Как се готвят рохки яйца

Как се готвят рохки яйца
Как се готвят рохки яйца
Anonim

По-здравословно ли е да ядете твърдо сварено или рохко яйце? И двете приготовления са перфектни, възползвайте се от гъвкавостта на тази храна с голяма традиционна стойност, която се приготвя по хиляди начини, като тази апетитна рецепта за яйца в мини кокоти.

Колко време трябва да се варят яйцата?

За да получите идеално сварени твърдо сварени яйца, трябва да ги държите във вряща вода за 12 минути. Първо сложете вода на огъня, докато заври. Вкарват се много внимателно, за да не се счупят яйцата, ако желаете можете да си помогнете като ги потопите в супена лъжица.Жълтъкът ще бъде центриран, в идеалната позиция за приготвяне на тази рецепта за дяволски яйца с шунка и маслини.

Предимството да прекарате известно време в готвене на яйца е, че те са идеални за практикуване на най-добрите ви рецепти за групово готвене, защото издържат в хладилника до една седмица, но внимавайте така че черупката да остане твърда и да не усеща миризмата на яйцето. За останалото вие решавате как да ги приготвите и кога да ги консумирате, въпреки че ние предвиждаме, че са идеални за комбинирано ястие, в салата или за украса на ястия с бешамел или майонеза.

Как да си направим рохки яйца

Направете вкусна закуска или лека вечеря с хубави рохки яйца. Формулата е много проста. Сложете тенджера с яйцата да се варят на огъня, налейте водата и оставете да заври. Изключете котлона, оставете да престои 6 минути и извадете яйцата в купа, пълна с вода и кубчета лед. Вече ги имате готови за ядене.Ако имате фритюрник, опитайте тази вкусна рецепта за яйца с фритюрник.

Чаша за яйца с индивидуална лъжица за варено яйце с вода

За да ги представим, тази малка чаша запазва яйцето перфектно, така че можете да го овкусите с черен пипер, сол, магданоз, парченца шунка серано, червен пипер… Ако не ви се готви, тези шест яйца готварските печки без усилие вършат тази работа вместо вас.

снимка

Duronic

36, €99

снимка

WMF

33, €30

снимка

Тристар

19,99 €

снимка

арендо

26, €85

снимка

Bugucat

11, €99

снимка

Lékué

15,95 €

Популярна тема