успели да поддържат отделна кухня с достатъчно място за поставяне на трапезария.

9

Синьо и дърво

неправилна малка плоска отворена кухня в дърво и синьо с бар
неправилна малка плоска отворена кухня в дърво и синьо с бар

В този апартамент от 45 квадратни метра са избрани наситено синьо и дърво. И изглежда страхотно в контраст с бялото на останалата част от къщата. висока маса с мрежести табуретки служи като барплот за закуска и трапезария.

10

Скандинавска магия

малка кухня с барплот
малка кухня с барплот

Нейните спретнати и ярки цветове, изискани форми, изчистени дизайнерски аксесоари… всичко е обгрижено в детайли в тази малка кухня, отворена към всекидневната, където офисът е създаден до американския бар. Цветовата схема не може да бъде по-успешна.

11

На входа на къщата

преди и след красив апартамент всичко в едно
преди и след красив апартамент всичко в едно

Тази кухня е точно на входа на апартамента и истината е, че нищо не е наред. Цветната хидравлична предна част придава динамика на цялото пространство. Това е апартамент "всичко в едно", който след успешен ремонт се оказа страхотен. Един от най-стилните, които ще видите.

12

Тухлена стена

мини кухня с тухлена стена
мини кухня с тухлена стена

Откажете се от горните шкафове, освен че придава визуална лекота, ще ви помогне да придадете изпъкналост на стената. Перфектна идея, когато става въпрос за открити тухлени стени, като тези в тази кухня, реновирана от студио на архитектурата Bsod_Raum.

13

Изцяло бяло с докосване на цвят

кухня с бели плочки и тапети на цветя
кухня с бели плочки и тапети на цветя

Залагане на бялото, когато става въпрос за визуално разширяване на пространството с няколко метра. В тази красива идея работата е завършена с хидравличен под и панел, облицован с пълноцветна печатна хартия. Мебели и техника, в безупречно бяло. Обичаме го!

14

Разделение с полуостров

отворена мини кухня в модерен стил с барплот
отворена мини кухня в модерен стил с барплот

Ако си мислите, че полуостровите са изключителни за страхотни кухни, грешите. Според експертите от AMC, Асоциацията на кухненските мебели, тези елементи са идеални и за малки среди, тъй като осигуряват много предимства: служат като допълнителна работна и опорна повърхност, могат да се използват като барплот за закуска и добавят възможности за съхранение. В допълнение, те са идеални за отворени кухни, тъй като ги отделят от всекидневната и в същото време функционират като връзка. Мебели Tmatt Arena, от фирма Transformad.

15

Горна част на шкафа

кухня решена в бяло с дървен плот
кухня решена в бяло с дървен плот

Чрез използване на стъклена преграда за ограничаване на кухненското пространство, се създава ярка и светла стая, изключително очарователна.

Повече подробности тук

16

Отворете прозорец с люк

модерна бяла и сива мини кухня с люк за сервиране
модерна бяла и сива мини кухня с люк за сервиране

Освен че свързва кухнята със съседната стая - обикновено това е всекидневната или трапезарията -, това ще улесни преминаването на светлина между двете пространства. Можете да оставите отвора отворен, да поставите щора или щора или да инсталирате стъклени врати, за да контролирате дима, когато се готви. Кухня, планирана за измерване от Diseño Actual, с мебели от бял ламинат и порцеланов плот Techlam® от Levantina. Къща, реновирана от Art Home Architecture.

17

Много добре използвано неправилно пространство

Малък, семпъл апартамент с характер
Малък, семпъл апартамент с характер

Впечатляващата реформа, извършена в този апартамент от 58 квадратни метра, разположен в сграда от 19-ти век, доведе до супер усвоен апартамент. И за да покаже на тази кухня, че въпреки че има неправилни стени и препятствия, пространството е използвано до милиметър.

18

Инсталиране на стъклена преграда

отворена кухня с много светлина преди и след
отворена кухня с много светлина преди и след

Това е идеална идея за всички онези, които не желаят напълно да отворят кухнята към хола от страх от изпарения и миризми, наводняващи жилищната зона. Интериорният дизайнер Pia Capdevila проектира това заграждение с дървени и стъклени профили в горната част и непрозрачни в долната част. По този начин в долната част могат да се поставят мебели, а плотът да се разшири в барплот. Кухня по поръчка от Meine Küchen.

Вижте ПРЕДИ и СЛЕД тази кухня

19

Осветете стените

модерна мини кухня в зелено от ikea
модерна мини кухня в зелено от ikea

Без високи шкафове е отлично решение да направите кухнята да изглежда по-голяма, но това не винаги е възможно. Има много за съхранение в него! Единият вариант е да ги замените с модули с размери по-малки от стандартните, да редувате врати с отворени фронтове и да създадете композиция, която отговаря на вашите нужди и размерите на помещението. Кухня Бодарп. Всичко от Ikea.

