8 Идеи за декориране на тесни коридори

8 Идеи за декориране на тесни коридори
8 Идеи за декориране на тесни коридори
Anonim

Коридорът на една къща обикновено остава на заден план, защо е така? Обикновено това пространство се използва като място за преминаване от една стая в друга; но ние не осъзнаваме важността, която има на естетическо ниво. Затова искаме да ви представим няколко добри идеи за декориране на тесни коридори.

Всяка част от къщата си заслужава вниманието ни. Не можем да подценяваме някои части просто защото не ги използваме толкова много или служат само като транзитно място.Нашата цел е да постигнем декоративен баланс у дома; това означава, че всичко е добре хармонизирано и е показано внимателно изображение.

Декориране на тесен коридор, какво да правя?

Когато декорираме коридор, трябва да имаме предвид няколко неща. На първо място, пространството, което имаме и неговата височина; в случай, че е тесен, трябва да подберем мебелите много добре, така че да се адаптират правилно към наличното пространство. Второ, стилът на дома, тъй като трябва да следваме подобна линия в целия комплект и да не нарушаваме общата тенденция.

От друга страна, трябва да сме наясно, че коридорът е още една част и също толкова важна, колкото и другите стаи в дома. В него можем да приложим по-прецизна и лична декорация, която дори определя вкусовете ни, но по различен начин от това, което може да се види в хола или спалнята.

Мебели за коридор

На стените можете да поставите картини, чаршафи, рафтове, огледала и др. Има множество възможности, въпросът е само да изберете това, което е необходимо и да не ви пречи, дори и да е малък апартамент, тъй като той трябва да бъде удобно място за разходка, без да се блъскате в нищо.Por Следователно правилно декорираният коридор е синоним на добре използвано пространство.

Мебелите могат да се адаптират към страните по такъв начин, че да не прекъсват преминаването. Има тесни и компактни модели, които могат да се поставят до стените и по този начин да се получи достатъчно място за съхранение на нашите неща Например рафт за обувки, портманто, рафт и др. Те са идеални за организиране на входове и коридори.

Добре декориран коридор

Гръбнакът, който свързва всяка една от стаите в дома, е коридорът, затова той изисква цялото ни внимание и знаем как да изберем подходящите средства за неговата декорация. Всъщност тесните коридори могат да бъдат оборудвани с по-прецизни елементи, като килими, таванни лампи, куки за връхни дрехи и др.

Трябва да имаме предвид, че влизайки в къщата намираме входа или коридора. В този смисъл можем да кажем, че това е мотивационното писмо на нашите вкусове и личен стил. Простият факт, че е добре декорирано, може да ни помогне да покажем собствената си идентичност.

По-долу представяме поредица от идеи, които могат да бъдат от голяма полза. В крайна сметка не е толкова трудно да имате практичен коридор, просто трябва да бъдете смели и приложите това, което считаме за необходимо.

1

С огледало и табуретка

антре антре с черно огледало и табуретка

Коридор практично, просто и красиво. Няколко кукички на стената за палта или чанти, табуретка за събуване на обувки на входа и огледало, което да придава последен щрих на визията ви всеки ден преди излизане. Перфектно!

2

Стени, пълни с портманта

Тесен коридор

Това е идеята, която заема по-малко място и е най-практична от всички. Палтата имат място с името им, така че пътеката няма да остане гола.

3

Преминаваща книжарница

тесен коридор с библиотеки

Превърнете коридора си в книжарница с рафтове, подредени с книги. Организирайте стилна, задължителна библиотека!

4

Изцяло бяло

бял коридор, украсен с рамки за снимки

Скандинавският стил къпе този коридор от горе до долу с бялата си светлина. В този случай само голите корнизи, също празни, са били използвани за запълването му с магия.

5

Полица за обувки

коридор с шкафове за обувки

Проблем със съхранението на обувките ви? Облечете коридора си с рафтове за обувки, минаващи по него и този проблем ще изчезне мигновено. Вашият коридор също ще бъде добре оборудван. Това може да се види в този запис, украсен с малки ресурси, които му придават фино и просто докосване.

6

Вход с цветя

тясна поставка за обувки за коридор

В тази идея, видяна на Planete-deco.fr, те използваха една монтирана на стена поставка за обувки, ретро огледало и красива ваза, за да има толкова много стил като другите стаи в къщата. Простотата печели.

7

Място за почивка

антре коридор мебели

Малък комплект мебели като този и ще направите вашия коридор да изглежда като друг. Няколко рафта с места за съхранение служат за съхранение на малки предмети и в допълнение могат да служат за кратка почивка на входа на къщата ви.

Видяно на Shelterness.com.

8

Огледала и картини

коридор в жълто и черно с рафт за обувки и огледало

Големите съюзници на малките коридори. Тяхната тяснота пасва идеално на тази на коридора и се превръщат в най-добрите предмети за декорация, както в тази идея.

Популярна тема