Модерен и супер ярък лофт в сиво и бяло в Мадрид

Модерен и супер ярък лофт в сиво и бяло в Мадрид
Модерен и супер ярък лофт в сиво и бяло в Мадрид
Anonim

Трезвост, функционалност, амплитуда и блясък, подправени с няколко капки кокетство; това беше майсторската формула, използвана за декориране на този атрактивен лофт в Мадрид Голяма част от неговия чар се крие в модерността на структурите и системите за домашна автоматизация, които оборудват то; не напразно е част от ексклузивна разработка на разработчика Liquid Investments, която базира конструкцията на идея на архитекта Федерико Сотомайор, който се ангажира да творчески пространства и технологични за живеене и вдъхновение. Огромни стъклени прозорци, височини от шест метра в определени зони, подове с отворен план и бетонни подове подсилват тази концепция, която вече е реалност.

Климатизирането на такова великолепно пространство и придаването му на топлина, без да се губи тази точка на изтънченост, беше задача, поета от студиото за интериорен дизайн Andina & Tapia Неговата дълга история и опит в това поле подтикна да играе с мъдрите контрасти на стилове. Уникален еклектизъм триумфира, с привличащи окото дизайнерски мебели и впечатляваща тапицерия в черно и сиво, които съжителстват с по-приветливото лице на ретро мебелите и очарованието на рустикалните мебели. Кухнята е може би пространството, което най-добре предава това усещане; Цяла предна част от мебели с изискани линии и уреди от висок клас безпроблемно споделя пространството с трапезария с подчертан селски дух.

Банята е една от малкото стаи, които нямат таван с двойна височина; целта беше да се постигне малко по-интимна и топла зона, идеална за насърчаване на релаксация. Поради тази причина се намираше под мецанина, който помещава спалнятаНа първия етаж, макар и с изглед към останалата част от къщата през стъклен парапет, се търси уединение и декорация, която предава приятни усещания. За това като отправна точка беше взета асиметрията на елементите; внимателна комбинация от форми и цветове, далеч от традиционната координация, предава чар и индивидуалност на стаята.

Съблекалнята, без врати, заема цяла предна част, докато два очарователни стари сандъка заменят конвенционалните нощни шкафчета. Възглавници и възглавници в меки цветове се открояват на леглото, ръководено от внушително обработено изображение, всички покрити с меки и пухкави килими от различни източници.

Във въображението

Стая, Интериорен дизайн, Стълби, Бяло, Дом, Стена, Мебели, Таван, Интериорен дизайн, Под,

Достатъчна доза изобретателност и безгрижие тържествуват в декорацията на всекидневната. Велосипед, облегнат на стълбите, или три приятелски настроени мравки, катерещи се по стената, са оригинални средства за обличане на стените, които маркират разстоянието от конвенционалното. Помощна маса във формата на куб, от Andina &Tapia; над него, ваза, от Becara. Бяла ажурна метална маса, на Usera Usera. Зад дивана скулптурата идва от Antigüedades Ricardo Francés. Метални мравки, за продажба във Винсон.

Естествена светлина

Стая, Интериорен дизайн, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Дом, Дневна, Обзавеждане, Сиво, Обработка на прозорци,

Ефектният прозорец, който стои над всекидневната, дава възможност за избор на сива тапицерия и хромирани елементи без риск от затъмняване на околната среда.В допълнение, широкият килим в цвят екрю е най-добрият ресурс за умножаване на чистотата. Диван, проектиран от Andina & Tapia. Кожените възглавници и вълненото килимче са на фирма KP. Централни маси, от Maison du Monde и модел фотьойли Wassily, дизайн от Marcel Breuer, в Castelló 120.

Декориран с лични данни

Интериорен дизайн, Стая, Мебели, Стена, Всекидневна, Интериорен дизайн, Дом, Холна маса, Диван, Саксия,

Наличието на аксесоари, книги, свещи, сувенири и снимки добавят личен щрих към дома. Контрастната и обогатена декорация по този начин отразява привлекателни и удобни пространства. На преден план малки вази от Zara Home и огледална кутия със затваряне във формата на пеперуда от Laura Ashley.На заден план бели мебели от Ikea. Над нея рамкирани снимки на Паскуале Каприле и Луисма Руис за Brocar. На земята, снимка от Луис Висконти. Лампа, от Maison du Monde за Andina & Tapia.

Комбинирайте декоративни стилове

Стая, Чекмедже, Шкаф, Скрин, Стълби, Рамка за картина, Бюро, Бюфет, Фотография на натюрморт, Крайна маса,

Структурата на къщата, изработена от бетон и желязо, се превръща в идеалното място за настаняване на много разнообразни декоративни стилове. Дизайнерски, рустикални, ретро и антични мебели се редуват с романтични детайли на приземния етаж. Античен скрин от Andina &Tapia; върху него, аксесоари, от Laura Ashley, Ikea и Becara. Картина, от Хесус Нарваес. Люлеещ се стол от La Alegre Compañía. Възглавница, от Zara Home.

Контрастните елементи, по отношение на стил и цвят, обогатяват и маркират разстояния във всяка среда.

