Съвети за премахване на най-трудните петна по дрехите

Съвети за премахване на най-трудните петна по дрехите
Съвети за премахване на най-трудните петна по дрехите
Anonim

Доматът, кафето, кръвта, гримът, ръждата… тези страховити петна, които, когато се появят, оставят своя отпечатък. С тези малки трикове ви напомняме, че всичко е възможно. Насладете се отново на тъканите си и забравете за търкането отново и отново. Може би едно от най-трудните предизвикателства е как да премахнете остатъците от смола от дрехата, но всичко има решение.

трикове за премахване на трудни петна като вино

ПЕТНА ОТ ДОМАТИ

За да премахнете кетчупа, смесете предварително разреден амоняк и сапун. Втрийте енергично. След това го поставете в пералнята и ще видите как ще го почисти. За да почистите петна от домати по дрехите, трябва да обърнете дрехата наопаки и да опитате да отстраните соса под студена течаща вода, преди да нанесете сместа.

ПЕТНА ОТ КАФЕ

Покривка с щампа на Vichy за скриване на петна от кафе, обстановка magpieline

На тези петна от кафе дните са преброени. Когато станат, попийте излишното с кухненска хартия и я полейте със струя газирана вода. Попийте отново с кухненска хартия. Петното ще избледнее, докато повтаряте процеса. Научете тези съвети, за да спечелите битката срещу трудни петна.

МАСЛОПЕТНА

Първо оставете петното да изсъхне. След като изсъхне, нанесете продукт за отстраняване на мазнини като този, който използвате в кухнята си. Направете го директно върху тъканта и разтрийте. След това изперете в пералнята както обикновено. Маслото е голям враг на текстила. Друг добър съвет: как да премахнете петна от покривката.

ПЕТНА ОТ ЗЕЛЕНО

Има домашни средства за почистване на ужасните петна от трева. Ако все още не знаете как да премахнете упорития червец, започнете с потапяне на дрехата в купа със студена вода за няколко минути. Разтрийте сапуненото парче Марсилия и изтъркайте с търкалка, оставете да почине за 20 минути и след това поставете дрехите в пералнята. Оставете го да изсъхне на сянка, но трябва да знаете как да научите перфектната формула, за да окачите добре дрехите.

ПЕТНА ОТ КРЪВКРЪВ

Наранявания в парка? Тихо.За да премахнете следите от кръв, накиснете тъканта в студена вода. След това с препарат за ръчно пране втрийте зацапаното място и го оставете да попие отново за още 15 минути. Изплакнете и перете нормално в пералня. Ако кръвта е суха, можете да нанесете водороден прекис върху петното. При децата друг често срещан недостатък е премахването на трайни петна от маркери, за да забравите за търкането и търкането…

МЕСТА ЗА БОНБОНИ

Бонбоните залепват за всяка повърхност, когато пристигне тениска с остатъчен бонбон, просто го накиснете в купа за половин час. Вълшебната формула за премахване на петна включва топла вода, бял оцет и лимонов сок за омекотяване на петна и предотвратяване на втвърдяването им. За да подобрите резултата, трябва да поставите дрехите в цикъл на пералня.

ПЕТНА ОТ ГРИМ

Ако гримът е скорошен, нанесете кърпичка за премахване на грим върху тъканта, разтрийте и оставете да изсъхне.Ако не е наскоро, потопете дрехата си в топла вода, изстискан лимон и чаша оцет. Изтъркайте и след това измийте нормално. Можете да почистите петна от червено червило със смес от равни части амоняк и водороден пероксид, за да влезете по-дълбоко. Един от най-сдържаните, без съмнение, е този на спиралата, но ние имаме окончателния трик за премахване на следи от спирала от текстил.

ПЕТНА ОТ ВИНО

На големи тържества винаги отваряме бутилка, за да наздравеем за добрите моменти. Ако чаша вино се разлее върху покривката или върху дрехите ви, приложете тази проста формула, за да изчезне. Покрийте петното обилно със сол, докато изсъхне и образува малка кора, отстранете го и изперете дрехата със студена вода и течен препарат. Също така е много ефикасно да подейства гел от 10 мл бял оцет с чаша алкохол и 10 мл течен сапун. Оставете сместа да попие за 15 минути и изтъркайте дрехите с четка с мек косъм.За да завършите и в двата случая, трябва да изперете текстила в пералня.

Популярна тема