20

Практичен, с място за съхранение и красив

мини кухня с маса за закуска
мини кухня с маса за закуска

Изглежда много да поискате, но такива трябва да бъдат вашите кухненски мебели: те трябва да се възползват от метри, да са функционални и с актуален дизайн. Например, за мини офис, Клаус Йонсън, ръководител на управление на категории и дизайн във фирмата Kvik, предлага седалки, които имат скрито място за съхранение. Тя също така препоръчва да се избягват дръжките, тъй като „предниците на шкафовете с нокти или отварящи се отвори създават чисти повърхности, които помагат визуално да разширят кухнята“, обяснява тя. На изображението кухня с мебели Senti от Kvik.

21

Колкото повече остават незабелязани, толкова по-добре

мини кухня с кремави шкафове и черно-бяла стена
мини кухня с кремави шкафове и черно-бяла стена

Интегрирането на електроуреди в мебелите е ключово за постигане на визуално изчистени фронтове и по този начин печелене на пространство. Ето как интериорният дизайнер Дейвид Инфанте от Ambitum реши проблема с пространството в тази кухня с площ само 2,70 м2. Зад вратите с лъскави панели се крият хладилникът, пералнята и съдомиялната машина. Мебелите са от Cincocina, а фасадната облицовка между шкафовете е от Vives.

22

Ползите от бялото

бяла мини кухня
бяла мини кухня

Поради различни причини: той е ярък, вечен, вписва се във всяко декоративно предложение и осигурява допълнителния бонус от предаването на усещане за ред и чистота. Единственото „но“за изцяло бялата кухня е, че тя може да бъде студена или монотонна. За да избегнете това, имате много формули и ресурси, от въвеждането на цвят през плота или покритията до запазването на тези мазки с четка за спомагателни мебели и детайли. Керамичен плот и аспиратор, на фирма Ката. Кран, от Икеа. Плот Glacier, от Compac.

23

Г-образно разпределение

бяла мини кухня с дървена трапезария
бяла мини кухня с дървена трапезария

С повечето шкафове и уреди, групирани на най-дългата стена, ви позволява да оптимизирате плана на пода, за да поберете трапезария. Това е, което интериорният дизайнер Наталия Зубизарета направи в тази кухня с площ от 10 м2 Освен това тя се възползва от пространството, оставено под прозореца, за да създаде място за съхранение. Изящни кухненски мебели от Santos. Плот от Neolith®. Маса, от Woodies. Столове от Brucs. Лампа, от работилницата на Chloé.

24

отворена мини кухня с дървени мебели
отворена мини кухня с дървени мебели

В кухни, отворени към всекидневната, е възможно да се разграничат средите с физически бариери, като дневна трапезария, която маркира преминаването от една зона към друга, и с естетически средства. Ето един пример. Екипът на Room Studio, отговорен за проекта renovation на тази къща, намери офис и си поигра с различни материали за покриване на пода: хидравлични плочки и дърво. Трапезна маса, от Ethnicraft. Столове Kuskoa, от Alki. Аплики за стена, от Toscot.

25

Сканди

Кухня с отворен план и сканди дизайн остров
Кухня с отворен план и сканди дизайн остров

Скандинавска и много елегантна, тази кухня с остров и интегриран офис включва гръб от теразо, който пасва на плотовете, и няколко месингови рафта, които правят разликата.

Повече подробности тук

26

Сиво

кухня, декорирана в сиво и бяло с дървени плотове
кухня, декорирана в сиво и бяло с дървени плотове

Неутралните тонове като бяло и сиво винаги работят и тъй като са вечни, никога няма да ви омръзнат. Комбинирайте ги с топлината на дървените плотове и със сигурност ще успеете! Уредите са облицовани така, че всичко да се интегрира перфектно.

27

Гениални идеи

отворена подова кухня
отворена подова кухня

Чрез инсталирането на мивката на полуострова с изглед към хола няма да се чувствате малки, докато работите в кухнята. Този под без прегради е добра демонстрация, че малките пространства могат да имат много стил.

28

Красива кухня на няколко метра

кухня с полуостров, отворен към хола спалня
кухня с полуостров, отворен към хола спалня

Вижте как са проектирали пространството, посветено на кухнята в този красив мансарден апартамент. Отворено, с бели мебели и дървени плотове и светлина отгоре, осветяваща цялата стая.

29

японски

отворена кухня в японски стил
отворена кухня в японски стил

Спокойна и светла, тази малка бяла кухня в японски стил е отворена към всекидневната-трапезария, за да избегне чувството на клаустрофобия и да придобие функционалност.

