Как да комбинираме цветовете по стените на къщата

Как да комбинираме цветовете по стените на къщата
Как да комбинираме цветовете по стените на къщата
Anonim

Цветовете, които имаме у дома, се ръководят от различни лични критерии. Обикновено избираме тези, които ни харесват най-много; обаче не винаги получаваме правилната композиция. Ето защо трябва да вземем предвид различни аспекти, за да знаем как да комбинираме цветовете по стените на дома си.

Забравете за боядисването на цялата къща в един цвят. Смелата комбинация от цветове и текстури трансформира скучните пространства в среда с душа. В крайна сметка това е начин за предаване на индивидуалност и предлагане на характер. Когато се постигне приемливо съотношение като цяло, се постига уникална хармония, която всъщност ни помага да се чувстваме комфортно в интериора. В този смисъл решихме да ви покажем няколко примера, които могат да ви послужат за вдъхновение.

Перфектната комбинация

В една къща можем да работим различни комбинации в зависимост от стаята, но ако се чудите как да декорирате стените, има няколко възможности. В случай на спалнята е препоръчително да използваме нюанси, които ни харесват и благоприятстват почивката. Именно на това място ще прекараме много часове, затова се препоръчва да използвате цветове, които са приятни за окото.

От една страна, трябва да посочим някои идеи за декориране на дома ви с основни цветове. С тях постигате твърдост, стабилност и сила Не че са нови, но спомагат за създаването на лична и уникална среда. Синьото или зеленото стават традиционни нюанси, които могат добре да контрастират с други цветове, за да създадат хармонична композиция.

Както и да е, това, което не ни интересува е, че могат да се създадат твърде резки контрасти. Целта е да нанесем цветове върху стените, които ни помагат да бъдем спокойни Нашата къща е място за почивка, а не за психически стрес, затова избираме тонове, които също са спокойни. Ако искаме да декорираме със сиво или да използваме топли цветове, те могат да бъдат добри варианти.

Алтернативни цветове за дома

Когато избирате цветовете, с които да украсите стените на дома, не е нужно да си усложнявате живота. Понякога търсим оригиналност, а напротив, откриваме напрежение и лоши комбинации. Простият факт за избор на алтернативни тонове, като сиво, синьо с метален ефект, сьомга, земни тонове или бежово, може да стане интересен за работа върху цветови комбинации в хола, хола стая или самия вход. Други примери включват боя за дъска, меки тонове, кафяви тонове и пастелни цветове.

Всъщност има много цветови палитри, които да ви вдъхновят. Въпросът е, че познаваме всички диапазони, които са в нашия обсег. Оттам можем да изберем модела, който ни харесва най-много и да подредим по стените тоновете, които са най-любопитни и оригинали. Трябва също така да се има предвид, че цветовата комбинация трябва да поддържа хармония, която е красива; за това, нищо по-добро от работа с допълнителни тонове.

Накратко, има много цветове за боядисване на стените и създаване на декоративни комбинации. Затова ви препоръчваме да разгледате тази галерия от изображения, от които ще можете да се вдъхновите.

1

Миеща се боя с метален ефект

всекидневна със сиви стени
всекидневна със сиви стени

Хладните цветове придават релаксиращо усещане; следователно те са идеални за дневни и спални. За да постигнете просторен ефект, използвайте два нюанса от една и съща гама (като тези, в сиво) и използвайте по-тъмния, за да рамкирате стената. Миеща се боя с алпийски метален ефект, продава се в Leroy Merlin.

2

Смесете бои

хол със сини и бежови стени
хол със сини и бежови стени

Ако търсите нюанс между и не можете да го намерите в цветовата таблица, създайте свой собствен. В Центъра за смесване на бои Bauhaus приготвят точния цвят, от който се нуждаете за вашия дом в момента. Тенджера за смесване, в Баухаус.

