22 Съвети и трикове за декориране на малки къщи и използване на пространството

22 Съвети и трикове за декориране на малки къщи и използване на пространството
22 Съвети и трикове за декориране на малки къщи и използване на пространството
Anonim

В намалените пространства, липсата на измервателни уреди се допълва с гениални решения и креативност. Преградите и преградите изчезват, светлината е главният герой и декорацията има за цел да я умножи и да направи пространството печелившо. В мини къща,две или три стаи споделят една и съща стая, индивидуалните решения добавят плюс към крайния резултат, а проходите и ъглите са ценен актив, който се използва. Основното нещо е да се адаптирате към новите подходи, защото това изисква пространство за споделяне: работната зона може да бъде разположена в кухнята или в коридора, леглото е скрито зад подвижен панел, а кухнята се отваря към хола.

Какво обзавеждане ви трябва за мини къща

Трансформируемите и спомагателни мебели са съюзници в задачата за спестяване на пространство: пуфове, които крият контейнер под плота, ниски маси, които се издигат, или бар шкаф, който може да се трансформира в бюро само с хлопването на врата. Когато масата е за двама, сгъваемите столове очакват гостите под дивана или зад врата, защото там, където ядат двама, ядат четирима с доза декоративна изобретателност.

За предпочитане е диваните да са с ниски облегалки, мебели с леки линии и меки цветове. Ще бъдете прави с неутрална основа по отношение на основните части и покритията. Персонализирайте с текстил и аксесоари. Аксесоарите, кутиите и кошниците организират вътрешността на чекмеджетата и шкафовете, за да поддържат всичко в ред. Съхранявайте само най-важното и правете цялостно почистване всеки сезон, за да сте сигурни, че запазвате само това, което е наистина полезно.

В момента съществуват много възможности за оползотворяване на пространството в по-малките къщи и апартаменти. Гъвкави мебели, среда, която споделя пространство, скрито място за съхранение и добре проучено осветление са основните аспекти, но разгледайте всички идеи, които сме събрали по-долу, за да можете да направите вашата мини къща пространство с всичко необходимо и дом хубаво, хубаво и подредено. Ще видите, че нищо не ви липсва и че една малка къща е много важна.

Превърнете вашия апартамент във ваш дворец. Имате място

1

Извън дялове

Мебели, Стая, Син, Тюркоаз, Зелен, Трапезария, Маса, Интериорен дизайн, Жълт, Стол,

Избягвайте разделянето; без визуални бариери усещането за дълбочина е по-голямо и светлината се разпределя в стаите. Всекидневна, трапезария и кухня са кандидати да споделят едно и също пространство.

De Maisons du Monde: норвежка маса (289,90 евро), столове Fjord (69,99 евро) и табуретка Pin Up (35 евро).

2

Светла трапезария

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Имот, Маса, Жълто, Етаж, Сграда, Всекидневна, Къща,

Успехът на къща от няколко метра се крие в доброто разпределение: помислете върху това и опитайте разположението на мебелите, преди да се спрете на окончателния вариант. От съществено значение е циркулацията да е течна, за да се избегне усещането за претоварване и че естествената светлина е главният герой. Злоупотребява с ярки цветове.

3

Обединени пространства

Дневна, Стая, Бяла, Интериорен дизайн, Мебели, Имот, Холна маса, Под, Маса, Стена,

Когато няколко среди съществуват едновременно в едно и също пространство, е възможно визуално да се разграничат без изваждане на метри. Килимите са широко използван ресурс, защото дават отличен резултат. По същия начин е важно да се прибягва до мебели със семпла естетика, ниска височина и от леки материали, като стъкло, или покрития в меки цветове.

4

Стая за споделяне

Дневна, Бяло, Стая, Интериорен дизайн, Оранжево, Мебели, Червено, Маса, Холна маса, Диван,

Дори да живеете в апартамент, събиранията у дома са неизбежни. Вашият диван може да е идеален за един или двама, но кога сте тълпа? Тук помощните седалки са полезни.

Използвайте изобретателност и прибегнете до мебели с двойно приложение: масичка за кафе, която крие няколко пуфове между краката или пейки с капацитет за съхранение под възглавницата.

5

Разделители: Полезни мебели

Стая, Мебели, Розово, Интериорен дизайн, Къща, Материална собственост, Всекидневна, Дом, Маса, Сграда,

Това са мебели или аксесоари, които визуално ограничават пространства, където няма прегради. Ако изпълняват и полезна функция, те са бижута!

Бюфет, рафт, параван или просто завеса с ресни. Вдъхновен от Азия рафт с прогресивна височина, в 60 x 40 x 90 см, от Maisons du Monde (€269,90).

6

Трапезария

кухня с трапезария в селска къща

Разполагането на масата за хранене между кухнята и всекидневната е успешен преходен ресурс. Покритията, цветовете или стилът на мебелите определят зоните. Картина от Bruguer: задна стена в Frost blue от колекцията Vibrations (32,45 €/2,5 л) и фуксия Masai Kenya от колекцията Colours of the World (39,30 €/2,5 l).

7

Само скрин?

Жълто, Абажур, Лампа, Стая, Осветление, Аксесоар за осветление, Осветително тяло, Интериорен дизайн, Имот, Мебели,

Ъглите заслужават удар.С издаден плот със заоблени линии и фиксиран към стената със скоби е създадена импровизирана тоалетка, която същевременно е работна маса за проверка на пощата от вашето преносимо електронно устройство. Това е предложение, включено в колекцията Tempos Summer 2014 Atlantic от Leroy Merlin.