Интериорен дизайн, Стая, Етаж, Бяло, Маса, Мебели, Интериорен дизайн, Таван, Дом, Сиво,

Фотьойл с поставка за крака, от Tado Antiques. Метална маса, от Usera Usera. Централни маси, от Maison du Monde за Andina & Tapia. На тях малки вази и аксесоари от Zara Home и Usera Usera.

Споделено пространство

Стая, Интериорен дизайн, Маса, Мебели, Под, Стол, Интериорен дизайн, Сиво, Дом, Дизайн,

Отвореният етажен план направи възможно разполагането на основната трапезария до кухнята, напълно отворена и направена в бяло.Най-добрият начин да скъсате с дизайна беше да изберете дървена маса и метални столове, ограничени от люляков килим. Антична маса за хранене от La Europea. Метални столове модел AC от Tolix за продажба в Castelló 120. Вълнен килим модел Brillos Efekto Seda, от KP. Кухня с мебели Gunni & Trentino.

Складови зони

Интериорен дизайн, Стая, Мебели, Маса, Съдове, Сервиране, Лавандула, Интериорен дизайн, Твърда дървесина, Аксесоари за дома,

Подобно на предишните шкафове, но в по-актуална версия, някои рафтове допълват трапезарията и ви позволяват да имате всички видове кухненски съдове и принадлежности винаги под ръка. Метален рафт със съдове, кани и буркани; всичко се продава в Икеа. Покривки, от Becara. На масата: съдове от Zara Home и фруктиера от Laura Ashley.Сребърни прибори и свещник, от Restelo.

Спалнята

Стая, Интериорен дизайн, Осветление, Зелено, Легло, Имот, Стена, Текстил, Под, Дом,

Максимата при декорирането на зоната за почивка беше тя да се възприема като най-личното пространство в къщата. Мебелите придават изпъкналост на спомените и старите елементи, които със своята особеност изпълват цялото помещение с живот. Модулен гардероб, кутии и кошници от Икеа. Дрехите и аксесоарите са на Елеонора Амадей. Античен железен стол, от Раул Мартинс. Спално бельо и възглавници от Zara Home, Usera Usera и In Dietro. Снимка от Кино Акоста за Andina & Tapia.

Къчета за мечта

Стая, Окосмяване по лицето, Интериорен дизайн, Скрин, Чекмедже, Брада, Мебели, Шкафове, Спално бельо, Лампа,

Просторът на зоната за спане, която заема мецанина, даде възможност да се обособят интимни кътчета за почивка. Ъгълът за четене се откроява с шезлонг, тапициран с кожа на пони и придружен от подова лампа във формата на макси флексо.

Шезлонг, тапициран с кожа на пони, от фирмата Natuzzi. Flexo XL, от Maison du Monde. Снимката принадлежи на архива на Arribas и идва от Brocar

Работна зона

Стая, Интериорен дизайн, Таван, Маса, Естествен материал, Интериорен дизайн, Сиво, Лавандула, Кожа, Осветително тяло,

От малкия офис, монтиран в спалнята, се открива панорамна гледка към почти цялата къща.За декорирането му бяха избегнати класическите мебели за кабинет, тъй като преобладаваше, че това е кокетно, но и практично пространство. Бюро, от Andina & Tapia. Античен железен стол, от Раул Мартинс. Килим с дълъг косъм от KP. Метален флексо, от Хабитат. Кутии за огледала, от Лора Ашли. Чаша с чинийка, от Zara Home.

По-ниски мебели

Стая, Интериорен дизайн, Текстил, Мебели, Стена, Скрин, Чекмедже, Спално бельо, Спално бельо, Чаршаф,

Baúl, от La Europea; лампа и рамка за картина, от Ikea; нощно килимче от KP.

Баня

Стая, Имот, ВиК инсталация, Мивка за баня, Архитектура, Интериорен дизайн, Стена, Кран, Под, Плочки,

Това е единственото затворено пространство в цялата къща и се намира на приземния етаж, в зоната, където таванът е по-нисък, за да подсили усещането за интимност. Декориран е в семпъл и функционален стил, с модерни и устойчиви облицовки и дизайнерска санитария в бяло. Плочки и плочи от шисти в различни нюанси, шкаф под мивка и тоалетни Frozen; всички, от Gunni & Trentino. Килимчето е от Икеа. Аксесоари, от Zara home. Снимка от Луис Висконти за продажба в Brocar.

План и идеи

Текст, линия, паралел, схема, план, правоъгълник, чертеж, диаграма, технически чертеж, квадрат,

Използването на стъкло позволи сливането на всички пространства; от парапета на стълбите до този, който ограничава спалнята, те бяха избрани в този много лек материал и в напълно прозрачно покритие.

- Желязната конструкция на стълбището, която можеше да бъде тежка, беше олекотена чрез премахване на щранг. Фронталното усещане е за пълна амплитуда и прозрачност, когато се вижда фона през стъпките.

- И когато става дума за организиране на среда, нищо повече от простия ресурс от килими, за да ги разграничите. Харесваме подбора на цветове и текстури, които макар и различни, придават цялата хармония и баланс.

Популярна тема