3

Розови и сьомгови тонове

розови стени
розови стени

Ако искате да постигнете релаксиращо пространство, което приканва към спокойствие и тишина, изберете смесете два хармонични тона като розово и сьомга. Изключително матова валонска картина в La Vie en rose и тонове на Дамаск, от колекцията True Living, от Валентин.

4

Декоративен шаблон

боядисана стена с шаблони
боядисана стена с шаблони

Винтидж тенденцията в декорацията направи възможно границите и шаблоните да съживят стените. Вдъхновен от красивия дизайн на хидравлични плочки, този декоративен шаблон върху кафяв фон и комбиниран с бяло му придава елегантен завършек. Bruguer препоръчва използването на специални четки: кръгли, с къси, твърди косми, предназначени за пунктиране.

5

Кафява и бежова боя

боядисана в сиво модерна трапезария
боядисана в сиво модерна трапезария

Асфалтовите и антрацитните тонове са в тенденция. Осмелете се да боядисате една стена в този цвят, тази, която получава най-много светлина, и изберете светло бежово за останалите. Ще се изненадате от контраста! Естествено кафява боя Кения и меко бежово Непал от Colors of the World от Bruguer.

6

Бяла плочка

кухня с бели плочки и зелена стена
кухня с бели плочки и зелена стена

В оживени зони, като детски стаи, коридори и кухни, изберете дълготрайни бои, които отблъскват петна и могат да се перат. Използвайте хроматична игра на контраст, чистотата на бялата плочка със сивозеленото на стената и ще спечелите. Majestic Resist Color Reflections of the Earth, от Jotun.

7

Есенна тенденция

цветови тенденции за боядисване на къщата ви тази есен
цветови тенденции за боядисване на къщата ви тази есен

Жълтото и зеленото в тази стая са заглушени, което означава, че те не излъчват сила и интензивност; По този начин можем да кажем, че комбинацията е приемлива и типична за есенна среда, която заедно с дюшемето и белите дограми и первази постигат перфектна комбинация на стените. В крайна сметка те са добра идея за боядисване на стените.

8

Характер в спалнята

главна спалня в провинциална къща в скандинавски стил
главна спалня в провинциална къща в скандинавски стил

За да заспите, е по-добре да използвате тонове, които не се сблъскват или генерират умствена активност; Поради тази причина тази работа, извършена в спалнята, е основна и функционална, използвайки черно с тенденция към сиво и бяло върху останалите повърхности.

9

шарена ролкова боядисана стена
шарена ролкова боядисана стена

За да придадете свеж въздух на гладка, едноцветна стена, използвайте валяк с шарки като Roller Collection и екологична автентична тебеширена боя. Шарката ще бъде перфектно дефинирана и стената ще изглежда като друга. Посетете страницата www.rollercollection.com и научете как да го използвате от ръката на Neus, от Crea, Decora y Recicla. Валяк плюс боя, от www.chalkpaint.es

10

Картина в земни тонове

всекидневна с растения, боядисани в зелено
всекидневна с растения, боядисани в зелено

Проникнете дома си с оптимизъм, като използвате живи цветове: оранжево от сьомга, бежово, зелено… И ако ги комбинирате с други неутрални, те ще добавят топла нотка. Величествена оригинална еко картина, от колекцията Reflections of the Earth, от Jotun.

11

Младежка комбинация

младежка спалня с учебен кът
младежка спалня с учебен кът

За младежка спалня, нищо по-добро от създаването на хубав контраст между синьо и бяло. Чрез простотата можете да постигнете стабилност и приятна атмосфера, без да забравяте, че синьото предава умереност и спокойствие; заедно с бялото се постига по-голяма светимост.

12

Гранат и сериозност

модерна трапезария преди и след
модерна трапезария преди и след

За да създадете спокойна, сериозна и стабилна среда, нищо по-добро от прибягването до гранат. За разлика от бялото, то се откроява и изглежда страхотно, за да превърне тази трапезария в хармонично пространство. Идеална картина за стена.

Популярна тема