8

Общежитие за двама или повече

спалня за двама

Споделянето на една стая не е проблем, винаги има решения (двуетажни легла, легла тип влак или походни легла…). Но ако къщата има една спалня и в семейството се появи малко дете, вариант за малките му години живот е да разделите стаята на две стаи със завеса, която като врата разделя възрастни и деца.

От Ikea: легло Malm (€129) и вдясно разтегателно легло Minnen (€92,99).

9

Повдигнато легло

Стая, Имот, Рафт, Мебели, Дом, Къща, Интериорен дизайн, Сграда, Стълби, Архитектура,

В структура, която включва чекмеджета, друго легло или рафтове. Ако го поставите близо до прозореца, погрижете се за изолацията.

Това решение, от Velux, се състои от комбинация от прозорци: два въртящи се отварящи се покривни дизайна, в дървесно покритие модел GGL, комбинирани с два вертикални VFE прозореца, които разширяват остъклената повърхност и увеличават усещането за простор и гледка (от €240 приблизително).

10

Разнообразни ъгли

Мебели, Интериорен дизайн, Стая, Стена, Бюро, Розово, Маса, Стол, Дизайн, Материални свойства,

Учебна и работна маса, а защо не и конзола в антрето. Изберете мебели, които се адаптират към транзитна зона и изпълняват няколко функции. Вярвате или не, в къщата ви има места, които все още не се използват. Тук някои чекмеджета с колела са идеалното допълнение към летяща конзола. Всичко за продажба на уебсайта www.car-moebel.de

11

мивка с малък размер

Баня, Кран, Стая, Стена, Мивка, Интериорен дизайн, Собственост на материала, ВиК инсталация, Плочка, Аксесоар за баня,

Все по-често фирмите включват много декоративни решения за кухни и малки бани в своя каталог.Ако обмисляте ремонт на някоя от тези стаи, информирайте се за опциите и размерите на мивки, уреди, тоалетни, мивки, душ корита и мебели в размер XS.

12

Конвертируеми мебели

Мебели, Диван, Разтегателен диван, Студио диван, Бежово, Градински мебели, Комфорт, Външен диван, Подлакътник, Правоъгълник,

Необходимо: разтегателен диван. Debonair, от La Oca, е тапициран с плат. Той е с размери 2,07 x 0,90 x 0,80 m и се трансформира в легло с размери 1,30 x 2 m (от €1012).

13

Разделете с мебели

Бежово, Естествен материал, Сребро, Кръст, Цилиндър, Символ,

Кокетният бюфет е страхотна преграда за стая. Моделът Occa се предлага в различни цветове. В бяло и дъб, от BoConcept (€1795). Размери: 1,20 x 0,52 x 1,36 м.

14

Удобна лента

Стая, Мебели, Имот, Плот, Интериорен дизайн, Кухня, Шкаф, Жълто, Оранжево, Сграда,

Дори и да нямате метри, за да проектирате кът за хранене, не се отказвайте да седнете на наредена маса. Удължете кухненския плот или създайте конзолен бар, закрепен към стената или към разделителна стена. Ами ако дойдат гости? Има конвертируеми маси за кафе в трапезни дизайни със система за повдигане и разширение.

15

Организирайте ежедневните сервизи по рафтовете

Мебели, Рафт, Рафтове, Дърво, Стълба, Бежово,

Рафт със стълба, за продажба на Ruevintage74.com. Цената му е €150.

16

Възползвайте се от ъглите

Мебели, Материални свойства, Маса,

Триъгълен шкаф Ikea PS 2014 (€79). Неговите размери: 0,47 x 0,47 x 1,10 м.

17

Шкаф в ред

Гардероб, шкаф, мебели, рафт, стая, чекмедже, шкаф, шкаф за документи, сейф, врата,

Организирайте интериора на килера с аксесоари, които правят пространството изгодно. Mischief е от Laurette и е с размери 0,80 x 0,42 x 1,79 m (€1090).

18

Помощни

Битови консумативи, Закачалка за дрехи,

И ако гардеробът е твърде малък, закачалка! В зелено е от колекцията Ikea PS 2014 (€39,99).

19

Получено писмо

Мебели, Бюро, Компютърно бюро, Маса, Жълто, Рафт, Секретарско бюро, Бюро за писане, Чекмедже, Hutch,

Работно пространство в миг на око. Оригами секретарка, от фирма Mr. Marius (745 €). Той е с размери 0,70 x 0,35 x 1,30 м.

20

Мебели с двойна употреба

Мебели, Стол, Маса, Пластмаса, Стомана, Градински мебели, Метал,

Стол играе ролята на водещ човек в ъгъла на спалнята. Стол Multipl в индустриален стил в ретро синьо от Maisons du Monde (129,90 €).

21

Полезни части

Разделител за стая, мебели, маса, гардероб, правоъгълник,

Екранът ви дава поверителност. Този бамбуков дизайн е от Muy Mucho.

22

Кошници, добър ресурс

Кошница за съхранение, Кошница, Бежов, Саксия,

Съхранявайте маратонки и чанти във видими кошници. От домашен лекар (€77/2).

Популярна тема