Повече подробности тук

30

Бяло и сиво

малка плоска отворена кухня с бар
малка плоска отворена кухня с бар

И с фабричен щрих, предоставен от бар столовете. Истината е, че тази малка кухня не може да бъде по-елегантна. Доброто използване на цветовете и точният избор на мебели и декоративни ресурси се дължат на великолепната естетика на този апартамент със супер изискан интериор в ретро стил.

31

Умни мини кухни

бяла кухня с дървен плот
бяла кухня с дървен плот

Още един изглед на предишната идея. Работният плот е удължен в L в зона, където се побират всички уреди. За завършване на пространството е включена малка офис зона за хранене.

32

Мек

кухня с офис, декорирани с естествени материали и неутрални тонове
кухня с офис, декорирани с естествени материали и неутрални тонове

Прахообразният цветен фон, топлината на дървото и наличието на растения правят тази мини кухня една изключително приятна и просторна стая. Открийте цялата къща тук, апартамент с традиционна архитектура в Севиля

33

Дълго растение

миниапартамент в барселона, във формата на лодка, минималистичен интериорен дизайн и морска кухня с остров
миниапартамент в барселона, във формата на лодка, минималистичен интериорен дизайн и морска кухня с остров

Това, което бележи цялото оформление на този малък апартамент в центъра на Барселона, е удълженият етажен план. Въпреки това кухнята беше идеално интегрирана в цялото разпределение. Използването на мраморно покритие с тъмно синьо създава супер елегантна атмосфера.

34

Интелигентно осветление

ремонтиран апартамент в квартал грация
ремонтиран апартамент в квартал грация

Кухнята на този мини апартамент с отворена концепция включва малка работна зона с горни дъбови шкафове и скрито LED осветление. Островът разширява работната повърхност и образува долна маса за хранене, завършена точно като кухнята.

35

Американски бар

бяла кухня с барплот
бяла кухня с барплот

Това е най-добрият вариант, когато става въпрос за оптимизиране на пространството и без отказ от красива кухня. Външни прегради. Копирайте тази идея!

36

торта

апартамент на повече от век
апартамент на повече от век

Сладка, женствена и супер свежа, така изглежда тази кухня с барплот, където шкафовете са избрани в красив прашен зелен цвят. Столовете с медно покритие поставят финалния щрих на ансамбъла.

Повече подробности тук

37

Вертикално съхранение

бяла кухня с дървени рафтове
бяла кухня с дървени рафтове

Най-сполучливият начин за поставяне на приборите в мини кухня. Освен това, ако харесвате красиви предмети, ще бъде повече от перфектна идея да украсите и вашето малко пространство.

38

Разкрасете предната част

скандинавска бяла кухня
скандинавска бяла кухня

Благодарение на керамиката, предната част на мивката е украсена в тази кухня, привличайки незабавно окото към тази зона. В допълнение, той е завършен с дървени рафтове, естествени детайли в глинени съдове и осветление със сканди чар, които бродират сцената.

39

Индустриален стил

селска бяла кухня
селска бяла кухня

Мини кухните се съчетават чудесно с индустриалния стил. Като пример, това предложение, видяно в Magnolia Homes.

40

Култово парче

ретро кухня
ретро кухня

Ако има място само за един култов предмет в кухнята ви, нека бъде с пастелните хладилници на Smeg. Харесва ни как се вписва в тази малка кухня в L.

41

U-оформление

малка сива U-образна кухня
малка сива U-образна кухня

Кухнята трябва да бъде организирана около въображаем триъгълник, чиито три върха трябва да са: хладилник, котлон и мивка. За да получите достъп до тези точки с почти никакво движение, максималната страна на този триъгълник трябва да има дължина между 1,20 m и 2,50 m. Тук можете да видите повече добре разпределени малки кухни, за да можете да копирате идеи, ако трябва да промените своята.

42

Уреди по поръчка

малка кухня
малка кухня

Керамичен плот само с две горелки е перфектен в тази мини кухня. Доброто? Това като отворена кухня се радва на достатъчно пространство и много светлина. Не пропускайте тези идеи за мини кухни.

43

Елегантни и женствени

подове и стени
подове и стени

В това еднопространствено студио беше от съществено значение кухнята да бъде красива и да бъде интегрирана в декорацията на единствената стая, която помещава, в допълнение към всекидневната, спалнята.

44

Тъмнозелено

тъмно зелена кухня
тъмно зелена кухня

Няма да повярвате, че тази красива кухня е мястото на апартамент от 38 квадратни метра. Комбинацията от зелено е много съобразена с цветовете на останалата част от апартамента. А интелигентното съхранение създава изключително функционална кухня.

45

Бяло и сиво

малък апартамент с отворена кухня
малък апартамент с отворена кухня

Отворената кухня на това малко студио съчетава бяло и сиво, което копира дивана във всекидневната. По този начин кухнята не се сблъсква с останалото пространство.

Популярна тема